Vandaag was ik extra gemotiveerd om naar mijn werk te gaan. Nu ben ik altijd wel gemotiveerd maar deze dag net dat kleine beetje meer. Ruim voor de wekker was ik al wakker en mijn vrouw vroeg zich hardop af waarom ik in hemel godsnaam om drie uur ‘s nacht sta te douchen.
Een collega die mij zeer na aan het hart ligt moest gisteren naar de dokter. U vraagt zich waarschijnlijk af wat daar zo leuk aan is? Nou het was niet zomaar een dokter, nee ze moest naar dokter Fish. Dus laten we nu wel serieus blijven, alstublieft.
Bij dokter Fish ga je met je voeten in een teiltje water zitten, waar vervolgens een school eeltdorstige
Garra Rufa vissen in wordt losgelaten. Onder het genot van een toastje vispasta worden je voeten vervolgens uiterst professioneel ontdaan van allerlei aanslag.

Nieuwsgierig als dat ik ben, komen er toch een aantal vragen bovendrijven. Hoe weet zo’n visje wat hij wel en wat hij niet mag eten? Zoveel voeten zoveel kwalen. Waar de één een dun laagje eelt heeft, komt de volgende met een complete Franse kaasplank tussen zijn tenen in bad.
Trainen ze het visje eerst en krijgt het oefenvoeten die geheel belangeloos zijn geschonken door een lepra dorp ergens in Afrika. Maar misschien zijn deze vissen uit zichzelf al zo slim om te weten wat wel en niet mag. Hoeveel vissen laat je per voet los? En wanneer heeft het visje genoeg? Gaat hij dan voldaan met zijn vinnetjes op de buik op zijn rug liggen drijven.
Nee, die dokter Fish heeft het goed bekeken, maar ik denk dat er nog veel meer mogelijkheden zijn met vis. Een ex obesitas patiënt kan vakkundig zijn vetschort laten schoonmaken door een paartje Dwerggoeramies en ik ken iemand die ik met veel plezier zijn harses tussen een school Carcharodon Carcharias zou willen duwen.

Ongeduldig zitten we te wachten en met een uiterst lichte tred wandelt zij het kantoor binnen.
Glimlachend laat ze haar Uggs door het kantoor vliegen en worden de voeten op het bureau gelegd.
Het resultaat mag er wezen, de foto’s voor en na de behandeling spreken boekdelen.
Na dit een uurtje te hebben bekeken, besluiten we om lekker een harinkje te gaan happen
bij Fishy Fish.
Dokter Fish mijn complimenten, maar deze gaan voornamelijk uit naar uw zwemmende staf

Wout


3 reacties

Libelle · 30 januari 2012 op 10:20

Leuk en humoristisch geschreven Wout.
In Benidorm reizen deze studio’s de pan uit momenteel. Een half uur voor 3,50 euro.

Mien · 30 januari 2012 op 10:45

.
Ik ga liever voor een ultiem [b][u][url=http://www.sail4fun.nl/portal/images/nederland/volendam_visafslag.gif]palingbad in Volendam[/url][/u][/b].

Mienaal

DACS1973 · 31 januari 2012 op 12:53

Een ietwat rommelig stuk, maar er zitten zeker aardige vondsten in.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder