De ene mobiel is nog uitgebreider dan de Swing200 van KPN. Dat is lang geleden zeg! Dat ik een Swing 200 had (1 v/d eerste telefoons). Weet nog wel dat ik tien euro beltegoed had per maand, of wat was het nou 10 gulden? Boeit niet vroeger, alleen de rekening van nu! Tegenwoordig kan je veel meer met een mobiel, dan alleen maar bellen en smsen. Trouwens, dat is met ieder apparaat. Het kan niet High-tech genoeg tegenwoordig. Je kunt met een mobiel namelijk, internetten, muziek uploaden en natuurlijk foto’s en filmpjes maken. De revolutie van de mobiele telefoon is nog lang niet over, want binnenkort hebben we complete pc/mobieltjes, als dat al niet bestaat? Misschien vergeet ik nog een aantal functies, maar voor mij gaat die revolutie al te hard. Laat staan dat ouderen mensen er nog iets van begrijpen.

Het is allemaal wel leuk die mobiele revolutie, maar er zitten ook diverse gevaren aan een mobiele telefoon. Denk aan de foto’s en filmpjes die gemaakt worden. Op de meest onverwachte momenten kan er een video of foto van jou gemaakt worden, terwijl je dat misschien helemaal niet op prijs stelt. En om even terug te komen op de ouderen, die merken niet eens dat er een filmpje gemaakt wordt. Kan het beter geen ouderen meer noemen, maar digileken. Of ga mee met de tijd, is namelijk ook een oplossing om niet meer zo genoemd te worden.

Onlangs nam nog een jongeman van een middelbare school nog een complete ontsnapping op uit zijn klas, met zijn medeleerlingen. De bewuste lerares staat nu lekker voor schut op de videosite Youtube. De leerling is geschorst vanwege de openbaring op de video site en mevrouw de lerares heeft het nieuws gehaald. Daar is de lerares vast blij mee, nu ze niet meer wordt serieus genomen.

Het is wel lachen, maar het slachtoffer baalt enorm, want zo filmpje gaat heen en weer op het Internet. Er zou een bepaald privacy verbod hierop moeten komen. Dus niet zomaar klakkeloos iemand voor paal zette op het Internet. Er moet dan maar, misschien gewoon een overeenstemming gemaakt worden tussen de mensen die het opnemen en met de personen die op dat filmpje staan. Als dat niet zo is, moet er gewoon maar aangifte gedaan worden tegen diegene die het plaatst op het net. Tv sterren krijgen er toch ook voor betaald om op tv te komen. Dus behandel je slachtoffer dan ook als een ster, of het filmpje nou grappig is of niet!


1 reactie

nighthawk · 23 september 2007 op 19:24

Ronaldjecas,

Begint leuk, deze column, maar dan verzand je in een soort meninggeverij waar ik persoonlijk niet op zit te wachten. Te anekdotisch naar mijn aanvoelen.

Nighthawk

Geef een reactie

Avatar plaatshouder