Ik wilde al eerder een column insturen en dat zou gaan over politiek. Maar de column bloeit niet op. Misschien omdat een oplossing in de politiek een idee is, waar niemand echt om geeft, mij even ook niks scheelt. Dames en Heren, ik ben smoorverliefd en ik wil het van de daken schreeuwen. Ze heeft Shirley, haar bijnaam is The First Lady. De titel van de column heeft te maken met het feit dat Shirley voor mijn de enige vrouw is. Maar ze is ook de eerste vrouw in 33 jaar op familieleden na die mij door en door kent, ondanks dat we elkaar niet extreem lang kennen. We hebben een band dat lijkt van gewapend beton te zijn gemaakt. Mensen die tegen ons zijn vergissen zich in ons, dat wij ons niet laten ompraten en bereid zijn te bloeden voor ons besluit. Maar ook terug te blaffen als valse praatjes ons neer moet krijgen. Ik kan nu alles uit de doeken doen, hoe het begon maar dat doe ik nu niet. Het is geen klassiek liefdesverhaal, maar wel een verhaal dat ooit vertelt zal worden! In september van vorig jaar kwamen wij bij elkaar, dit kwam door medische redenen. Ik wil niet denken aan wat er was gebeurd met Shirley als ik haar niet kon opvangen toen. Maar kwade tongen noemen de opbouw naar onze liefde soms een schandaal, dat is nog netjes. We zijn door een groep mensen die zich Christelijk noemen, maar via een scherm denken de stem van God te mogen gebruiken, uitgemaakt voor dingen die niet voor herhaling vatbaar zijn. En ik was Satan. Dus mensen, wie vreest voor islamitische fundamentalisme. Ik zeg dit ook als een man die gelooft, er zijn genoeg Christelijk fundamentalisme vooral op Facebook!

Trekken van First Lady’s

Shirley, noem ik de First Lady. Ik vind dat een mooie naam, ik heb een aantal koosnaampjes voor haar. De grappigste vanwege haar liefde voor de kleur geel is kanarie. Maar First Lady is een titel die ze mag dragen met trots. Want als ik kijk in de politieke geschiedenis van vrouwen van regeringsleiders uit ons land, over onze grenzen heen en Amerikaanse, heeft Shirley trekken van aantal bekende en beroemde Lady’s.
Ik zeg meteen dat dit niet de maatstaaf is. Shirley is Shirley. Ze kan geweldig schrijven, ze kan geweldig tekenen. Maar ze is ook niet bang haar mening te geven. Ze heeft gekozen voor een relatie waar enkele haken en ogen aan zitten vanwege medische redenen. Maar ik denk dat ik mensen eerder kan laten geloven dat de aarde een hologram programma is in de spelcomputer in het Star Trek universum van Captain Kirk of Janeway. Maar Shirley kan een willetje hebben als ijzer. Ze heeft eigenschappen die haar perfect maken om ooit als de jongensdroom toch zou uitkomen (Al is die kans extreem klein). Maar ze weet mij goed te beschermen. Ze neemt soms aanvallen op mijn persoon, persoonlijker dan ik en ze weet met mijn gezondheid dat het beter is, soms mijn agenda met een pen door te krassen dan intact te laten. 

Nancy Reagan

I am a big believer that eventually everything comes back to you. You get back what you give out.

Maar goed, ik ga nu aantal vrouwen noemen waar Shirley wel een beetje op lijkt of daden zou kunnen nadoen. Ik begin met het enige Nederlandse voorbeeld dat beetje in de buurt komt.

Mevrouw Lubbers (Maria Emelie Josepha (Ria) Hoogeweegen)

  • Shirley en Ria Lubbers hebben gemeen dat ze om houterig gedrag van hun partner kunnen lachen. En beide geloven niet in mediatraining. Ik weet zeker dat Shirley een komiek zoals Ria gedaan heeft door André van Duin te helpen om zijn persiflage van haar partner te verbeteren. Al weet ik niet zo snel een Oneliner, dat liedje kan worden zoals Ria Lubbers meemaakte met “Tuut, tuut, groetjes van Ruud”. Maar als Shirley wil dan weet ze echt wel wat te verzinnen om mij niet te kakken te zetten, maar om te zorgen voor goede dosis zelfspot. 

Uit Amerika heb je een ruime keuze. First Lady of the United States (FLOTUS) zijn is allesbehalve gemakkelijk. De vrouw van de man van de vrije wereld moet het Witte Huis helpen draaiend te houden. Maar ook zorgen dat haar man ondanks de leider te zijn van een grootmacht met beide benen op aarde moet blijven. Op dit moment met Trump zijn vrouw zitten we aan 45 dames die deze titel droegen. Maar de telling klopt niet omdat bijvoorbeeld President Wilson hertrouwde, daarmee zijn First Lady’s op 2 kwamen. Aantal Presidenten hadden geen vrouw toen ze het Witte huis binnen kwamen.
Ik noem even voorbeeld. Zoals bij President Cleveland die zijn zus Rose de taken van de First Lady gaf. Maar ook Benjamin Harrison’s dochter Mary Harrison nam de taken van First Lady die toen heel anders waren dan nu op haar schouders.

Amerikaanse First Lady’s en Shirley

  1. Nancy Reagan: Ja, iedereen die mij kent zou moeten weten dat Nancy Reagan erbij zou zitten. Shirley en Nancy hebben eigenschappen die heel erg herkenbaar zijn. Shirley is niet bang mijn agenda leeg te maken als het nodig is. Net als Nancy is, kan ze goed advies geven, terwijl we de dag doornemen in bed voordat we gaan slapen. Ze steunt mij in mijn pad om medisch sterk te blijven. Dus Nancy Reagan en Shirley hebben veel gemeen.
  2. Betty Ford: Shirley is geen feestbeest, ze is niet een persoon die elk weekend te vinden is op de dansvloer van de disco. Als we uitgaan gaan, doen we dat vaak in stijl met lekker hapje en daarna een drankje. Maar wat ik hoop is dat Shirley net als Betty Ford een keertje gek doet en gaat dansen op de tafel al was hij van de Koning.
  3. Michelle Obama: Een vrouw die haar man echt liefde toonde op de TV, op partijcongressen en bijeenkomsten. Ze was zeer onafhankelijk en kon ook veel met haar man doen. Een echt politiek echtpaar omdat ze wordt gezien als de droom kandidaat bij de democraten al ziet ze zelf dat niet zitten.
  4. Rosalynn Carter: Ja, veel mensen zullen misschien nog niet snappen. Maar ik zie Shirley en mij, stel ik word een hoge pief, gewoon in de middag samen wat eten. Ik bedoel al moeten we staatszaken doornemen, een hapje eten samen is goed voor de relatie. En heb je het druk vol stress weet ik zeker dat Shirley en ik zorgen dat we tijd hebben voor elkaar. Ik weet ook net zoals President Carter het vertrouwen had in Rosalynn, heb ik dat ook in Shirley om haar over heel de wereld te sturen in belang van beleid, regering en land. Een samenwerking, waardoor ze eigenlijk echt een First Lady was die deel uitmaakte van de regering!

Het is wel mooi even te zeggen dat de First Lady’s, Rosalynn Carter, Hillary Clinton, Laura Bush en Michelle Obama nog leven net als hun echtgenoten.

Shirley, mijn lieve vriendin en levenspartner

Shirley is een geweldige vrouw. Ze heeft eigenschappen, waar ik echt gek op ben geworden. Maar ik ga geen engel van haar maken, ze is nog niet dood en levend is ze ook geen engel. Maar ze is perfect in mijn ogen. Shirley is beeldschoon in mijn ogen, maar ik zeg meteen ze is zeker geen Trophy wife! Want ik heb te veel respect voor haar. Trophy wife vind ik niet bepaald een mooie titel. Want het idee om Shirley als showmodel neer te zetten, dat past niet bij haar karakter. Al zeg ik natuurlijk wel dat ze mooi is, dat voor mij haar schoonheid genoeg is en dat ik niet echt meer kijk naar vrouwen als voorheen. Ik ben toch opgegroeid met veel vrouwen. Mijn moeder, aantal oudtantes en mijn grootmoeder. Ik kreeg een hele duidelijke spelregels over omgaan met vrouwen. En ze bekijken als een Trophy wife laat ik het zo noemen, dat was NOT DONE!

Kijk, ik ga niet alles vertellen. Want ik kan nog zoveel over haar schrijven dat ik dat waarschijnlijk niet ga doen. Niemand is perfect, en het feit dat ze voor mij heeft gekozen zal niet door iedereen makkelijk te slikken zijn. Maar we gaan hand in hand door wind, regen en vuur. En niks maakt ons kapot. En wie het probeert zal ontdekken dat we samen elkaar beschermen. Wij smelten niet van regen van kritiek of het vuur van de haat.
Shirley, jij bent mijn vriendin in de liefde, mijn levenspartner waarmee ik oud wil worden, mijn reisgenoot op de reis van het leven en een beste vriendin in vriendschap. Zoveel titels en labels kan ik op je plakken dat als ze onderscheidingen waren dat het komisch zou zijn, dat je niet recht kon staan door het gewicht van de onderscheidingen. Maar ik denk het mooiste wat ik kan geven zijn 2 dingen.

Mijn hart vol liefde en mijn ziel trouw aan de jouwe.


Tim uut Kwedamme

Ik ben man met een eigen manier van leven, stijl, gevoel voor humor en net als iedereen heb ik soms geluk en soms pech! Ik ben nieuwsgierige en leergierig als het gaat om de wereld rond mijn heen. Mijn leven deel ik tegenwoordig met een prachtige vrouw. Een steun en toeverlaat, die ik blind kan vertrouwen omdat we elkaar hebben leren kennen onder bijzondere omstandigheden. Ik leef in een klein dorpje in Zeeland. Ondanks mijn fysieke beperkingen, dit betekend niet dat ik niet leef. Ik probeer te genieten van elk moment van het leven, ik ben nog altijd een beetje kind gebleven waardoor ik van de kleinste dingen kan blijven genieten. Ik ben iemand die geniet van de bourgondische levensstijl. Ik ben enorme fan van de Griekse keuken, maar ik ben zeker niet vies van de Hollandse pot. Een glasje Samos wijn of een biertje op zijn tijd gaat er ook wel in. Ik leef met het motto “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen” en dat helpt enorm als je bepaalde dingen gewoon niet kan. Ik ben gek op schrijven, muziek luisteren en goede films kijken.

1 reactie

Nummer 22 · 3 maart 2020 op 18:53

Wauwww.. maar… ik leef ook al decennja samen met mijn First and Last Lady, waarvan akte. Lekker kunnen lezen jouw verhaal. Chapeau!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder