Het leed is geleden. De overwintering op mijn Nova Zembla is voorbij. En ik ben niet de enige die weerkeert. Lust en liefde zijn terug van weggeweest. Moeder Natuur geeft het leven een schop onder zijn kont. Kom op, nu heb je wel lang genoeg stilgezeten. Na maanden op stal wil ik niets liever dan de wei in. Een veld met langhalmig gras, boterbloemen en klaprozen. Waar de bij zoemt, de krekel tjirpt en de vogel kwettert. Geen gladgeschoren gazon als in een voetbalstadion. Dat is veel te klinisch, alleen geschikt om passes en pingelbewegingen op uit te voeren. Zoals die Argentijnse vedette dat doet. Die bij die Spaanse club speelt. Hè, ik kom niet op zijn naam. Maakt niet uit, voetbal interesseert me totaal niet. Laat mij maar gewoon springen en huppelen als een konijn, rare capriolen maken. Net als Messi & Vorki, die twee clowns die gistermiddag een hilarische act opvoerden op het marktplein.

De mensen op de terrasjes keken ernaar en lachten. Maar meer nog hadden ze oog voor elkaar. Het is er immers de tijd van het jaar voor. Rokjes fladderen weer, net als de vlinders in de buiken van verkikkerde mensen. Want ook de liefde maakt een nieuw begin. Of laten we liever zeggen een doorstart, want hoewel failliet verklaard en de bedrijfsinboedel al in de vrachtwagen van een opkoper geladen, bleken er op het laatste ogenblik toch nog investeerders te zijn die hun ziel en zaligheid in die riskante onderneming durven steken.

Sla de huiskrant er maar op na: pagina na pagina vol contactadvertenties. Want elk potje zoekt zijn of haar dekseltje. Voorwaarde is wel dat het zich er makkelijk op laat draaien en daarna muurvast blijft zitten. Niet los te krijgen, hoe hard ze ook proberen.

Ik blijf ook gewoon zitten waar ik zit. Hier in de tuin, hier in de zon. Met alles en iedereen die me lief is onder handbereik. Wat heb ik nou nog meer te wensen? Van die vraag krijg ik de kriebels. Een antwoord heb ik er niet op, en dat wil ik zo houden ook.

Categorieën: Liefde

5 reacties

BlogBoy · 30 maart 2012 op 13:30

Stond die Argentijnse vedette potdikkie bij jullie op het marktplein!? Was ie klein met zwart haar?

Mooi geschreven trouwens..

WritersBlocq · 30 maart 2012 op 23:24

Hele leuke column, echt eentje waar je vrolijk van wordt! Gaaf verwerkt, die Messi.

Groetje, Pauline.

Mien · 31 maart 2012 op 00:30

Kijk hier word ik nou vrolijk van. Goed gespeeld met alle elementen. Well done. Optimisme maakt altijd dorstig en smaakt naar meer.

Mien

Libelle · 31 maart 2012 op 07:21

Wat mij betreft de winnaar van de wedstrijd.
Maar dat terzijde, met plezier gelezen.

arta · 31 maart 2012 op 11:54

Dacs, wat schrijf jij toch sterke themacolumns: Ook deze is weer erg goed geschreven, origineel de do’s en don’ts verwerkt!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder