Ook wanneer ik géén kater heb, word ik ’s ochtends vaak wakker met een verschroeiende dorst.

Op zulke momenten snak ik naar een kop frisse pepermuntthee. ’s Middags, ergens halverwege mijn koffiepiek, schakel ik over op Earl Grey of Lipton. En later op de avond, als ik moe en rozig op de bank hang, dan kies ik thee met gember en soms zelfs peper. Heerlijk.

Ik ben dol op thee. En hoewel ik soms gek word van het bijbehorende toiletgedrag – je blíjft piesen – krijg ik er geen genoeg van. Helemaal nu ik probeer wat minder mezelf te worden (lees: lijnen voor Dummies) en ik mijn wijntje even moet laten staan. Ik ga me te buiten aan Allerhande smaakjes en probeer elke dag wat nieuws. (Favoriet van dit moment: chocolade-muntthee.)

Sommige mannen vinden thee echt een ‘vrouwendrank’. “Dan vouwen ze hun handen helemaal om zo’n mok heen,” schetste Rick, de sidekick van Edwin Evers onlangs ‘het beeld’ van de echte theemuts, “en dan leunen ze een beetje naar voren. Nou, dan komt het geklets.” Klonk best kneuterig, zoals hij het zei. “Zullen we nog een theetje doen?” hoorde ik in gedachten de stem van een vriendin. Theetje. Tjeetje.

En hoewel ik inderdaad óók wel eens met mijn handen gevouwen om een mok naar voren leun – bijvoorbeeld als mijn onderbroek niet lekker zit – kan ik ook best heel stóer thee drinken. In de tuin of op een terras, terwijl ik met de punt van mijn cowboylaarzen tegen de steentjes trap. Denk er een kampvuurtje en een pittige thee bij (Chai tea latte of Indiase mix) en je kan zo in de folder van Bever zwerfsport.

Overigens, mijn man drinkt óók gewoon thee, en mijn man is beslist stoer. En gisteren zag ik een bouwvakker die met een thermosfles en een zakje Pickwickthee stond te hannesen. Zelfs astronauten drinken thee in de ruimte, heb ik gelezen. Door een ríetje. Alsof dát zo stoer is.

Nee, met theedrinken is echt helemaal niets mis. Het is gezellig, lekker, gezond en past overal bij. Het is de ultieme troost, de schouder voor de lijnende vrouw met smaakbeleving op niveau. Thee is fantastisch, voor iedereen.

Thee is …

Het is…

Ach. Wat zit ik toch te leuten. Ik wil gewoon veel liever een borrel.


Esther Vuijsters

Al ruim negen jaar schrijf ik (Esther, 39) bijna dagelijks een stukje. Eerst op de site van Viva, later op Vrouwonline en sinds kort op mijn eigen homepage. Daarnaast schrijf ik columns en influenceblogs. Onlangs verscheen mijn eerste roman "Je kan er maar beter om lachen". Samen met man Paul (42) en dochters Lizzy (10) en Annabel (7) probeer ik elke dag tot een succes te maken.

6 reacties

Yfs · 30 april 2013 op 16:21

Het lezen van je column gaf me het gevoel dat ik aan 5 meter hordelopen deed. Het tussendoor iets toelichten tijdens het schrijven, het ergens naar verwijzen en iets tussen haakjes zetten heb ik als storend ervaren waardoor het niet lekker leest.
Ook je afsluiting komt (op mij) een beetje flauw over, maar dat komt misschien omdat ik niet lekker door je column heen ben gekomen.

Desalniettemin, welkom op CX.
(ps : mijn favoriet is zoethout thee) 😉

Nachtzuster · 30 april 2013 op 16:39

Je kunt zien dat je al langer schrijft. Deze column lijkt zo uit je mouw geschud te zijn. Leuk en eenvoudig onderwerp. Met voldoende zelfspot en humor. Ik vind het wel jammer dat de link een verwijzing is naar een ander stukje van jezelf. Dus eigenlijk twee columns verpakt in één. Had die andere op een ander tijdstip geplaatst, denk ik dan.
Welkom hier!

Meralixe · 30 april 2013 op 19:24

Welkom op column x
Wat een website en wat een overrompelende naar de keel grijpend binnenkomen…. maar he…wat een ontgoochelende column. :no:

Mien · 30 april 2013 op 23:27

Ik zou even de twee overbodige t’s in jouw bio weghalen.
Na negen jaar staat dat slordig.

Mien (leut koffie en golft meestal met T-muts vanaf T)

Esther Vuijsters · 1 mei 2013 op 11:06

Nou Mien, je hebt helemaal gelijk. Ik was duidelijk niet bepaald scherp meer toen ik die schreef. Dank je voor de tip.

Dank voor het warme welkom.

Yfs, 5 meter hordelopen, oei… Hopelijk bevalt mijn volgende column je beter. 🙂

Yfs · 2 mei 2013 op 11:12

Och Esther… je zult wel gaan merken dat ik nogal gauw geneigd ben om dingen visueel aan te dikken. Uit het feit dat ik hoop dat je dit zult gaan merken mag je zéker concluderen dat ik graag nog veel meer van je lees! 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder