Iedereen kent ze wel, de importeurs van het wonderpoeder. Iedereen komt ook in aanraking met dat spul. Het enige probleem is dat het illegaal is en dan vraag ik me af, hoezo? Wat is er mis met dat spul. Het is verrekte handig als het niet meer zit.
Ho, wacht stop! Nee ik ben geen verslaafde, nee zelfs geen gebruiker, ik raak dat spul met geen vinger aan. Ik zie wet wel regelmatig, onze zoldervloer ligt er vol mee. En overal staan bekertjes en doosjes die ermee gevuld zijn. Zo af en toe worden ze bij gevuld. Een aantal keer per week wordt het hier gebruikt.

Zoals ik al zei, het is heel handig hoor, het witte wonderpoeder. Maar even terug naar de manier waarop het hier terecht komt. Het wordt gewoon hier in Nederland gemaakt. Niet in plantages of zo maar in fabrieken. 80% is voor de export. Die gaat de hele wereld over. Er zijn echter 2 groot verbruikers. De Racistische Bond Noord Amerika en de Antillen.
Op de Antillen zijn er inmiddels veel maatregelen genomen om de import tegen te gaan maar het lijkt dweilen met de kraan open.

Het poeder wordt niet zoals vroeger vervoerd, in een schoenzool of in de dubbele bodem van een koffer. Nee de importeurs doen het poeder in bolletjes, die ze vervolgens inslikken. Na 1 a 2 dagen komen die bolletjes er op natuurlijke wijze naar buiten, en kunnen ze strontvissen.

Deze bolletjesslikkers hebben echter een dubbel leven. Want een enkele reis betaalt niet genoeg. Daarom nemen ze ook bolletjes mee van de Antillen naar Nederland toe. Die zijn dan echter gevuld met cocaïne. Dat cocaïne is in Nederland weer verboden.

De afzet markt van het Nederlandse product is echter veel groter dan die van cocaïne. Want met onze “persil extra white” kun je veel meer dan met cocaïne. persil extra white haalt alle vlekken in 1 keer weg. Dit is natuurlijk vreselijk handig, daarom gebruiken wij het thuis ook. Je kleren komen witter uit de was dan ze ooit geweest zijn. Maar de kleuren van bijvoorbeeld een opdruk blijven perfect.

Waarom maken ze op de Antillen dan zo een probleem van dat poeder. Ja dat is logisch, het wast zo wit dat ze het daar racistisch vinden. De bevolking vindt dat het helemaal niet racistisch is, maar dat het contrast geeft in de samenleving. Maar aangezien de regering daar net zo goed werkt als die van ons hier is het spul toch verboden. Net als de cocaïne hier verboden is trouwens. Niet uit racistische overwegingen, maar uit financiële. Want ik zie de dealer op de hoek geen KvK nummertje vragen en netjes aangifte doen bij de fiscus.

Hierdoor krijgen de bolletjes slikkers de mogelijkheid om op weg van de Antillen naar Nederland ook iets te verdienen, daardoor zijn ze niet alleen afhankelijk van onze persil extra white. Een soort dubbel leven dus.

Categorieën: Gein & Ongein

4 reacties

Kobus · 7 mei 2003 op 15:01

Jongeren leven tegenwoordig in een sprookjeswereld. Jij bent de kenner bij uitstek. Sneeuwwietje. En het sprookje van Pa en Ma Rihuana met Hasj en Wietje.
Kun je zo’n bolletjesslikker niet gemakkelijk herkennen door de tulpen die uit zijn reet groeien ? 😀

Toch ook maar ff een serieuze noot.

Ik zal wel weer ff de ouwe lul uithangen, Yannick.
Maar ik ken die importeurs dus niet.
Oke, ik heb wel eens wat paddo’s gezien.
En bij de jongerensoos wel eens wat geroken (niet geïnhaleerd, en toch geen politicus). En ik heb ook meegemaakt dat jongelui helemaal door het lint gingen door die ‘onschuldige’ troep. Meestal in combinatie met alcohol. Want dan ben je pas echt cool. Dus ben zelf wel wat voorzichtiger geworden met uitlatingen over het legaliseren. En hoewel je de column zet in ‘gein en ongein’ geeft het toch weer stuff tot nadenken ! :warn:

Yannick · 7 mei 2003 op 20:43

Kobus wat neem je me toch serieus.

Voor 1 keer is er eens een column van mij niet op de waarheid gebazeerd. En ik heb zelfs nog nooit een paddo gezien dus jij bent al veel ruiger als ik 😀

En dingen in combinatie met alcohol ja hehe. Je gaat toch geen glas ijsklontjes halen, daar moet martini bij 😀

Kees · 7 mei 2003 op 22:22

Goede column, Yannick!

Ik begreep aan de hand van de teaser wel dat er een addertje onder het gras zat, maar de wending die jij geeft had ik zeer zeker niet verwacht. Je hebt een goede fantasie en weet dat goed te brengen! More, more!

Enne, wit wassen mag (?) met die micro-megaperls althans, maar van dat andere spul blijf je af!

Groetjes, Kees

Yannick · 8 mei 2003 op 22:31

haha, more komt er aan
ik heb besloten een boek te schrijven.
Ja ik weet het dat gaat slecht in nederland. Maar ik ga ook geen echt boek schrijven. een verhalen bundel ga ik maken 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder