Het voorgeborchte. Verdomd, een nieuw Nederlands woord? Iets uit lang vervlogen tijden? Klinkt alvast niet fris, vrolijk en fruitig. Roept ouderwetse beelden op van kerkers vol gebochelden, mismaakten en ter dood veroordeelden waarvoor het leven toch al een hel op aarde is. Martelwerktuigen, roestige kettingen en knellende handboeien. Plekken waar het stinkt naar bloed, poep en urine. Waar ziekmakende ratten bij de eerste rammeling van een sleutelbos wegvluchten in kieren en spleten. Eeuwige verdoemenis en geweeklaag lijken op de loer te liggen. Feestjurk Benedictina XVI heeft de strontkar weer eens het “Plein van de Hemelse Vrede” opgedraaid. ‘Meneer’ op de bok. Tina, uiteraard in onbesmettelijke wit. Een beetje maagd kan stinkende gier verspreiden en toch geen vuile handen maken. Aardse invaller van een schamele Jezus die altijd een ezel verkoos. Voor zover je het geloven mag/moet. Prettig ongeloofwaardig contrast. Om het feestje compleet te maken laat onze RK-roerganger zich bij het ochtendkrieken tijdens een verkleedpartijtje in een belachelijke én prijzige outfit wurmen. Zóóó anno 1200. Terwijl het Heerschap van de daken predikt dat we karig, sober en voortplantingsgericht moeten leven. En tegelijkertijd gerokte misdadige broeders uit de wind houden. Beschamend. Geen luisterend oor voor dove misbruikte kinderen. Geen clementie met zwakzinnigen die door fraters heftig genomen werden. Wie niet horen kan moet maar voelen! Ben je niet goed bij je hoofd dan wordt anale penetratie niet geloofd! Met celibatair rondstrompelen heeft het niks van doen. Eerder is een homofiele geaardheid het kind van de rekening.

Kom trouwens niet aan de ‘hemelpoort’ van de St. Pieter in korte broek. De Zwitserse Garde wijst je onverbiddelijk de deur. Volgens de eeuwenoude theorie van het voorgeborchte gingen kinderen die bij de geboorte of kort erna overlijden, niet direct naar de hemel, omdat zij niet door de doop van de erfzonde waren gereinigd (…). Ze gingen echter ook niet naar de hel, omdat ze geen kwaad hadden bedreven. Kinderen zouden het eeuwige geluk in het voorgeborchte krijgen. Een verzonnen kinderdagverblijf zonder overheidstoelage voor onbeperkte tijd. Een tekort aan zaadlozingen leidde tot vreemde denkbeelden.

Sla er het best verkochte Boekwerkje ter wereld even op na. Hemel, hel en verdoemenis in overvloed. Voorgeborchte? Onvindbaar! Hadden die infantiele ontaarde pedoseksuelen gewoon weer wat uit hun duim gezogen. Celibatair vegeteren is mensonterend dus dat zuigen is invoelbaar. Dat Maria overal jankend opduikt terwijl ieder zich ver uit de buurt bevindt is ook wat wonderlijk. Evenals dat kleedje van Turijn en wat onverklaarbaar gebeente dat overal ter wereld aanbeden wordt. Als was het een winnend Staatslot.

Onze Heilige kindervriend vond dat voorgeborchte toch wat erg hardvochtig. Dus verklaarde XVI officieel het voorgeborchte voor ongedoopte dode kinderen als achterhaald. Met 1 pennenstreek. “Het buitensluiten van onschuldige kinderen uit het paradijs is in tegenspraak met de bijzondere liefde die Christus voor de kleinsten koestert”, stelde de paus in een verklarend document. Fijn, zo’n alleswetende betweter die beter klip en klaar de unieke affectie die zijn ondergeschikten voor klein grut aan de dag leggen veroordelen kan. Graag hand in hand met justitie! De paus heeft ooit tot afschaffing besloten omdat het aantal abortussen gierend uit de hand loopt en steeds meer kinderen niet gedoopt worden. Tijd voor actie. Misschien kunnen ze wat doopvocht bijeengieten en die Romeinse rommelaar plezierig verzuipen.

Een van zijn manschappen, kardinaal (kleingraaier) Simonis, deed ook een knoop in de collectezak. Zo is hij er zeker van dat sommige moslims hem in vroomheid en heiligheid van leven (…) verre overtreffen en om die reden een veel hogere plaats in de hemel krijgen. Uit de categorie: “Wir haben es ganz genau gewusst!” Nieuwste info: in het hiernamaals heb je zit-, stort-, sta- en ligplaatsen. En nog wel op verschillende hoogten. Rangen en standen. Vooraan in de moskee; bovenaan bij Petrus. Mooi rommeltje, al die geslachtloze pedoseksuele RK-geestelijken en die botergeile Islamitische maagden. “Bedankt voor de bloemen, trouwens!”


6 reacties

bouwjaar54 · 16 april 2010 op 12:31

NB:
In de voorlaatste alinea hadden enige werkwoorden in de verleden tijd gemoeten!

LouisP · 16 april 2010 op 21:31

Bouwjaar 54,
ik vind vooral het begin heel erg goed…machtig geschreven de rest..en ik zat er zo in, in de sfeer, dat woorden als ‘Zooo anno 1200’ me stoorde.
Verder ook die streepjes en haakjes…om maar te zeggen dat ik het bijzonder goed geschreven vind….soms dacht ik aan ‘in the name of the rose’ de scene in de bibliotheek.

groet,
Louis

DriekOplopers · 16 april 2010 op 21:36

Eens met was Louis zegt, maar niettemin zeer goed opgeschreven. Knap gedaan.

En ja:

Weg met de Kinderkerk van Rome!!!

u-queen · 16 april 2010 op 21:46

Goed geschreven 🙂
Ergens net voorbij de helft verslapte echter even mijn aandacht, gelukkig heb ik doorgelezen 😉

bouwjaar54 · 19 april 2010 op 13:47

Dank voor de complimenten!

Chi_Dragon · 24 april 2010 op 17:14

Begin was briljant en greep me bij mn keel.

Op de helft zakte mn concentratie even in (hoewel dit ook in verband kan worden gebracht met het feestje waar ik gisteravond diende te verschijnen).

Op het einde zat ik weer in het verhaal.
Van mij persoonlijk had je de nederlandse kant nog wel verder mogen uitdiepen. Maar al met al een leuk en goed stuk van.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder