Koper heet de duur van ons samenzijn. Althans, als we meteen waren getrouwd. Maar trouwen is voor keurige burgers en zo willen we niet door het leven. We zijn jong en onstuimig, stoer, wild en glamoureus. Trouwen, pff. En dan eindigen in een rijtjeshuis met twee kinderen en een hond? Nee hoor, dat is absoluut niet onze levensweg. Nu kopen ook stoere mensen weleens een huis, toch? Daar is niets keurigs aan, dat kan ook best glamoureus zijn. Een hip pand aan de gracht bijvoorbeeld. En als je samen een huis koopt, moet je toch iets van een samenlevingscontract hebben. Of trouwen. Nee hoor, dat nooit! Maar als je nu eens gratis trouwt, op een dinsdag. Dan scheelt het je zo vierhonderd euro. Daar kun je een leuk feestje van geven. En wat is trouwen nu helemaal?

Goed, we trouwen. Wat maakt het ook uit. Het zit inderdaad allemaal tussen de oren. Of je nu een trouwpapiertje hebt of een samenlevingscontract, het is dezelfde overeenkomst. Maar NIEMAND mag het weten. We ontkennen het hartsgrondig aan een ieder die het vraagt. We’ll be glamoureus till the end!

Een leugentje om bestwil. Geen probleem. Het gaat immers om ons beider imago. Keihard, ijskoud en zonder een spier te vertrekken, stuur ik iedereen in het riet met een kluitje. Alleen liegen tegen mijn moeder, dat kan ik niet. Zij wierp me op deze wereld, zij gaf haar goddelijke lichaam op om mij te baren. Ze eist dan ook dat ze erbij mag zijn.

‘Maar mams, het is ’s ochtends om negen uur en we staan met tien minuten weer buiten. Je was toch ook niet meegegaan naar de notaris? Wat is er nu anders aan een huwelijk?’ Stamelend en naar woorden zoekend probeer ik mijn moeder te overtuigen. Keihard, ijskoud en zonder een spier te vertrekken, zet ze zichzelf bovenaan de gastenlijst. Met beider ouders staat de teller meteen op vier.

‘Wij zijn er ook gewoon’, roept mijn zus. ‘Het interesseert me niet dat je het niet viert. Als mijn broertje trouwt, ben ik erbij.’ Drie zussen met aanhang van mijn kant en een schoonzus met aanhang zetten de teller op twaalf. En het vuurtje loopt verder. ‘Ik ken je al je hele leven. Je bent mijn beste vriend. Zelfs je vader ziet me als zijn tweede zoon’, roept mijn beste vriend en daarmee zet hij de teller op veertien. Verontwaardiging alom en zelfs een huilende vriendin die zichzelf hoger op mijn ranglijst achtte, zetten de teller op vijfentwintig.

‘Laten we dan godverdomme gewoon naar die fucking notaris gaan’, briest mijn verloofde als de teller naar de dertig neigt. ‘Die mensen willen natuurlijk ook allemaal weer eten enzo.’ Nog anderhalve maand te gaan en we kunnen nog alle kanten op. Met of zonder contract, wel of geen huwelijk. Misschien loopt de bruiloft wel zo uit de hand dat we het kortste huwelijk ooit krijgen. Da’s toch ook wel weer glamoureus.

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

arta · 27 augustus 2007 op 19:07

Humor! (en enige herkenbaarheid uit een ver verleden!)
[quote]’Laten we dan godverdomme gewoon naar die fucking notaris gaan’, briest mijn verloofde als de teller naar de dertig neigt. ‘Die mensen willen natuurlijk ook allemaal weer eten enzo.’ [/quote]
20 euro frites en 25 frikandellen/kaassoufflées zou ik erg stoer en glamourous vinden, hoor! 😀

SIMBA · 27 augustus 2007 op 19:27

Hij is leuk! Maar….een CX-feestje ter gelegenheid van jullie huwelijk zou ik wel gepast vinden 😀

Mup · 27 augustus 2007 op 21:16

Toch stoer, met een mooie uitsmijter (lekker en ook niet duur, allemaal aan de uitsmijter straks, origineler kan niet)

Groet Mup.

pally · 27 augustus 2007 op 21:59

ha, ha , stelletje schijtebroeken, alsof het iets uitmaakt, getrouwd of niet.
Toch ook een beetje krenterigheid? Nou, Sim zei het geloof ik al, Heel CX komt eten en geen gewoon eten : Nee, haute cuisine eisen wij! 😉
Als het doorgaat , vind ik dit een leuke column, anders vind ik het niks!

groet van Pally, die al in de kast aan het zoeken is wat ze aan gaat doen….

lisa-marie · 27 augustus 2007 op 22:26

Ik moet er wel om lachen.
😆
Ook wij zeiden we trouwen nooit en in ene keer hebben we het toch gedaan.Wel met een lekker simpel feestje maar nooit spijt van gehad.

JohnnyB · 28 augustus 2007 op 16:31

Echt een leuk stuk!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder