Het was even schrikken. Maar hopelijk zijn de gemoederen nu weer wat bedaard, de hartinfarcten met succes bestreden en bloeddrukken weer gedaald tot normale proporties. Ik hoop dat de koffie weer smaakt, dat Nederland weer slaapt en dat men zich weer druk maakt om de spruitjes, die wel héél duur zijn dit jaar. Wat er aan de hand is? Het is niet te geloven en bijna met geen pen te beschrijven. Hoe halen ze het in hun hoofd, hoe verzinnen ze het? Elke andere vorm van nieuws verbleekt toch bij het horen van dit bericht? De reacties waren dan ook niet misselijk: schande, moest niet mogen, verbieden, dát moesten ze het!

Wat wil het geval? Naast YouTube, RedTube, PornTube en Xtube, is er nu ook GodTube. De website is in januari 2007 opgericht en vandaag is bekend geworden dat dit een van de snelst groeiende sites ter wereld is die op dit moment drie miljoen unieke bezoekers per maand trekt. Moderators staan alleen video’s toe die God in een positief daglicht stellen.

Sommige mensen – zo staat te lezen in de intro van het artikel op GeenStijl.nl – denken dat christenen hun vrije tijd slechts doorbrengen met het bezoeken van de kerk en het lezen van de bijbel. Wat weinig mensen weten is dat zij een eigen plek op internet hebben, waar ze hun propaganda dagelijks kunnen verspreiden.

Tja, toen ik dit las, schrok ik me ook helemaal te pletter! Is dat dan niet zo? Dat christenen alleen maar naar de kerk gaan en uit de bijbel lezen? Tjonge, jonge, waar moet het toch heen met deze wereld, als zij zich nu ook al op het hellend vlak van het internet gaan begeven? Ze moesten zich schamen…

Nee, om eerlijk te zijn heb ik me nogal opgewonden over het feit dat dit nieuws tussen koppen moest staan als; ‘Leger VS doodt zestien burgers’, ‘Orale seks toegestaan in Singapore’, ‘Tientallen immigranten verdronken’ en ‘Gemaskerde man steekt bejaarde neer.’ Ik heb me er druk om gemaakt dat er op het bericht van GodTube het meest heftig werd gereageerd.

Ik vroeg me oprecht af: wat is er voor ergs aan een website voor christenen? Wie doen ze daar nou kwaad mee? Natuurlijk heb ik een kijkje genomen op de site, want hoe je het ook bekijkt; het is toch reclame!
Best een goede vormgeving. Dat kunnen die achterlijke christenen dan toch maar wel! Je kunt er lezingen bekijken, muziek beluisteren en ja, allemaal over het christelijk geloof.

Er stonden ook filmpjes op, en bij sommigen moest ik eerlijk gezegd ook wel even achter mijn oor krabben, want om nou kindjes van drie jaar bijbelteksten op te laten zeggen vind ik ook wel lichtelijk overdreven. Ik zie dit echter meer als iets typisch Amerikaans dan typisch christelijk. Ik vind het veel meer overdreven als er dan in de reacties op dit artikel gesproken wordt over kindermisbruik!
Kindermisbruik? Dan zijn er toch wel andere sites te vinden dat GodTube?

Fanatieke sportmensen krijgen ook kinderen. Ze leren hun kinderen om te zeilen, te boksen of te voetballen. Als zo’n wurm twee jaar is wordt het al meegenomen naar sportcentra en voetbalvelden. Deze ouders speuren continue of er alsjeblieft wat sportertalent in hun peuter zit.
Muzikale ouders duwen hun baby een rammelaar in de handen en kijken elkaar vervolgens stralend aan omdat kindlief al zo ritmisch rammelt! Een muzikaal wonderkind, dat moet haast wel!

Je geeft aan je kinderen toch door datgene wat jou na aan het hart ligt? Dat doen christenen dus ook met hun geloof. En als dat op een manier gebeurt waardoor kinderen wel een keuzevrijheid behouden, dat er nog net zo van hen gehouden wordt als ze later een andere weg in willen slaan, als er geen sprake is van indoctrinatie maar puur het doorgeven van de liefde van God, wat is daar dan mis mee?

Er zijn ook hele gestoorde ouders die smerige, perverse dingen uitvreten met hun eigen kinderen of met die van een ander. Het verschrikkelijke is dat ze daarbij dus ook nog in een enorme behoefte blijken te voorzien…Dat het internet volstaat met kinderporno. Met écht kindermisbruik, kinderen die beschadigt worden voor de rest van hun leven. Het is wat mij betreft dus buiten proporties om kinderen die christelijke liedjes zingen onder dezelfde noemer te scharen.

Ik snapte die hele consternatie dus ook niet. Er zijn kennelijk mensen die meer over het christelijke geloof willen weten. Dat kan via deze website. Blijkbaar willen een heleboel mensen hun geloof met anderen delen. Nou, laat ze lekker!

Zelf heb ik een pleurishekel aan kurk. Nou schijnt er een website te bestaan die creatiefmetkurk.nl heet. Je kunt dan met dit stomme materiaal allemaal onzindingen maken. Belachelijk! Verbieden die handel, mensen die creatief zijn met kurk zijn gevaarlijke gekken!

Gelukkig heb ik iets heel slims bedacht. Echt, een eye-opener, misschien ook voor andere mensen een oplossing. Het ligt zo voor de hand, dat je er bijna niet aan zou denken. Hier komt het: ik zoek deze website niet op, want ik heb er geen behoefte aan om te weten wat andere mensen allemaal met kurk uitvreten.


DreamOn

DreamOn publiceert sinds 2006 columns op het internet. Zij schrijft over alles wat haar bezighoudt. Vaak (te) breedsprakig, maar dat is een leerpunt! In het dagelijks leven is DreamOn pedagogisch coach en heeft ze haar man, kinderen, familie en vrienden lief.

9 reacties

arta · 25 oktober 2007 op 14:41

Ik viel ook even van mijn stoel van schrik, maar na een reanimatie-poging van mijn buurman kan ik weer rechtop zitten. 😀
Nee maar, DO, een site voor Christenen, het moet niet gekker worden!!!
Zoals jij het beschrijft zijn de reacties inderdaad enorm overdreven. Vrijwel elke bevolkingsgroep heeft zijn eigen site, dus waarom de Christenen niet?
Weet je, hè? Ff onder ons…Wist je dat zelfs schrijvers hun eigen site hebben? Hierbij het [url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=7122][b]linkje[/b][/url]! Niet doorvertellen, hè? Anders staat het straks ook op GeenStijl!

lagarto · 25 oktober 2007 op 18:51

Lekkere boze column en toch zonder schelden, vind ik prima. Je mening komt goed over. Tikkie lang, dat misschien wel.
Groeten Lagarto

DriekOplopers · 25 oktober 2007 op 21:00

Binnenkort op het wereldwijde web: AllahTube! 😀

Maar de column is een prima opgeschreven betoog. Goed gedaan, meissie!

:kus:

pally · 25 oktober 2007 op 22:47

Duidelijke column, Do! Ja die idiote ophef over een doodgewoon en ongevaarlijk verschijnsel, waarvan de merknaam me overigens niet aanspreekt.
Maar dat hoeft ook niet.
Wel een beetje lang waardoor de kracht wat afzwakt.

grroet van Pally

lisa-marie · 25 oktober 2007 op 22:53

Ook ik hoorde van deze site gisteren en eigenlijk stond ik er niet eens van te kijken. Er is voor alles wel iets tegenwoordig.

[quote]Nee, om eerlijk te zijn heb ik me nogal opgewonden over het feit dat dit nieuws tussen koppen moest staan als; ‘Leger VS doodt zestien burgers’, ‘Orale seks toegestaan in Singapore’, ‘Tientallen immigranten verdronken’ en ‘Gemaskerde man steekt bejaarde neer.’ Ik heb me er druk om gemaakt dat er op het bericht van GodTube het meest heftig werd gereageerd. [/quote]
Kijk hier ben ik het helemaal mee eens en keek er ook van op dat er dan zo heftig op die site gereageerd wordt. Vinden we dat andere dan allemaal zo normaal tegenwoordig vraag ik mij af.

Ik vind het een prima column,je hebt het goed verwoord zonder dat het te wordt.
En met de uitsmijter ben ik het helemaal mee eens. 🙂

KawaSutra · 25 oktober 2007 op 23:03

Vreselijk overdreven allemaal weer, internet is van iedereen, zolang je anderen daar niet mee beschadigd.

Beryl · 25 oktober 2007 op 23:35

Live and let live. Helemaal mee eens.

PS: Erg gelachen om je ‘eye-opener’! 😆

Dees · 26 oktober 2007 op 09:31

GodTube, echt? Geweldig, dat moet ik zien!

Een paar opmerkingen bij je column, je begint over GodTube, krijgt dan de meeste moeite met het woordje kindermisbruik dat blijkbaar geuit is door mensen die op het bericht reageerden en schakelt dan over naar een vergelijking die de lading niet dekt. Ik denk / weet dat je hier heftige gevoelens over hebt, maar juist dan kun je er denk ik iets meer mee.

Grtjs,

Dees

Kees Schilder · 26 oktober 2007 op 11:59

[quote]Zelf heb ik een pleurishekel aan kurk. Nou schijnt er een website te bestaan die creatiefmetkurk.nl heet. Je kunt dan met dit stomme materiaal allemaal onzindingen maken. Belachelijk! Verbieden die handel, mensen die creatief zijn met kurk zijn gevaarlijke [/quote]

Kreatief met Kurk is een satirisch televisieprogramma van Arjan Ederveen, Tosca Niterink en Pieter Kramer (regie), dat in 1993 en 1994 is uitgezonden !IS nu ook een dvd van.Aanrader.En ongevaarlijk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder