Kippenvel is een eigenaardig iets. Ik heb het dan niet over het vel van de bekende graanetende tweepot, maar over het fenomeen van mensenhuid, dat veroorzaakt kan worden door plotselinge koude, of bijvoorbeeld door het beeld van Dries Roelvink die vanuit stand de grens over geWildert wordt. Het is toch raar te noemen dat zowel lichamelijke sensaties dit fenomeen teweeg kan brengen, als emotionele sensaties. Meestal heeft een lichamelijk gevolg een eenduidige oorzaak. Het zou bijvoorbeeld vreemd zijn als je plotseling zou ejaculeren als er een fris windje opstak (tenzij je kort van lont bent, en het briesje een rokje op zou jagen).

Nog vreemder is de aanblik. Waar de huid normaal glad over de botten gedrapeerd ligt, zoals het water in een pedo-vrij zwembad op een dinsdagochtend, steken plotseling allerlei bultjes omhoog. Dit lijkt overigens een totaal nutteloze actie van de huid als reactie op een koud briesje, het zorgt er immers voor dat de haartjes recht overeind gaan staan en de arm dus van hun warme jasje ontdoen (inderdaad oplettende lezer, ik bezit geen gilette en heb daadwerkelijk nog mannenarmen vol haar, in tegenstelling tot de vrouwelijke, haarloze anorexiastompjes waarmee u tegen uw toetsenbord wrijft).

Waar krijgt u kippenvel van?

Categorieën: Gein & Ongein

7 reacties

Mien · 23 juni 2009 op 07:32

Van Miriale!

Mien

Mup · 23 juni 2009 op 08:21

Hier gingen mijn haren bijna even van overeind staan[quote](inderdaad oplettende lezer, ik bezit geen gilette en heb daadwerkelijk nog mannenarmen vol haar, in tegenstelling tot de vrouwelijke, haarloze anorexiastompjes waarmee u tegen uw toetsenbord wrijft).[/quote]

Van goede muziek, een passage in een boek, daar kan ik op vellen, uh… vallen,

Groet Mup

lisa-marie · 23 juni 2009 op 15:55

Kippenvel een merkwaardig fenomeen…
Eigenlijk nooit zo over nagedacht, nu wel.
En van een column over kippenvel krijg ik zelfs al kippenvel 😀

Rick · 23 juni 2009 op 18:07

Over geWildert word, haha. Is nieuw voor mij.
Leuk

axelle · 23 juni 2009 op 20:00

Hmmmm… Bij het woord kip alleen al moet ik nog maar denken aan zo’n exemplaar dat z’n bek es deftig in m’n wang gezet heeft à la duidelijk is beter dan onduidelijk. Griezelig.
Axelle

Dees · 25 juni 2009 op 11:49

zeg eens dikkerd, leuk dat je weer eens schrijft tussen de tandjes van je kind door. en een ontzettend leuk onderwerp, maar de uitwerking vind ik maar matig hoor, ik wil beter van je en dat kan je ook.

Prlwytskovsky · 26 juni 2009 op 23:38

[quote]haarloze anorexiastompjes [/quote]

Wahahaaaaa … die is leuk.

En kippenvel? Dat krijg ik van een donkergroene Citroën Ami-6 bbrrrrrrr. 🙁

Geef een antwoord