Enkele jaren geleden hebben de advocaten Spong en Hammerstein vele opiniemakers en politici aangeklaagd wegens de hetze die men tegen Pim Fortuyn en zijn aanhang voerde en die uiteindelijk resulteerde in de moord op Fortuyn. Spong en Hammerstein ergerden zich vooral aan het feit dat Fortuyn c.s. voortdurend met Hitler en het facisme werd vergeleken en hiermee als het ware vogelvrij werd verklaard.
Volkert van der G. verklaardde nadat hij Pim Fortuyn had vermoord: Mede door de negatieve journalistieke berichtgeving en de vele aanvallen op zijn persoon door politici en anderen (het zgn. demoniseren ) werd Fortuyn in mijn ogen een gevaar voor de samenleving.
In plaats van enig begrip voor deze aanklacht werden beide advocaten belachelijk gemaakt door de journalistiek. In het progamma Barend en van Dorp worden ze uitgemaakt voor een “stelletje slappe nichten” die de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting aan banden willen leggen. Tegelijkertijd beslisten de rechterlijke macht en het openbaar ministerie om niet tot vervolging over te gaan, terwijl op grond van de anti-discriminatie en haatzaai-artikelen uit het wetboek van strafrecht de afgelopen jaren meer dan duizend veroordelingen zijn uitgesproken. Daar zaten hele discutabele gevallen bij. Bijvoorbeeld het strafbaar stellen van de uitspraak “Nederland is vol” van Janmaat.
Ook de rechtzaak tegen Volkert van der G. bleek een toneelspel met vooringenomen rechters in de hoofdrol. Te walgelijk voor woorden.
Wat mij nog het meeste verbaast, is dat niemand, maar dan ook niemand ooit een woord van spijt heeft uitgesproken over de wijze waarop men tegen Fortuyn tekeer is gegaan of de wijze waarop de rechtzaak tegen Volkert van der G. is verlopen.
Nu pakt Spong de draad weer op en is èèn van de aanklagers tegen Wilders. Ik zou zeggen: vergelijk te uitspraken van Wilders met die van bijvoorbeeld Matty Verkamman, Marcel van Dam of Peter Storm. Of vergelijk de wijze waarop Fortuyn en zijn aanhangers werden verketterd in de media met de wijze waarop Wilders tegen de Islam tekeer gaat. Wie heeft er opgeroepen tot geweld?
Trouwens, de rechter van de wrakingskamer in het proces Wilders is dezelfde die het oordeel over Volkert van der G. uitsprak. U weet wel, hij moest het oordeel van rechter Vermolen (PvdA-lid en afkomstig uit hetzelfde milieu als Volkert van der G.) bevestigen en in een zgn. onafhankelijk daglicht plaatsen.
Wij leven in een smerige, huichelachtige wereld.


4 reacties

Bundo_Binks · 12 oktober 2010 op 10:41

Sorry ik vind het nogal een rommelige column. Hij leest niet lekker weg.

Dees · 12 oktober 2010 op 11:39

Jaja. Dus Volkert was een slachtoffer van politici en media, die hem hiertoe hebben aangezet. Jeetje, free Volkert van der G!

En als ik het goed begrijp vind je dat haatzaaiers die worden aangesproken op het zaaien van haat daarmee verketterd worden en dus slachtoffers zijn van de mensen die ze op hun gedrag aanspreken? Ik mis dat ene stapje, namelijk wat Fortuyn zelf allemaal zei en vooral wat Wilders nu allemaal zegt. Als je het dan toch hebt over oorzaken en gevolgen en causale verbanden, maak je jezelf niet zo heel geloofwaardig als je dat ene essentiële stukje informatie overslaat.

Wilders is geen slachtoffer, behalve wellicht van zichzelf. Die man is ziek. En inderdaad, we leven in een smerige wereld, waarin massa’s mensen achter een ziek mens aanlopen als had hij stroop aan zijn kont.

DriekOplopers · 12 oktober 2010 op 12:05

Zior, wat is nu precies je boodschap? Mij wordt het niet duidelijk. Wat had je nou gewild: vrijspraak of juist levenslang voor Volkert van der Graaf?

zior · 13 oktober 2010 op 11:26

Maak mij niet uit. Ik wil slechts de hypocrisie van links aantonen. Het zgn demoniseren vanuit linkerhoek wordt nooit bestraft. Ik bedoel, links mag alles zeggen en rechts niet.
Waarbij ik wil aantekenen dat wat mij betreft iedereen alles mag zeggen en tekenen.
(als men wilders voor de rechter sleept, had men net zo goed anil ramdas voor de rechter kunnen slepen.
En Volkert had levenslang moeten krijgen. Moord met voorbedachte rade.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder