Het land van duizend meningen is langzamerhand aan het veranderen in het land van soberheid Een land waar prestaties verafschuwd worden en het leven gereduceerd is tot het laagste goed. Het land van vrijheid van levensovertuiging is aan het veranderen in het land van levensontkenning. De prijs voor een leven is in tijd vastgesteld, en ligt in Nederland rond de twee jaar. Als moordenaars zelf het leven mogen houden, wordt de dood daarmee verheerlijkt. Het kwaad moet verafschuwd en uitgeroeid worden. Gebeurt dit niet, dan keur je het kwaad automatisch goed en omhels je de dood. Bij het berechten mag geen rekening worden gehouden met overtuiging of geloof. Al ik geloof dat er eten in mijn koelkast is, terwijl dit niet zo is, zal ik toch verhongeren. De waarheid blijft de waarheid. Dood is dood. Het oog om oog, tand om tand principe zou in volle glorie ingesteld moeten worden. De overheid probeert ons met accijnzen, reklamespotjes en folders te behoeden voor middelen die ons leven verkorten. Liever zou ik zien dat ze de kwaliteit van het leven probeerde te verhogen. Mensen moeten opnieuw bij zichzelf te raden gaan wat goed en wat kwaad is. Het leven moet weer op waarde geschat worden.

Soberheid en extreem socialisme leidt tot moedeloosheid. Individuele prestaties worden bestraft, in naam van het grote goed. Hoe harder men werkt, hoe meer ze inleveren aan mensen wiens prestatiedrang minder is. Iedereen kan wat van zijn leven maken, maar wordt hier niet meer toe gestimuleerd. Het idee dat je arme mensen kunt helpen door hun geld toe te stoppen is een illusie. Iemand die de staatsloterij wint, is zijn geld binnen een jaar dikwijls weer kwijt.
Iemand die zijn eigen geld heeft verdient zal hier verstandiger mee omspringen, en proberen dit bedrag te verhogen. Mensen geld toestoppen zet ze niet aan tot actie.

Het extreme socialisme in Nederland zal uiteindelijk zorgen voor een complete anarchie, een ware hel op aarde waar het de behoeftigen op handen gedragen worden, en de prestatiegerichte mens alleen in het hiernamaals mag genieten, als hij hier eerst voldoende heeft geboet aan de gemeenschap. Het leven zal alleen nog maar waarde hebben als gunst aan de gemeenschap.

Categorieën: Maatschappij

9 reacties

Beryl · 24 oktober 2007 op 14:11

* eerlijke bitch modus on * ( trucje van jou geleerd 😆 )

Alhoewel je een actueel maatschappelijk probleem aankaart, komt de column op mij over als een persoonlijke niet verder uitgediepte gedachtegang. Je springt van de hak op de tak en ik kan je niet altijd volgen. Ben je voor afschaffen van het (extreem)socialisme? Ben je voor (her)invoeren van de doodstraf? Hoe zit het eigenlijk met onze ‘armoede’? Hoe ver mag socialisme gaan voordat het extreem wordt? Allemaal zeer moeilijke onderwerpen, die aan een eigen column al niet voldoende zouden hebben, laat staan een alinea. 🙂

* eerlijke bitch modus uit *
[quote]Het extreme socialisme in Nederland zal uiteindelijk zorgen voor een complete anarchie[/quote]
Helemaal met de strekking van je column eens: Mensen moeten weer eens peper in de reet gestopt krijgen, voordat de volledige apathie toeslaat.

FatTree · 24 oktober 2007 op 14:19

Eerlijke bitchmodus wordt zeer gewaardeerd!

Ik ben over het algemeen niet echt goed in stukjes als deze, daarom doe ik het.

Graag zoveel mogelijk puntjes waar ik van kan leren dus.

Ik had inderdaad misschien meer aandacht moeten besteden aan wat ik vind dat WEL goed is 🙂

nighthawk · 24 oktober 2007 op 21:09

Wat een ongenuanceerde rotzooi fattree. Oog om oog, tand om tand en als je je vergist dan? Soberheid lijkt mij fel in tegenspraak met socialisme.

Verder: heeft verdient, op het einde van een zin hoort een punt.

Punt

Dees · 25 oktober 2007 op 08:50

Er zit een verhaal achter dit verhaal en een gegronde mening achter deze mening. Hier neem je duidelijk teveel hooi op je vork en het flikkert er ook weer af. Jammer.

(geen modus, ik bén gewoon zo ;-))

SIMBA · 25 oktober 2007 op 09:21

Tsja Tree, ik heb het een paar keer gelezen om dat ik niet óók wilde bitchen…maar helaas, ik sluit me volledig bij Dees aan.
Máár, we zijn er nou wel achter dat je kunt schrijven dus ga vooral door! Dat experimenteren vind ik hartstikke goed van je!

FatTree · 25 oktober 2007 op 10:49

Iedereen bedankt voor de (terechte) reacties!

schoevers · 25 oktober 2007 op 21:01

Fat Tree,
Het is geen vlees en het is geen vis.
Geen spiering en geen kaviaar.
Je kunt beter. Schrijf maar snel een nieuwe column.

lisa-marie · 25 oktober 2007 op 22:33

Het is teveel in een column.
Je wilt alles zeggen, daardoor vind ik het onduidelijk en zeg je eigenlijk niets.
Terwijl achter dit geheel een hele duidelijke eigen mening zit en die had wat mij betreft wel naar voren mogen komen.
Maar blijf proberen want veel schrijfsels van jou lees ik met plezier. 🙂

Kees Schilder · 26 oktober 2007 op 15:24

Alles wat extreem is zorgt voor anarchie.Dus voor het socialisme kun je andere dingen invullen

Geef een reactie

Avatar plaatshouder