Op een niet nader te noemen site is een chatbox geïnstalleerd. Nieuwsgierig als ik ben meld ik me aan. Het is nieuw maar het voelt vertrouwd. Zoals de hond uitlaten op een plek waar je nog nooit geweest bent. De hond vindt haar stukje gras wel. Baasje blijft proberen zo onopvallend mogelijk de omgeving in zich op te nemen en te lopen alsof ze daar al jaren bekend is. Al virtueel kletsend en rokend gooit na een poos dezelfde hond roet in het eten en wil naar het gras. Huisdieren en kinderen eerst. Dus de pantoffels uit en de schoenen aan. De kou in. Onderweg kom ik de buurman tegen met zijn hond, die vrolijk met een leeg blikje speelt. Een verkeerd cola merk. Mijn viervoeter haalt daar haar oude neus voor op. Nee, zij speelt alleen met lege pakken lemon ijsthee, op kamertemperatuur uiteraard. Buurman kijkt betrapt en geeft het blikje aan zijn hond.

Buurman wordt onderworpen aan een kritische blik. Komt door die onderwerpen in de columns op de site die ze wel eens bezoekt. De kleding wordt als eerste bekeken. Nog werkkleding, functioneel. Ik probeer me de beste man in een pak voor te stellen, maar dat mislukt. Na een kort ‘Goedenavond’ vervolgen we onze weg. Niet het type man dat met zijn vrouw meekijkt naar zoete films of graag in een bruine kroeg komt over politiek te ouwehoeren. Ook geen tuintype, vast geen mus te bekennen in zijn tuin. Wel een mooie schutting zie ik in het voorbijgaan. De Oscaruitreiking heeft ie vast gemist, toen lag hij in bed Hart van Nederland te kijken, terwijl zijn vrouw moppert over zijn voetbalsokken die hij naast de wasmand heeft gegooid.

Lachend vervolg ik mijn weg, het moet toch niet gekker worden met me. Loop ik mensen een beetje in een hikje te stoppen, volgens columns die ik gelezen heb. Ik zou vast snel opgenomen kunnen worden in de gemeenschap van Staphorst.

Terug thuis wil ik een saffie in de fik steken, maar mijn zippo geeft niet thuis. Bijvullen dus. Fluid uit de kast. Die op een hele verkeerde plek staat hoorde ik laatst. 112 weekend meldde na een brand dat je brandbare middelen nooit onder in de keukenkast bij elkaar moet zetten. Ik til het rode staafje omhoog, ruik nog even verheerlijkt aan de flacon en vul bij. Logisch, denk ik, van die verzamelplek voor brandbare spullen, maar zet hem na het vullen toch weer terug.

Als ik terug achter de pc mijn saffie in de fik steek, en daarmee ook bijna mijn vingers, omdat je een zippo altijd even op zijn kop moet laten branden vanwege geknoeide fluid, heb ik het opeens…..

Kleding maakt niet de man, maar de shag die hij rookt.


7 reacties

pepe · 12 maart 2004 op 07:40

🙂 hij weer leuk…
Wat zal ik aantrekken vandaag? Pak, bloemetjesjurk? U zegt…

Kees Schilder · 12 maart 2004 op 08:22

knokkelkoorts, daar lijkt het op 😀
Weer erg leuk geschreven Mup

Ma3anne · 12 maart 2004 op 09:38

Hij is hartstikke goed, Mup!

Had ie misschien ook nog een voetbalsjaal om van de foute club? 😀

viking · 12 maart 2004 op 09:39

GodverdmmmMup, jouw column doet me naar mijn [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1010]rookverleden[/url] terugverlangen. Vooral die geur van die zippo. De kick als een gleufdiertje je om een vuurtje komt vragen, jij je Zippo uithaalt en het ding als een circusartiest weet te doen ontvlammen. De lucht van de fluid… Mmmmmmwoah orgastisch

Eftee · 12 maart 2004 op 15:55

Ergens in de, nooit uitgepakte dozen, zwerft ook nog een Zippo, de vuursteentjes ervoor en de vloeistof.
Je column herinnert me aan de geur ervan.
[img]http://www.examedia.nl/columnx/images/subject/icon14.gif[/img]

Mosje · 12 maart 2004 op 20:11

[quote]Al virtueel kletsend en rokend gooit na een poos dezelfde hond roet in het eten en wil naar het gras.[/quote]Met een vrouwtje naar het gras……heerlijk!!
Al zou dat gras in A. liggen…..

Mup · 13 maart 2004 op 11:42

Pepe, alles behalve een bloemetjes!!!!
Kees, geen antibiotica kuur tegenop gewassen, ben ik bang,
Viking, heb je column gfelezen, petje af! Heb alleen de tijd gemist van naast een vreemde wakker te worden:-(
Ma3, heb bij buurman wel gekeken naar een club die zijn voorkeur had, maar hij lijkt me meer een squashtype,
Eftee, als je de zippo kwijt wil, ik weet nog wel iemand:-)
Mosje, goed gras hoor in A. Vraag maar eens aan mijn teef.

Groet Mup

Geef een reactie

Avatar plaatshouder