Er zijn zo van die dagen waarop je verrast wordt. Ik bedoel niet per se aangenaam verrast, maar gewoon verrast. Aangename verrassingen zie ik meer in de context van relaties.
Neen, ik was gewoon verrast op een doorbreek-de-sleur-van-mijn-leven manier. Ik ontving een mail, ja daar werd ik verrast in mijn inbox (niet op een aangename seksuele manier dus). Er wil een Global freeloader bij me overnachten in juli en dit vanaf de eerste juli: mijn verjaardag- maar als hij komt zal ik liegen over mijn leeftijd, 19, yes of course truly.
Toen ik het berichtje in mijn inbox zag herinnerde ik me de vorige freeloader die bij mij zou overnachten. Ben zijn naam even kwijt, maar hij woonde in Amerika en hij had een typische Amerikaanse naam van iemand die op Harvard gestudeerd heeft. Een sympathieke gast, maar hij jaagde me op stang door de hele tijd te informeren of ik een vriend had of we foto’s konden doorsturen- en niet van mijn woning maar van mezelf! Dus stuurde hij maar een foto van zichzelf door. Ik kreeg de schok van mijn leven! De zo Harvardlijkende persoon die ik in mijn hoofd gevormd had bleek een neger te zijn, zo’n typische ghettoneger met blinkende oorbellen en een sluwe glimlach en héél weinig kleren aan of eigenlijk nu ik het me herinner: hij had helemaal geen kleren aan! Alleen een mini handdoekje rond zijn lende.
Ik schrok zodanig erg dat ik ice tea over mijn toetsenbord morste. Eigenlijk zou ik me daartegen moeten verzekeren tegen ice teaongevallen, maar hoe kon ik voorspellen dat mijn fantasiebeeld van een typische Amerikaanse snob een neger was!
Negers zijn wel leuke mensen, maar alle zwarte mannen die wij kennen dat zijn opdringerige mensen. Ik bedoel echt: opdringerig in de zin van: “Waarom wil je niet met me praten?” zodat ze je achternahollen terwijl je gewoon maar op straat loopt, zo snel mogelijk naar huis. Het kan aan mij en mijn vriendinnen liggen maar echt, iedere neger die we kennen is zo. En hij was ook zo… Ik zag het aan zijn foto, ik had het al gelezen in zijn mails: “Can you describe yourself?” “Why don’t you have a boyfriend?”. Ik had al beloofd dat hij hier kon overnachten, ik kreeg schrik vooral na het te bespreken met N. nadat ze zijn foto bekeken had- veel vlees, geen kleren en het is hier al zo knus wonen.
Ik besloot om vriendelijk te zijn, ik stuurde hem ook een foto van mezelf (met kleren aan!). Maar vanaf toen kreeg ik iedere dag een mail van hem: “How was your day?” “what are you doing?”. Ik deed alsof ik blind was. Hij was duidelijk iemand zonder leven.
Toen de dagen naderden dat hij zou langskomen wilde ik hem hier al niet meer, eens opdringerig in een mail altijd opdringerig is mijn moto. Ik heb niet meer geantwoord ook niet toen hij zijn vliegtuig wou boeken omdat hij me zo graag wou zien (!).
Hieruit heb ik geleerd dat mijn fantasie vaak niet overeen komt met de werkelijkheid. Wat spijtig is natuurlijk dat die harvardtwintiger met een donkerblauw V-halstruitje en een polootje van Ralp Lauren niet bestond. Wie leert er me nu golfen?
Nu 5 maanden later wil er weer iemand hier logeren op het 5e verdiep en dan nog op mijn 19e verjaardag. Hij heeft me een lange vriendelijke introductiemail gestuurd die veel lijkt op een sollicitatiebrief. Hij wil naar hier komen in juli om zijn Engels bij te schaven hier in the UK. Hij wil het leven in the UK ontdekken, de verschillende culturen en onze erfenissen. Hij houdt dus een levendig pleidooi waarom hij ons wil ontmoeten.
Ik ben alvast tevreden dat ik geen Harvardtwintigerbeeld in gedachten heb die een donkerblauw V-halstruitje en een polootje van Ralp Laurendraag. Een Harvardstudent die had zeker geweten dat Gent niet in Groot Brittannie ligt!

Categorieën: Mannen & Vrouwen

8 reacties

LouisP · 20 april 2009 op 22:55

J.
Ik zal eerlijk zijn. Ik heb er al vaak naast gezeten bij mijn reacties dat ik daar beter mee zou wachten totdat er andere reacties staan. Maar geduld heb ik ook al niet. Daar komt ie;
De titel begrijp ik niet. Iets met computers of zo?
De eerste alinea is hoopgevend. Niet slecht.
Dan de ‘niet Nederlandse’ delen die ik niet zo grappig vind. Met het typeren van types moet je altijd een beetje voorzichtig zijn(Van horen zeggen!)Getallen die niet voluit geschreven zijn beginnen mij nu ook wat te storen. Allemaal pas zelf geleerd op CX!
Maar wat ik nu wel grappig vind aan het stuk dat het bij mij overkomt alsof je bent beginnen schrijven zonder van te voren te weten hoe het gaat eindigen. Jong en onbezonnen. En dat heeft ook z’n charme.

groet,

L.

fijnedagnog · 21 april 2009 op 00:56

Beste Jessy,

Geen goede column wat mij betreft. Ik heb het idee dat je alleen je ei kwijt wilt. Daar zijn betere plekken voor. Als je echt een column wilt schrijven die de lezer boeit zou ik je adviseren om hier goed rond te kijken en andere columns en kritieken te lezen.

Succes. Fijnedagnog

fijnedagnog · 21 april 2009 op 01:14

@Louis. Ik begrijp niet goed dat je zegt dat je er met je reactie al vaak naast gezeten hebt. Jij reageert vaak, en vaak als een van de eerste. Prima toch. Ik neem aan dat het een spontane reactie is na het lezen van een nieuwe column. Niks mis mee. Jouw oordeel over een column heeft toch geen fluit te maken met wat 25 anderen er van vinden. Zo blijft het hier lekker levendig.
Ik lees liever spontane reacties dan alleen maar “leuke column”, “knap geschreven”, en “ik voel helemaal met je mee”.

Fijnedagnog Louis

LouisP · 21 april 2009 op 09:51

Fijnedagnog.
in hoeverre mag en kan ik reageren op reacties van mensen waarvan ik verwacht dat ze in ieder geval meer ervaring hebben in het lezen, schrijven en reageren. In hoeverre kan en mag ik mijn mening en oordeel verdedigen als het gaat over een column die m.i. erg goed, bijzonder, origineel is. Ik durf te stellen dat als het gros van de reacties juist het tegenovergestelde is van de mijne, ik mijn vaak impulsieve eerste indruk aan een meer objectief onderzoek tracht te onderwerpen.
Vaak kies ik voor een snelle reactie om juist geen ‘last’ te hebben van bevindingen van de meer ervaren en door mij gewaardeerde CX -ers.

Louis

Dees · 21 april 2009 op 10:47

[quote]Negers zijn wel leuke mensen, maar alle zwarte mannen die wij kennen dat zijn opdringerige mensen. Ik bedoel echt: opdringerig in de zin van: “Waarom wil je niet met me praten?” zodat ze je achternahollen terwijl je gewoon maar op straat loopt, zo snel mogelijk naar huis. Het kan aan mij en mijn vriendinnen liggen maar echt, iedere neger die we kennen is zo.[/quote] 😕 sorry, maar dat vind ik echt overborrelende domheid.

@LOuis, freeloaders zijn mensen die voor nop hun natje en droogje en vermaakje regelen. En er bestaat niet zoiets als een goede reactie, dus reageer alsjeblieft op je volstrekt eigen wijze, wel zo leuk 😉

arta · 21 april 2009 op 12:58

[quote]Ben zijn naam even kwijt, maar hij woonde in Amerika en hij had een typische Amerikaanse naam van iemand die op Harvard gestudeerd heeft.[/quote]
John, zo heten al die Harvard-gasten, alle Amerikaanse mannen eigenlijk, best handig.:-D

Louis, jouw reacties zijn eigen, origineel dus helemaal goed!

lisa-marie · 22 april 2009 op 09:14

Veel te veel generaliserend en te stereoype.

Mien · 27 april 2009 op 14:26

Kun je mij het adres geven van dit free load vakantie column adres …?
Ik neem mijn lendedoekje mee en zal geen vervelende vragen stellen …!

Mien Woningnood

p.s.
Ik stuur alleen maar mail die op een aangenaam sexuele manier werkt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder