De afgelopen tijd heb ik verschillende keren een ‘poll’ of onderzoek onder ogen gehad waarin een top zoveel aan ergernissen in het verkeer beschreven werden. Nou ben ik best wel iemand die zich snel aan iets stoort (hoewel ik er ook al heel snel weer overheen stap), maar na wat nadenken kwam ik er eigenlijk achter dat ik me in het verkeer eigenlijk zelden erger. Nekhijgers, linksklevers, hardrijders… ’t Zal me werkelijk een zorg zijn.

Eigenlijk heb ik het idee dat mensen in het verkeer (en ook wel in het algemeen) eens zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen en niet altijd ‘de schuld’ bij een ander leggen. Een voorbeeld: bumperklever. Zelden of nooit last van. Ik ga ook na inhalen zo snel mogelijk terug naar de rechter rijstrook en ik heb het idee dat de hardste klagers diegenen zijn die veel te lang links blijven hangen. En dus vooral zélf de oorzaak zijn van de situatie. De gemiddelde hardrijder lijkt geen problemen te hebben om in te houden en wordt niet snel een bumperklever als je normaal op tijd plaatsmaakt. Linksrijders heb ik ook geen last van. Zodra er een file op de linkerrijstrook rijdt en ik rustig met 120 aan kom zetten, dan verbaas ik me wel over het feit dat ‘men’ niet naar rechts gaat, maar echt irriteren… Daarbij, het begrip ‘file’ staat nergens beschreven en zo’n rijtje auto’s op de linkerrijstrook heeft alle kenmerken van een file. En dús mag je er rechts voorbij rijden.

Buiten dat probeer ik er altijd rekening mee te houden dat iemand een fout kan maken. Ik kan dat tenslotte ook, dus waarom zou een ander het niet mogen. Schrik gaat makkelijk over in ergernis, en als je rekening houdt met verkeerde acties van anderen schrik je niet…

Buiten dat erger ik me wél aan mensen die zich ergeren aan het gedrag van anderen. ’t Is wel makkelijk afgeven op iemand die te hard rijdt als je dat zelf nooit doet, maar er komt dan toch wel een hele rits spreekwoorden en gezegdes bij me op, waarbij ‘hij die zonder zonde is werpe de eerste steen’ toch wel de meest voor de hand liggende is.

Maar misschien ben ik ook gewoon te aardig.

Categorieën: Verkeer

4 reacties

viking · 19 december 2003 op 09:38

Het voordeel van linksrijders is dat je er rechts gewoon langs kunt…

pepe · 19 december 2003 op 10:38

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik zelden met de auto in file hoeft te rijden/staan. En als het me gebeurt heb ik altijd zoveel om heen te zien, dat ik vergeet me te ergeren… Echt lachen, wat mensen allemaal uitvreten terwijl ze autorijden.
Verder beperk ik me tot fietsen, nooit geen file 😉

Kees Schilder · 19 december 2003 op 17:43

Breek me de bek niet open Pepe. Al eens in een sloot beland met de auto. Je weet niet wat je ziet kijkend uit het raampje naar de voortstrompelende file.

pepe · 19 december 2003 op 19:34

[quote]Breek me de bek niet open[/quote]
Daar heb jij Ben toch voor 😉

En nee, ik ben nog nooit in een sloot beland, wel heb ik zo af en toe last van overstekende paaltje, je weet wel van die paaltjes die er nooit waren en plotseling wel. Vindt de auto en manlief niet zo leuk geloof ik 😕
Maar ach ’t is maar een auto, en wat is nu € 25 schade, daar kan ik nog wel om lachen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder