Mocht ik mij verbazen, laat mij dan verbaasd zijn over de vrouw. De vrouw met al haar macht en tevens onschuld, deze vrouw heeft de touwtjes in handen genomen. Per honderd vrouwen, die ter wereld komen, worden niet honderd mannen geboren, maar nog eens vijf extra. Een overmacht aan mannen bij de geboorte. Wanneer er gekeken wordt naar de bevolking van boven de tachtig jaar, dan zijn daar veel meer vrouwen in te vinden dan mannen. Dan doen we toch echt iets fout mannen. De man is een passief levend wezen geworden. Een wezen dat niet meer evolueert. Het enige wat nog evolueert is het eelt onder onze voeten, als we weer eens staan te wachten in een drukke winkelstraat. Heel veel meer hoeft een man niet meer te kunnen in zijn leven dan wachten. Het wacht op de vrouw bij het gezamenlijk verlaten van het huis, bij de kortingsbakken in de H&M en bij het maken van een keuze, van het gerecht, in een restaurant. Altijd maar wachten, maar waar de man het meeste op wacht is het weer samenkomen met zijn oude vrienden. Dan is hij weer even een echte man. Dan hoeft hij zijn gassen niet op te houden, zijn stemvolume niet laag te houden en de meest ranzige taal kan hij naar buiten gooien. Hij kan bier drinken zoveel als hij wilt en schreeuwen naar de televisie. De vrouwen zijn weg, dus kom we worden zo heerlijk barbaars.
Zou dat niet de reden zijn, dat de vrouw nu de macht over de man heeft? Is de man niet gewoon een dom wezen, dat als hij geen machtige boven zich heeft, zich laat verleiden tot deze barbaarse gedragingen? Het lijkt er wel op, wanneer ik de televisie aanzet.
De adverteerders komen, alvorens een voetbalprogramma begint, met reclames puur voor de man. Waarom zijn mannen in reclames voor bier altijd zo dom als het achterwerk van een varken? Kijk ik dan naar een reclame speciaal voor vrouwen, dan zie je nooit een achterlijk wijf. Ik zie de blondine nog zo voor me: “ja, dan spring ik over het hekje en dan blijf ik nog droog met deze nieuwe tampon”. Kijk dat is eindelijk een intelligent persoon op de beeldbuis. Ze had een probleem en heeft het opgelost. Terwijl al de mannetjes hun onderbroeken vol met pis hebben laten lopen, van het vele bier drinken, lopen die vrouwen gewoon droog over straat.
Een ander voorbeeld zijn de films en series gericht op een speciaal geslacht. Films en series voor mannen gaan vaak over een immens probleem. De oplossing daarvoor? Vechten. Meestal is er één man, die de hele wereld aan kan en dan is het probleem opgelost. In de realiteit gaat dit toch meestal anders. Vooral in deze tijd, waarbij je voor een kleine tik op de billen al een proces verbaal krijgt. Zijn deze vormen van vermaak dan nog wel nuttig?
Kijken we naar de films en series voor vrouwen dan zien wij ingewikkelde relaties, waarbij er toch altijd weer één van de twee vreemd gaat. Een veelvoorkomend tafereel bij de vrouwelijke films is dat, hoeveel minnaars of minnaressen je ook hebt, op het einde is iedereen gelukkig. Er wordt dus weer een probleem opgelost en dat zonder te vechten.
Nu is het statistisch een feit dat mannen vaker vreemdgaan. Zou dat niet komen doordat wij alleen maar leren te vechten in onze vrije tijd, waarvan het rendement nihil is. Terwijl de vrouwen leren hoe de situatie er uitziet, als je eens vreemd gaat. Die zijn daar dan veel beter op voorbereid, dus er is nooit een mens die daar achter komt!
De vrouw leert en evolueert. En de man? De man is gewoon te achterlijk om ook maar een greintje van inspraak te hebben in deze tijd.


6 reacties

Avalanche · 15 januari 2010 op 13:04

[quote]Een ander voorbeeld zijn de films en series gericht op een speciaal geslacht…[/quote]

Een speciaal geslacht?

Ingrid · 15 januari 2010 op 19:23

Nu is het statistisch een feit dat mannen vaker vreemdgaan. Laat ik nou toch ergens hebben gelezen dat het precies andersom is. Alleen mannen praten er over of scheppen er over op en vrouwen houden (heel wijselijk) hun mond. Daarom, wat niet weet wat niet deert??

arta · 16 januari 2010 op 09:49

Grappig om eens een ‘DE man’ en ‘DE vrouw’-verhaal te lezen waarbij het generaliserende, door de juiste dosis humor, cynisme en zelfspot, me niet stoort.
Erg leuk om te lezen, LL!
Maarre…: [quote]Ik zie de blondine nog zo voor me: “ja, dan spring ik over het hekje en dan blijf ik nog droog met deze nieuwe tampon”. Kijk dat is eindelijk een intelligent persoon op de beeldbuis[/quote] vind je werkelijk getuigen van intelligentie op TV??? Oja, jij was man, he? 😀

LouisP · 16 januari 2010 op 10:28

getver,
vreemdgaan….raar woord…vreemd, ‘t geeft het zo’n negatieve lading…
Overspel….dat klinkt al wat beter…’n spel…overspelen…delen.

Bijzonder stuk, Leipelullo, maar ziet er wel druk uit…..

Louis

wamackaij · 17 januari 2010 op 13:48

Leuk betoog over de gemiddelde hetero-man! Gelukkig kan ‘vrouw’ in dit stukje ook vervangen worden door ‘homosexuele man’
😀

pally · 17 januari 2010 op 16:10

Tis wel erg zwartwit LL, wat jij hier verkondigt. maar absoluut vermakelijk, vooral ook omdat je jouw eigen ( vreemde :-D) geslacht op de hak neemt.
Jammer dat je de vrouwelijke intelligentie niet wat slimmer vormgeeft, maar , vooruit toch heel geinig.
groet van Pally
By the way: Wanneer is je nieuwe nickname klaar?

Geef een antwoord