De rust zelve was ik altijd. Ik kende geen stress, geen spanningen, juist omdat ik altijd chill ben van mezelf.
Ik verzamel de juiste mensen om mij heen en wie ik niet in mijn leven wil, merkt dat vanzelf wel. Het maakt mijn netwerk wat klein, maar het is voor mij genoeg.

De situatie thuis is nu helaas veranderd, door de depressie van mijn vrouw, waar ik al vaker over heb geschreven.
Ik merk dat ik nu wel spanningen ken en zelfs zo heftig dat ik te maken krijg met hoofdpijn, spit in mijn rug en mijn hart schud alle kanten op.

Het heeft te maken met de kwetsbaarheid van mensen.
Niet iedereen heeft de juiste mensen om zich heen, waardoor beïnvloeding op de loer ligt.
Al mijn hele leven volg ik mijn gevoel en nooit mijn verstand. Het heeft me gebracht waar ik nu ben en vaak klopt het gevoel ook. Een aantal maanden geleden had ik het gevoel dat mij niet altijd de waarheid werd gezegd, dat bleek uiteindelijk te kloppen, zonder daar verder op in te gaan.
Ook nu heb ik het idee dat er weer een loopje met me wordt genomen, door mensen die dicht bij me staan.
Complottheorieën zijn aan de gang. Er zijn mensen bezig met smerige spelletjes rondom mijn persoontje.

Het levert mij spanningen op die ik niet wil. Ook de twijfels slaan soms toe.
Ik vraag mijzelf dan af ‘hoeveel moet ik nog geven? Hoe open moet ik nog zijn? Hoeveel toenadering moet ik nog zoeken? Luisteren anderen wel naar hun hart of juist naar de mensen die proberen te beïnvloeden, indoctrineren zoals dat met een mooi woord heet, met als gevolg een hoop ellende.

Ik hoop het eerste, maar ben daar op het moment totaal niet zeker van

Categorieën: Overig

2 reacties

Nummer 22 · 27 maart 2020 op 09:20

Blijf jezelf open stellen! Vermijdt het ‘denken’ voor anderen. Blijf jouw eigen gevoel volgen. Voelt het voor jou niet goed? Stel dan een vraag, bijv. ‘ ik heb het gevoel dat……. , klopt dit?’ Je hoort direct aan de intonatie of de ander niet de waarheid spreekt. Dus stop praten en spreek jou innerlijke gevoelens uit. Jij, luistert dan naar jouw hart! Volg het..

Succes en houdt moed!

Tim uut Kwedamme · 31 maart 2020 op 12:50

Je eigen gevoel volgen is het beste. Het is intern kompas. Als je ergens niet goed bij voelt of je voelt je juist geweldig, daar moet op afgaan. Je hebt ook een grijs gebied bij emoties. Maar dat is als zwemmen in zee. Soms ga je kopje onder en soms gaat alles soepel. Maar blijf je kompas volgen.
Ik wens je ook veel succes, moed en ik voeg daar ook wijsheid aan toe.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder