Alexander, de geile Paus

In het jaar 1456 werd Rodrigo Lanzol y Borgia tot kardinaal gewijd door zijn oom, Paus Calixtus III. Dadelijk nadat hij de kardinaalshoed op zijn hoofd had gezet gooide hij de mijter ergens neer en verdween in zijn slaapkamer waar hij zich ook ontdeed van zijn overige kledij om een marathon sessie met een heleboel jonge meiden te beginnen. Geen enkel geschiedenisboek vermeldt de namen van die meisjes, en waarschijnlijk kende de nieuwe kardinaal hun namen ook niet. We kennen wel de gevolgen : kardinaal Rodrigo Borgia werd de vader van een zoon en twee dochters. Later toen hij al een veertiger was, kwamen daar nog een andere dochter en drie zonen bij. We kennen de moeder van zijn tweede worp kinderen. Zij was Rosa Vanossa dei Catanei, de dochter van zijn geliefde concubine.

Rodrigo vond het opwindend indien zijn concubines met iemand anders gehuwd waren. Als kardinaal zegende hij het huwelijk in van Rosa met een Italiaanse graaf, maar na de huwelijksplechtigheid werd de nieuwbakken echtgenoot verzocht te gaan wandelen in de Vaticaanse tuinen want Rosa’s plicht was om met de kardinaal te neuken.

Toen Rodrigo haar beu werd gaf hij Rosa een kadootje : hij benoemde Rosa’s broer tot kardinaal.
Ondertussen had Rodrigo al een andere bloedmooie meid gevonden : Giulia Farnese. Als kardinaal zegende hij het huwelijk in van Giulia en graaf Orsini, en uiteraard werd daarna graaf Orsini verzocht zich te verwijderen want de kardinaal wilde neuken met de bruid.

Giulia werd bekend als Sposa di Cristo, de bruid van Christus.

Wanneer kardinaal Rodrigo verkozen werd tot paus, koos hij de naam Paus Alexander VI.
Hij heeft toen met Lucrezia Borgia geneukt – zijn eigen dochter die hij had van Rosa – en zijn eigen dochter werd zwanger van de paus en kreeg een kind.
Ook zijn zonen waaronder de beruchte Cesare Borgia neukten met hun eigen zuster.

De profeet Mohammed had meer dan twintig echtgenotes. Nochtans decreteerde hij dat Allah slechts vier vrouwen toestaat. Mohammed was een krijgsheer die sluw gebruik maakte van bijgelovige primitieve stammen om een rijk te stichten.
De moslims ontkennen altijd de pre-islamitische beschavingen, zoals de Byzantijnse, Zoroastrische, Armeense, Koptische, zelfs de Kabyl-beschaving en recentelijk nog wereldwijd aanschouwelijk gemaakt door de Taliban door de vernietiging van enige eeuwenoude Boeddha-beelden.

Waarom heb ik bovenstaande geschreven ? Ik wilde even aantonen dat kennis van de geschiedenis van het mensdom belangrijk is. De feiten zijn belangrijk.
Weinigen leren nog geschiedenis op school.

Waneer ik over de uitspattingen van het katholicisme schrijf, kraait er geen haan naar. Nochtans zou ik in de jaren 1950 in de ban van de Kerk zijn geslagen, en een paar honderd jaar tevoren op de brandstapel gestorven zijn.

Nu ik iets schrijf over Mohammed, riskeer ik ook mijn leven.

Nil nove sub sole zei Cicero destijds (Niets nieuws onder de zon)
Inderdaad.

Godsdienst is gevaarlijk. En Islam is heel gevaarlijk.


3 reacties

Saya_Surya · 12 september 2009 op 17:51

Is het niet de mens achter de machine die gevaarlijk is :eh:

Dit vind ik een mooie zin: [quote]Dadelijk nadat hij de kardinaalshoed op zijn hoofd had gezet gooide hij de mijter ergens neer en…[/quote]

Door het ‘dadelijk nadat’. Geen idee. Ik vind het gewoon leuk klinken 🙂

RobertH · 12 september 2009 op 18:00

Leuke column! Waar de column nu precies om gaat vind ik niet supersterk (is “Godsdienst is gevaarlijk” inderdaad de moraal van het verhaal?) maar ik vond hem wel erg leuk. Dat komt denk ik door de details (namen) en vlotte manier van schrijven. Wellicht zou je het woord “neuken” wat kunnen afwisselen met “synoniemen” 🙂

SIMBA · 13 september 2009 op 11:15

Vlot geschreven, leest makkelijk weg.

[quote] om een marathon sessie met een heleboel jonge meiden te beginnen.[/quote]
Je vermeldt niet wát voor marathon 😀 schaken, hardlopen?

Geef een antwoord