Klopklop!

“Ja, kom maar binnen. Ha Rini, wat leuk! Ben jij er ook? Hoe gaat het met je? Is het een beetje gezellig binnen? Is goed, joh. Ik begrijp dat je niet zoveel tijd hebt. Leuk je weer ff gezien te hebben! Doe de deur maar dicht, alsjeblieft? Ik blijf even hier. Ja, in mijn eentje. Vind ik wel prettig. Maar hé, ik zie je zo weer, oké? Mazzel!

Hallo mevrouw ten Kate. Wat ziet u er mooi uit vanavond! Mooie rok. Wacht, volgens mij wil er nog iemand naar binnen. Wie is daar? Uhm, even wachten, oom Jan. Mevrouw ten Kate wil iets aan mij kwijt en dat doet ze liever onder vier ogen. Ik snap het, mevrouw ten Kate. Het valt allemaal niet mee, hè. Als je ouder wordt, dan gaat alles wat trager. Daar ontkomen we niet aan. Ik ben zelf ook niet meer de jongste en ja, dan word je wat breekbaarder. Nou, voorzichtig aan, hè? Vergeet uw rollator niet.

Momentje hoor, even mijn mond spoelen. Dat gelul de hele tijd. Krijg ik een droge strot van…. Zo. Oom Jan! Ik had je nog niet gezien! Kom eens even dicht bij me, ouwe snoeper. Wat.., wil je op mijn schoot? Nou uhh, als het niet perse hoeft, dan maar liever n… Oh, je zit al. Pff, je mag wel wat afvallen, man! Je bent zwaarder geworden volgens mij. Au! Schik die reet van je eens wat meer naar links, graag. Gaat het, ome Jan? Je bent zo aan het zweten. Zit je ergens mee? Wil je wat kwijt? Ik vind het prima, als het maar niet weer van die slappe shit is, net als de vorige keer. Probeer je nu eens fatsoenlijk uit te drukken. Jaja, ik weet dat dat soms moeilijk is. Maar ik heb niet de hele dag de tijd voor jou alleen. Misschien lukt het beter na nog een paar alcoholische versnaperingen. Dat maakt alles wat losser. Niets te danken, man. Je weet dat ik van de opvang ben. En dat doe ik graag. Veel plezier nog!

Ach, buurmeisje Anja! Ik wist helemaal niet dat jij er ook was! Jij mag altijd op mijn schoot, dat weet je. Even een hupje, want je bent nog zo klein, hè? Mocht je helemaal alleen naar me toe komen? Grote meid! Hier heb je een papiertje, om je snottebelletjes aan af te vegen. Dat geeft van die nare vlekjes, hè? Vervelend is dat. Wat je met het papiertje moet doen? Geef maar hier, meid. Gaat alles goed op school? Wat zeg je? Vind je het niet zo gezellig hier bij mij? Wil je weer terug? Jammer.., maar ik begrijp het wel. Wel even je rokje weer goed doen, schat. Dat zit helemaal opgekruld.

Hèhè, even rust. Tis toch nog een drukte geworden, zo onverwacht. Ik had op minder mensen gerekend eigenlijk. Nu ja, de avond loopt ten einde. Ik hoop alleen niet dat Marianne blijft slapen. Je zal zien dat zij mij uit mijn slaap houdt met die hoogzwangere kutkwaaltjes van haar. Als ze maar niet vannacht die koter eruit poept! Daar heb ik zo geen zin in! Ik ben de hele dag en avond al in de weer geweest!”

Klopklop!

“Neehee! Nu even niet! Ik wil een momentje voor mijzelf. Wegwezen! Godgloeiende, Nico! Hoor je me niet?! Pardon?! Wát zeg je?! Meur ik uit mijn klep!? Nee, jij ruikt naar roosjes! Azijnpisser! Ben je klaar met je eeuwige gezeik?! Oprotten dan. Doe ik daar zo mijn best voor! Sta je de hele avond klaar voor mensen, krijg je alle stront over je heen.

Ik ben er wel klaar mee! Morgen meld ik mij aan voor een rigoureuze omscholing. Ik wil promoveren tot ligbad. Alles beter dan een toiletpot zijn!”

Categorieën: Gein & Ongein

Nachtzuster

Ik doe iets aan jouw pijn.

9 reacties

Ma3anne · 29 maart 2013 op 21:02

Hoe kóm je d’r op! (en hoe kom je d’r weer af.)

Ik zag je als (nacht)zuster op een afdeling rondvliegen en wilde je al komen helpen. Gossamme zeg. Wat een drukte.

Doe mij er nog maar een paar van deze. Goed voor de lachspieren.

SIMBA · 30 maart 2013 op 07:34

hahahaha! Ik dacht even dat je de kinderopvang en de bejaardenopvang had samengevoegd…..maar deze wending had ik niet kunnen bedenken. Maf mens :rotfl:

Yfs · 30 maart 2013 op 08:24

In het begin vraag je je af waar dit over gaat en probeer je je als lezer wanhopig in het kostuum van een Nachtzuster te persen. Een beetje onduidelijk, maar oh wee, als je eenmaal de genadeloze kloe ontdekt hebt. Deze column moét je daarom een tweede keer lezen. Dan zie je pas de talloze spitsvondigheden die er stonden, gemarkeerd met een onzichtbare hightlight stift.

Ondanks dat je het jezelf erg lastig maakt zie ik dat je je nog steeds vasthoudt aan titels van films, in dit geval de film “Feestje’ van Paul de Leeuw haha!

Kortom, een ietwat naar riekende column met aan het einde een heerlijk verlossend vleugje lavendel van ‘Brise’ (buig smiley)

Li · 30 maart 2013 op 10:45

Woehaha, hij is leuk. Ik kreeg tijdens het lezen Sinterklaasvisioenen. Clou lekker tot het laatst gehouden.
Leuk hoor

Li

Meralixe · 30 maart 2013 op 11:11

Hoed af voor deze fantastische invalshoek van het verhaal… :yes:

Mup · 30 maart 2013 op 11:32

Op ieder potje past een dekseltje 😛

groet Mup

Mosje · 30 maart 2013 op 12:07

Grappig 😉
Wij deden vroeger op school van die raadseltjes. Wie is er het aardigste in huis? De deurkruk, want die geeft iedereen een hand. Maar er waren er ook die zeiden: de toiletpot, want die neemt iedereen op schoot.

Nachtzuster · 1 april 2013 op 11:08

Dank jullie wel voor de leuke reacties. Ik wilde eens een luchtige column schrijven. Ik was een beetje bang dat de clou al ver van tevoren te lezen zou zijn, maar gelukkig viel dat mee. :laugh:

Mien · 2 april 2013 op 12:47

Ik had deze luchtige column nog niet gelezen.
Hij is leuk.
Moest onwillekeurig ook heel eventjes denken aan een vlucht over een koekoeknest.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder