Hoe komt een mens aan tijd voor een column.
Deze vraag wordt mij vaak gesteld in deze hectische tijden.
Welnu…Iedere dag van 20.00 uur tot 20.30 uur kijkt de rest van het gezin naar GTST..dat staat voor Goede Tijden Slechte Tijden.
Het goede bestaat eruit dat de computer vrij is..
Het slechte: dat de computer voor mij is maar…. dat ik al typende met een half oor moet luisteren naar deze GTST. Nu ben ik al helemaal geen soap-mens, maar ik zal u trachten duidelijk te maken
wat ik daar al typende van opvang.
Er is een zakenman beetje louche type maar soms ook harde bolster, zachte pit, ene Ludo,
Ludo is gescheiden van een vrouwtje Janine, die naïef en bemoeizuchtig is
en samen hebben ze een kind dat iedere aflevering veranderd, nu weer blond dan weer donker,
groot klein, lang haar kort haar, enfin een vreemd wezen dus.

Dan zijn er twee broers: Jef en Robert. Jef is een beetje het sulletje hij woont samen met Barbara
Barbara kijkt met een blik of ze water ziet branden en dat houd ze al 250 afleveringen vol!.
Natuurlijk heeft Barbara een zusje ene Valerie, die stelt wat te veel eisen
Daarom ze ligt nu in het ziekenhuis met een enge ziekte, en als de eisen niet bijgesteld worden
laat de producer haar dood gaan.
Robert heeft een bastaard zoon ene Milan ,
die hem uitmaakt voor alles wat mooi en lelijk is..
Kijk dat joch moeten ze uit de serie schrijven,
dat joch houdt het met een meisje ene Charlie,
en als u Charlie kent dan krijg je ook begrip voor dieren die hun eigen jongen opeten…
Achter het behang plakken moet je d’r.

Dan is er ene Yasmine, afkomstig uit een gezin waarvan de rechter zegt,
dat ze een moeilijke jeugd achter de rug heeft.
Dit meisje kan haar borsten per aflevering laten groeien en krimpen….
Yasmine is hetero maar ook lesbisch, maar niet echt Bi… dus dan weet u het wel…
Yasmine doet HET af en toe met Isabella een beetje jonge uitvoering van Marlene Dietrich.,
.ook een meisje met een moeilijke achtergrond..Maar… Isabella doet HET ook met Ludo!!

En vergeet Benjamin niet een barkeeper met een strafblad en een gouden hart,
die het doet met Pascale een verpleegster die het doet met een politieagent Ray
die zelf weer crimineel is en Benjamin chanteert.
Benjamin die het zelf druk heeft met een ADHD broertje ,dat slecht verzorgd word door die zelfde Pascale.
Pascale heeft een beetje SM neigingen en laat zich regelmatig afrossen door de agent Ray,
een jongen met een probleem……

Dan is er Laura de ex van Robert. Een drankorgel,
zwanger van twee mannen, en gestoord ( ja die ook al),

Dus het is een simpele serie,

Yasmine doet Het met Isabella en met Stefano,
En dan doet Dennis het weer met Laura, die de ex is van Robert ,
die het weer doet met Valerie,die op haar beurt Het weer doet met Jef,
maar alleen als Jeff dronken is,verder doet Isabella Het met Ludo,
die het af en toe met Janine, die verder geen sex heeft,
verder doet Milan het met Charlie, maar die doet het af en toe met vreemde mannen.

Dus al met al heeft u deze column te danken aan het feit dat ik me iedere avond moet laten welgevallen dat de vrouwelijke leden van ons gezin kijken naar Goede Tijden Slechte Tijden.
Dus door de slechte tijden op televisie zouden dit dan de goede tijden moeten zijn…..
Het antwoord dan wel de oplossing……??
Die ligt bij de lezer van deze column……

“de Zwarte Ridder”
Rich@rd


deZwarteRidder

Schrijver van de columnbundel: "Misschien word ik wel honderd en andere enge gedachten"

10 reacties

MBB · 12 november 2003 op 21:30

TIP: Plug een koptelefoon in de audiklaat vaan je computer!

Serieus, ik weet nkiet of ik bewondering voor je doorzettingsvermogen of medelijden met je moet hebben.

Zelf wekt dat eeuwige geruzie en geintrigeer in soaps een onverdragelijke repulsie, frustratrie en agressie in mij op en verlaat ik binnen 59 seconden de kamer als mijn zusje het aanzet.

Ik heb een keer voor Nederlands een week lang een soap moeten volgen, het was de langste week van mijn leven. (en heb toen nog 2 afleveringen ‘gemist’ ook! (voor zover er met 10 min de herhaling en 10 min cliffhanger sprake is van missen 🙄 )

viking · 12 november 2003 op 21:47

Ik ben blij dat je deze verhelderende column hebt geschreven; ik heb nog nooit in mijn leven GTST of welke soap dan ook gezien! Wel ooit een glimp opgevangen bij het binnenkomen in huize Godspeed maar daar worden een kleine 230 kilo mannelijkheid zonder schroom de deur uit gewerkt door mevrouw Godspeed. “Bek houwe en opzoute!’ Thuis heb ik geen kabel én geen schotel. Het leed wordt mij dus bespaard.

Dus bij deze mijn dank. Door deze samenvatting kan ik er weer over meepraten en hoor ik er de komende 8 jaren weer bij.

Kees Schilder · 12 november 2003 op 21:58

Daar had ik met Kobus nog een discussie over: Hoe de mensen passief, bijna in slaap , alles maar tolereren en voor zoete koek accepteren.
Daar is zijn twee redenen voor:
1) teveel fluor in het drinkwater (wordt de mens passief van)
2) naar soaps kijken.(gaat de mens van denken dat de echte wereld ook zo in elkaar zit.Wat tegenwoordig nog waar is ook)
Conclusie: Wie niet naar soaps kijkt en alleen bier drinkt, schrijft colums! E=MC2

pepe · 12 november 2003 op 23:38

Gooi die Robert, Laura, Pascale, Isabella, Yasmine, Ray en de rest van dat soep-zooitje maar in mijn pet, dan laat ik dochter het wel uitzoeken als ze er tijd voor heeft, hier gelukkig geen soep-verslaafden. Het is trouwens een onverteerbare soep, ligt zwaar op de maag.
Ooit in een heel ver verleden, in een zeer depressieve tijd heb ik een paar maanden gekeken naar zoiets, ik werd er niet vrolijker van.
Sindsdien alleen nog maar eetbare soep op tafel. 😉 😉

Godspeed · 13 november 2003 op 08:27

[quote]Conclusie: Wie niet naar soaps kijkt en alleen bier drinkt, schrijft colums![/quote]

Nu weet ik waarom er de laatste tijd geen column meer uit mijn vingers komt.:-?
Ik ben mee gaan kijken met de soap, omdan meteen om 20.35 over te schakelen naar een film.(je mist wel vaak het begin).
Ik heb ook nog niet begrepen waarom die lamballen niet gewoon op tijd kunnen beginnen, maar altijd 5 minuten te laat.:-(

En ik maar denken dat ik geen columns meer schreef, omdat ik het druk heb op het werk.:-D

Gr. Godspeed:pint:

Li · 13 november 2003 op 15:40

Ha, ook ik ben productiever geworden! Notulen en rapporten uitwerken, een voorwoord of een extra artikeltje tikken. Noem maar op, of het wordt naar Li gebracht. Dat komt niet door dat half uurtje zeep maar door al dat gevoetbal.
:-?Feyenoord, Ajax, PSV, Abbekutterveer of Zwammerzoeloe… het maakt niet uit, alles wordt gevolgd. Voorbeschouwingen, wedstrijden, tussenbeschouweningen en nabeschouwingen, alles wordt tot uit de treuren bekeken. Het liefst met twee teevees op elkaar en ook nog met de radio aan. Ik wordt er getikt van. 😮

Kees · 14 november 2003 op 09:27

Jouw compilatie van GaTSieTv zegt mij helemaal niets. Een enkele naam ken ik, maar dat is het dan ook. Daar ben ik blij om. Mijn concentratie is blijkbaar beter dan gedacht, mijn koptelefoon dempt beter dan de handleiding beweerde.

TV is de grootste afleider die er is. Een afstompmechanisme. Het weeft saaie weekdagen naadloos aan elkaar, voorkomt dat men ’s avonds wakker wordt en gaat nadenken over de zin van het (werkende)leven.

Voor zij die blij zijn dat het eindelijk avond is, wat leuks willen gaan doen, is het een lastige zeurpiet. Ookal zit je er met je rug naartoe achter je PC, dat apparaat blijft aan je zuigen en trekken.

Lukt het je dat ding achter je totaal te negeren, heb je volgens mij geen meditatiecursus meer nodig. Nadeel is dat je je ook op je werk kunt afsluiten en je vragen van je collega’s regelmatig niet meer hoort.

Vooralsnog voldoet een goede oortelefoon, en ShoutCast met zijn 481 pagina’s vol radiozenders. Of een muziek-CD in je computer.

Beter nog, de tv-kijker een koptelefoon geven, de vervuiler betaalt immers, maar dit onderwerp aansnijden alleen al is de eerste stap richting echtscheiding. Hét taboe van deze tijd. Ik stel voor een speciale tv-kamer te maken, ik denk zelf aan de trapkast.

Godspeed · 14 november 2003 op 12:32

[quote]Lukt het je dat ding achter je totaal te negeren, heb je volgens mij geen meditatiecursus meer nodig. Nadeel is dat je je ook op je werk kunt afsluiten en je vragen van je collega’s regelmatig niet meer hoort.[/quote]

Kees,

Als je je kunt focussen op je werk of hobby, en je geen last meer hebt van de omgeving dan is dat een hele goede zaak.

Ik heb laatst een managementtrainig gehad, en daarbij wenste onze cursusleider dat we “in de flow” konden komen. Vele van mijn medecusristen hadden hier moeite mee, en worden voortdurend afgeleid, door de omgeving tijdens hun werk.

Ik heb daar absoluut geen problemen mee, als ik me ergens voor ga zitten, dan zit binnen 2 minuten “in de flow” en heb ik geen last meer van mijn omgeving.

Zij hebben wel last van mij, aangezien ik geen antwoord geef op hun vragen.

Godspeed:pint: in de flow

pepe · 14 november 2003 op 14:30

[quote]Ik heb daar absoluut geen problemen mee, als ik me ergens voor ga zitten, dan zit binnen 2 minuten “in de flow” en heb ik geen last meer van mijn omgeving. Zij hebben wel last van mij, aangezien ik geen antwoord geef op hun vragen.[/quote]

Herkenbaar probleem?? (eigenlijk is het ook best lekker), daarom probeer ik zoveel mogelijk in mijn schrijven te duiken als er niemand thuis is.
Maar ook de huisgenootjes kunnen er wat van die zitten vaak in hun spel of tv-programma, en horen mij dan niet meer. 😕

Isabella · 10 november 2004 op 10:05

Ik vond deze column toen ik mijn eigen reacties zocht en ik moet je zeggen: Ik ben het spoor bijster geraakt in de tijd van Arnie en Peter Kelder.. Sterkte (mocht je nog steeds gedwongen worden te kijken 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder