Zo één à twee keer peer week ga ik mijn fut lozen in de plaatselijke sportschool. Zo ook vanochtend. Ik sta op een toestel met zicht op twee damesruggen het licht uit mijn ogen te… uhhh, ja wat eigenlijk? Nou ja, doet er eigenlijk ook niet toe. In elk geval wordt ik er moe van en het zweet gutst uit mijn lijf. Door de verhitting van mijn lijf, mijn hersenen gaan richting kookpunt, wordt mijn blik onscherp en dwalen mijn gedachten af naar een hete seksorgie. Ik waan mijzelf kronkelend tussen enkele hete en bezwete vrouwenlijven en juist op het moment dat mijn bloed naar één bepaald, niet nader te noemen punt in mijn lichaam wil gaan stromen, valt mijn oog weer op de twee eerder genoemde dames. Mijn blik focust en het kwik in mijn thermometer zakt onmiddelijk richting vriespunt.

Niet dat de dames er nu zó slecht uitzien. Maar ze staan op zo’n ‘loopband’. Er zal vast een trendy naam voor zijn. Op die band kuieren zij op hun elf-en-dertigste alsof zij in de etalageramen in Tungelrooy de plaatselijke ambachtelijk gebreidde incontinentiemode voor 65-plussers bewonderen. Dáár is zo’n masjien toch niet voor ontwikkeld. Wat in herejezuskristustepaardsnaam komen die twee hobbezakken hier eigenlijk doen? Is dit een pover excuus om thuis de sleur even te ontvluchten? Is dit een verkapte theekrans? We komen hier toch om onze vetrollen weer in shape te krijgen? Onze conditie een beetje te peppen. Gezond lichaam, gezonde geest!?!

Blijkbaar niet. Deze twee kwekdozen betalen iedere maand een vermogen om een halfuur in de slentermodus de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Zo nu en dan staan ze zelfs stil en zie ik zo’n vertrouwelijk handgebaar dat zoveel betekend als ‘dit moet je voor jezelf houden, je hebt het niet van mij…’, hun gezicht trekt dan in een soort kramp waarvan normaliter alleen mensen last hebben nadat ze door een beroerte zijn overvallen en vervolgens bulkt het door de hele zaal: ‘Zeg, weet je ook dat…’ Iets over Truus-drie-hoog-achter d’r dochter.

Ik vraag me serieus af waarom zij dit uitgerekend hier komen doen. Mogen ze van manlief niet naar de stad? Bang dat muts een paar guldens aan de zoveelste blommenjurk spendeert? Kijk, ik begrijp het wel. Futlozen (fitnessen op z’n Engels), daar krijg je als man iets voor terug. Het verandert je vleesberg tenslotte in een mum van tijd weer in een 16 jarig kippetje. Niet dan? Blommenjurken, daar hangt de kast al vol mee en het enige wat je dat als man oplevert is dat je naar verloop van jaren weer een kast moet bijkopen. Want weggooien kunnen ze ook al niks.

Nee, voor te futlozen komen ze niet. Dat is wel duidelijk. Maar voor de ondernemers onder ons: ik zie hier een gat in de markt. Futloosscholen nieuwe stijl! Rondom de loopbanden zetten we wat decorstukken neer en bouwen een terrasje zodat het geheel een beetje als een winkelstraatje oogt. A little bit cheezy but nicely displayed. Om het geheel te completeren zetten we er zo’n mini-sleurhut bij alwaar heuse Hemaworsten kunnen worden gescoord.

Voor de vrouwen een lekker ochtendje uit de sleur.
En de mannen..? Die behouden de illusie dat het ooit nog goed komt!


11 reacties

Ma3anne · 27 juni 2004 op 12:30

Ze trainen hun kaakspieren denk ik? 😕

Als ik jou was, zou ik een sportschool alleen voor mannen zoeken. Dan heb jij geen last meer dat je bloedtoevoer de verkeerde kant opstroomt en hoef je je niet meer te ergeren. 😛

Maar ja, dan missen wij wel weer dit soort columns natuurlijk… en das ook weer jammer. 😀

Dees · 27 juni 2004 op 13:10

Leuke column!

Ik ben nogal een sucker voor woordgrapjes geloof ik; fut lozen, heerlijk.

En voor jouw idee van een fitnessschool, er zijn genoeg sportscholen in winkelcentra, misschien kun je de voor jou erotische stoorzenders daar naartoe verwijzen 😛

Anneroos · 27 juni 2004 op 13:45

[quote]zie ik zo’n vertrouwelijk handgebaar dat zoveel betekend als ‘dit moet je voor jezelf houden, je hebt het niet van mij…’,[/quote]

Hahahaha, hoe herkenbaar!!! Prachtig!!!

Mosje · 27 juni 2004 op 20:47

Oeps Anneroos, je hebt het woord “herkenbaar” gebruikt, en nog wel in een reactie op een verhaal van Viking!
Ben benieuwd hoe hij je hiervoor gaat straffen…..
😛

sally · 27 juni 2004 op 21:39

Grappig!
Lekker om te lezen.
Maar ik ken ook een groep kerels met enorm dikke pensen (om het even heel oneerbiedig te zeggen)
die constant op de fietsen en/of loopbanden staan te hangen en de laatste nieuwtjes uitwisselen.
Het zelfs zo bont maken dat ze na zwembad en sauna(lekker mooie wijven kijken)in de bar hangen om onder het genot van een pilsje en hapjes (notabene!)de allerlaatste nieuwtjes te wisselen met de sportschooleigenaar, die zelf het eerst staat te roken!! FULOZE KERELS bestaan dus ook!!

Louise · 27 juni 2004 op 22:22

[quote] in de slentermodus [/quote]

Geweldig!

Godzijdank herken ik verder helemaal niets in dit stukje, want ik begrijp dat daar zware straffen op volgen?! 😕

Gewoon genoten, mag wel toch? 😉

Shitonya · 28 juni 2004 op 01:09

Een column naar mijn hart 😀

Kees Schilder · 28 juni 2004 op 08:55

Viking!!! Na die hemakorsten ben ik gestopt met lezen!! Getverdegetver.Ik dachtdat jij, of all people, een echte ondernemer was!
Erg gelachen

viking · 28 juni 2004 op 09:12

Ja Sally, die bestaan inderdaad. Ik zal ze de volgende keer eens proberen te bekijken en wie weet schrijf ik er nog wel eens iets over. Hoewel je waarschijnlijk een beter beeld krijgt van dit ’type’ door de onovertrefbare reeksen van Eric Schreurszzz lezen en bekijken.

Irma · 28 juni 2004 op 13:04

Oke oke, ik zal me nooit in een sportschool vertonen waar jij, hangend aan enorme zware gewichten je fut zit te lozen…. 😛 😉

Vroeger vond ik dat nog een leuke bezigheid
(overigens zonder te kleppen, want ik zorgde er wel voor dat ik ‘on my own’ was).

Gelukkig voor mij ook, niet ‘herkenbaar’, want ik heb nog nooit dergelijke gedachten gehad bij twee damesruggen 😀
Wel leuk weer. Keep on dreaming en vooral keep on writing! Met andere woorden: keep on viking!

viking · 29 juni 2004 op 08:32

Haha Irma, ik en zware gewichten…
De zwaarste gewichten die ik ooit til zijn mijn eigen ballen na een hele dag celibatair geleefd te hebben.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder