Vrij gevestigd psychiater Van Dijk vindt het bittere noodzaak. Het aantal hulpsinterklazen in nood met griep neemt significant toe. Elk jaar weer.

Door hun wankele mentale toestand valt het de hulpklazen zwaar om te hoesten, proesten en snotteren. Hoofdpijn, dichte neus, koorts en spierpijn hebben duidelijk een negatieve invloed op het herstelproces.

Het toch al solide hulppakket behorend bij de klaasconsulten wordt daarom uitgebreid. Voortaan zal het pakket het cursusboek Grip op griep bevatten.

Gevolg is wel dat de behandeling in zijn geheel duurder wordt. Dat doet Van Dijk ook pijn, maar hij wil het beste blijven bieden.

Dat hij eerder met pensioen wil doet hier absoluut niet ter zake.


3 reacties

Nummer 22 · 20 november 2018 op 10:30

En als extraatje ‘ hoe voorkom je glijpartijen op plaate daken’ .

    Marieke · 20 november 2018 op 13:05

    Dat vindt Van Dijk een goed idee. Het leidt tot een steeds solider pakket. Fysiotherapie is misschien ook te overwegen. Voor als het toch misgaat.

Nummer 22 · 20 november 2018 op 14:29

Onze inmiddels zeer bekende en gewaardeerde prof.dr. mr. ir. r. Leijdecker van het O.I:L. (1955) is jarenlang hulpklaas geweest nadat hij RAL 9010 werd geschminkt met als reden dat hij een licht getinte huidskleur heeft en bij nacht en ontij ook soms werd ingezet als zwarte piet maar daarvoor had hij geen zwarte kleur nodig. Zijn lichtgetinte huidskleur was voldoende, maar dit terzijde. * Sofort aufmachen*, daarmee ging Piet in de fout want bij binnenkomst sidderde de kleintjes als ware een nieuwe oorlog aangebroken. Dus deze functie als Piet was uiteindelijk niets voor de prof etc. Maar na een zware griep en depressie verschijnselen en het slikken van zelf samengestelde natuurlijke drankjes en vele, ja zeg maar liters zeer goede wijnen, soms whisky’s kwam het uiteindelijk goed en kon deze hulpklaas gewoon aan het werk gaan op 7 december met als gevolg dat de depressie en stress terug kwam. Op de sofa beland, kwam er alleen wartaal uit en na een detox kliniek opname kon deze hulpklaas weer worden ingezet. Zo leest u dat het leven van een hulpklaas ook kommer en kwel kan zijn in tijden van oproer, demonstratie en andere vormen van hulpklaas en piet onheuse bejegening. Maar alles zoals hierboven getypt ter akte en overdenking.
Hulpklaas lief masseerde de stress, depressie en de schmink gewoon weg om met de kerstdagen in aantocht samen bij het open vuur in de tuin te zitten en te wauwelen over de goede oude tijd van het hulpklaas mogen zijn. De marsh mellows smaakten goed en de egel schuifelde gewoon verder naar zijn winterverblijf.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder