Zucht… zucht… Wat een opluchting voor de mensen (waaronder ook ik) in onze geweldige stad. De verpleeghuizen hier doen niet aan “fixeren/rondje-plassen”. Oke, nu zijn er vast een boel mensen die zich afvragen wat is “fixeren/rondje-plassen” nu weer. Ik wist het ook niet tot ik de krant van 13 november las.
Het “fixeren/rondje-plassen” heeft allemaal niets te maken met foto’s ontwikkelen of andere hobby, ook niet het plassen van een hond. Het zijn geen pyjama-dagen, maar het vastbinden van dementerende ouderen en vaste tijden voor een rondje toiletbezoeken. Weglopen of tussendoor naar het toilet kan dan dus niet meer.
Mochten wij denken dat het middeleeuwse toestanden zijn, dat dus niet, het schijnt in negen van de tien verpleeghuizen nu nog gewoon te zijn. Waar zijn we toch mee bezig, ik kan dit toch geen leuke oude dag meer noemen. Dan laat ik het nog maar even achterwegen dat men soms maar een keer per week mag/kan douchen.

En de angst slaat me nu echt om het hart, voor de dood ben ik niet bang, maar wel voor het ouder worden. Laat mij maar doodgaan, voordat ik in mijn pyjama vastgebonden zit, met een plas urine onder mijn stoel.
Zelfs de hond van de buren heeft een beter leven, wat is er mis met onze maatschappij, dat we zo omgaan met mensen. De grootste boeven in de gevangenis hebben nog een vrijer leven, en die zitten immers vast met een gegronde reden, wat hebben deze gewone oude mensen misdaan om zo aan hun eind te komen?

Ik denk dat ik beter alvast een plekje kan reserveren bij stichting “AAP”, daar kan ik dan nog heerlijk vrij slingeren aan de boomtakken, daar hoef ik niet te wachten met urineren tot er iemand tijd heeft om me naar een toilet te brengen. En een pyjama hoef ik daar al helemaal nooit aan!
Wil ik aan een mannetjes aap plukken dan zal daar, niemand mij vastbinden, laat mij maar vrij lopen en vrij knuffelen wanneer en met wie ik wil.

Voor mensen die nu hun oude-vastgebonden-dag vieren, hoop ik dat het niet lang meer zal duren.


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

9 reacties

Kees Schilder · 23 november 2003 op 20:02

Zeg Pepe, zullen wij, voor de onvrijwillige urinelozingen losbarsten, iets hartstochtelijk ondernemen.
een column die je weer met de neus op de feiten drukt, helaas.
groet
kees

deZwarteRidder · 23 november 2003 op 20:27

Raar he Pepe? hoe 2 verschillende columns toch raakvlakken kunnen hebben? Maar je hebt gelijk het is triest.. als het je hond was zou je een hem/haar een spuitje laten geven.. Tsja als je toch zooo aan je eind moet komen/moet wachten Brrrrr.Als je een regering IETS aan mag rekenen dan is het toch wel dit soort dingen pyamadagen en rondplassen.. dan denk ik.. gewoon even een weekje patient spelen voor onze volksvertegenwoordigers…daarna praten we verder!!
Rich@Rd

pepe · 24 november 2003 op 10:44

Je bedoelt dat later als we groot(oud-grijs) zijn, wij vol passie een rollator-pamper-race-in-pyjama gaan organiseren?? 😳

Lijkt me klasse!!! Als je maar wel weet dat ik heel hard kan lopen… 😮

pepe · 24 november 2003 op 10:48

Lijkt me een goed plan rich@rd, we zetten ze allemaal een weekje bij elkaar in zo’n huis, dan gelijk camera’s erbij hebben we gelijk weer een nieuw big-old-brother huis. 😮

Kees Schilder · 24 november 2003 op 12:27

Zoiets ja, maar dan anders.Als duo pepe en paco.
kan toch niet toevallig zijn?

pepe · 24 november 2003 op 13:56

Vertel eens wat dat “anders”…. in jouw hoofd voor betekenis heeft…

Duo Paco en Pepe klinkt leuk als je senioren-clowns in gedachten neemt. Doen we even rooie neus op.

Toevallig lijkt me dit heel toevallig 😉
Als je me vorig jaar had gezegd, dat ik hier ooit een letter zou plaatsen, dan had ik je hard uitgelachen.

Ik snap nog steeds niet waar ik ineens het lef van heb gehaald.

Kees Schilder · 24 november 2003 op 16:02

“anders” uitleggen? Heb je effe een uurtje? Overigens zou ik jou nooit uitlachen,Pepe.
Je hebt het gewoon gedaan omdat wij zulke aardige mensen zijn.En ik ben blij dat je het gedaan hebt want je columns zijn uit de kunst
groet
paco

deZwarteRidder · 24 november 2003 op 16:58

Mooi pepe…
en dan voor de winnaaaaaarrrrrrr……
tatatatataaaaaah!!!!!
het verlossende spuitje!!
Rich@Rd

pepe · 24 november 2003 op 18:06

Kees:
Of ik een uurtje heb?? Ik heb geen idee Kees, niets is zeker in het leven… :-)(ik heb geen recht op morgen, dus wacht ik maar rustig af).
Maar ik ga er (stiekempies);-) vanuit ik nog wel een paar jaartjes mag leven….

Ik lees hier veel mooiere columns hoor, ik zal nog veel moeten leren. En dat gaat wel goedkomen hoop ik.

Rich@rd:
En de winnaar is….. ??
Ik vermoed Kees eerder de eindstreep haalt, niet omdat hij sneller is hoor. Maar ik ben meestal een pechvogel, zal net struikelen over mijn veter vlak voor de finish.
Ennuh…. zie jij ook al de rook uit de oren van Kees komen?? 😉
Hij heeft er zin in geloof ik 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder