Ik wil het eventjes met jullie hebben over de gevoelige snaar. Want zeg nu eens eerlijk. Die wordt bij een ieder van ons toch wel eens geraakt, of niet? Awel, laatst ben ik er weer eens een keertje door getroffen. Ditmaal snoeihard. Achter in mijn nek. Kippenvel. Hij schoot door tot aan de ballen, achter in mijn broek. De aanleiding was niet eens zo spectaculair. Het gebeurde op een Frans deuntje. Ge kent dat wel. Zo’n hijg- en kreunnummer. Waarvan de ramen beslaan, in de auto wel te verstaan. Op een heideweggetje, onder de volle maan. Ja, wie heeft dat nou nooit meegemaakt? Niet bepaald spectaculair, niet bepaald sexy. Maar wat raakt nu precies die gevoelige snaar. Le langage d’amour ? La lumière de la lune ? Où quelque chose différente?

Het doet er gewoonweg even niet toe. Het pakte me gewoon. Schoot als een ijsblok linea recta naar mijn kloot. Koude rillingen. Ge kent dat wel. Moi non plus, je t’aime, oui. Als klap op de vuurpijl schoten de rillingen eventjes later door. Achterlangs mijn balzak de honoré. Ik waande me in de zevende hemel. Het ging mijn voorstellingsvermogen te boven. Ik kreeg acuut last van mijn sousafoon. Ge kent dat wel, dat ding wat tussen het klokkenspel hangt. Meestal houdt het blaasinstrument zich wel rustig tussen die klokken. Lijkt ie meer op een schuchter klein trompetje. Maar dit keer had ie meer noten op zijn zang en schoot ie door. Het was bepaald niet voor de kat zijn viool wat er gebeurde. Eerst nam mijn cornet de vorm aan van een schuiftrompet. Mijn God, wat blies dat maske op mijn trombone. De muziek die zette aan. Ik hoorde in koor wel duizend engelen jodelen. Mais non plus! Non plus, non de ju, attends! Trop tard. Mijn sousafoon ontplofte. Entre mes reins. Sindsdien weet ik het. Ook blaasinstrumenten zijn in het bezit van een gevoelige snaar. Je vais et je viens.

Categorieën: Thema column

16 reacties

LouisP · 12 november 2010 op 18:20

“Het gebeurde op een Frans deuntje. Ge kent dat wel. Zo’n hijg- en kreunnummer.”

Frans

Louis

Avalanche · 12 november 2010 op 19:19

Tja…. denk ik ook: Frans.

dreamer · 12 november 2010 op 19:22

Frans ook denk ik! Leuke column!

arta · 12 november 2010 op 19:30

Weet je, volgens mij heeft een vrouw dit geschreven. (geen idee waarom ik dat denk)
Ik ga voor Anti!

LouisP · 12 november 2010 op 19:34

Als Anti dit heeft geschreven dat komt die serenade er…top!

Als Frans dit heeft geschreven..dan komt die serenade er niet maar dan..dan word ik de grootste Fransfan van de wereld..

DreamOn · 12 november 2010 op 20:02

Ik dacht meteen: Dit is LouisP!

Maar kennelijk toch niet?

‘kweettutnietmeer… :eh:

Anti · 12 november 2010 op 23:51

@ Arta: je bent eng, je kunt digitaal gedachtenlezen! Ik had inderdaad het plan een column een beetje mannelijk te maken als afleidingsstrategie. Is trouwens helemaal niet gelukt, hoewel toch nog eentje dacht dat ie beslist door een man was geschreven.

Ik had ‘m best geschreven willen hebben, deze. Dacht aan Mien, die er dan wat Vlaams tegenaan gooit om ons op een dwaalspoor te zetten.

Frans · 13 november 2010 op 00:19

Over dwaalsporen gesproken. Ik denk Louis. Als ik tenminste mee mag gokken. Nu is het net of ik weet hoe dit werkt. Voor mij is dit toch echt iets voor insiders. Maar leuke column daar niet van.

Mien · 13 november 2010 op 00:19

Serge Giansbourg of zoiets. Leuke column.
Dacht aanvankelijk ook eerst aan LouisP. Maar ga nu ook voor Frans.

[b][url=http://www.youtube.com/watch?v=-RrlkXQshd8]Mien Bardot[/url][/b]

Chantalle · 13 november 2010 op 10:17

Ook ik dacht meteen aan Louis. Maar dan zie ik wat dingetjes in het Frans staan die niet helemaal kloppen en dan denk ik weer zeker te weten dat het Louis niet is.

Pfff…dat raden is een crime.

Avalanche · 13 november 2010 op 10:29

Dat is precies de reden dat ik dacht dat het Louis in ieder geval niet is (of hij zou expres foutjes moeten hebben gemaakt)…..

arta · 13 november 2010 op 10:50

@ Frans: Gewoon meeraden, hoor! Het is voor de fun van iedereen, niet voor insiders! 🙂

trawant · 13 november 2010 op 11:52

Een leuke maar overdadige ”Imitation de Louis’
a qui? Naturellement a Mien..!

WritersBlocq · 14 november 2010 op 01:15

Driek, onmiskenbaar.

axelle · 14 november 2010 op 23:15

Mien 🙂

Anti · 15 november 2010 op 19:55

😆 Aardig wat mensen op het verkeerde Franse been bezet, Mien. Ha, mij natuurlijk niet (dat deden anderen dan wel weer voor je 😕 )

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder