Op een saaie maandag morgen vlak voor mijn lessen beginnen besluit ik eens mijn mailbox te bekijken. Al snel kan ik mijn enthousiasme niet onderdrukken. Er komt een nieuw programma op SBS6 genaamd MusicTop 50. Ter promotie worden er Ipods uitgedeeld! Het enige wat je moet doen is aan vijftien mensen de email doorsturen en ter controle de email ook nog doorsturen aan ene Bart. Snel maak ik een nieuwe email en type vijftien adressen in. Ik zou het niet versturen is het advies van een studiegenoot. Ik haal mijn schouders op, waarom niet? Er zal vast wel een addertje onder het gras zitten. Of je zal als je het verstuurd wel SPAM krijgen. Een beetje ontdaan verwijder ik het mailtje.

Toch wat nieuwsgierig geworden besluit ik wat te gaan surfen op internet. Al snel kom ik erachter dat het geintje in 2001 met discmans is uitgehaald en in 2003 met mp3 spelers. Maar eigenwijs als ik ben stuur ik een email naar SBS6. Binnen een half uur krijg ik een email terug met de boodschap dat SBS meer van deze verhalen heeft gehoord maar dat het absoluut niet waar is. Natuurlijk is het vreemd dat je door middel van een kettingmail een Ipod kunt krijgen. Die arme meneer Bart zal wel een overvolle mailbox hebben en heel wat extra uitgaven hebben aan secretaresses. En nu ik het mailtje nog eens overlees het staat vol met taalfouten. Volgens mij is SBS ook wel in staat is om reclame op tv te maken door middel van een spotje. Toch wel opgelucht dat ik het niet doorgestuurd heb bedank ik de studiegenoot.

Met tegenzin loop ik naar de zaal waar de lessen al begonnen zijn. Ook nog te laat door die stomme Ipods. Maar als student wil je zo’n kans benutten. Ik weet het zeker het is echt maandag…

Categorieën: Diversen

8 reacties

wendy77 · 4 april 2006 op 12:32

Ik heb hem ook gehad ja, die mail. Ben gelukkig ook zo verstandig geweest hem niet door te sturen, hihi.

senahponex · 4 april 2006 op 13:51

Heerlijk naief je weet dat je het niet moet doen, maar de verleiding is zo groot om het wel te doen.

Leuke column 😀

emaessen · 4 april 2006 op 14:20

Was SBS6 niet die omroep waar, ene Linda de Mol 20 miljoen voor Roemenie wist zoek te maken?

Eric

Chantal · 4 april 2006 op 14:42

Haha ik heb dat mailtje echt al 100x gehad.. heb het de eerste keer wel doorgestuurd (maar hé, ik was toen 14 ofzo en naief.. 😉 ) maar heb die disc-men nooit gekregen 🙁

Je maakt er in ieder geval een leuke column van!

Mup · 4 april 2006 op 15:15

Dochterlief was in eerste instantie ook dolenthousiast hier, maar wist gelukkig ook niet meer wat SBS was, dus vertrouwde het niet. Schijnt dat ik toch stiekem nog wel eens wat invloed op mijn koters schijn te hebben 🙂
Leuk stuk,

Groet Mup.

Dees · 4 april 2006 op 19:00

Ach ja, een keer de naam van de website intypen (te vinden in Bart’s mailadres) en je weet genoeg… Ik heb de mail ook in grote oplage ontvangen. Maar niet zo groot als Bart, denk ik.

Wel weer een leuk stukje, da’s ook wat waard 😉

KawaSutra · 4 april 2006 op 20:47

Verstandig besluit en daardoor een leerzame column. Gewoon negeren die rotzooi!

Li · 4 april 2006 op 22:07

O, was het nep 😕 😛 😀

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder