Het glazen oog keek dreigend mijn kamer in..
Dan hebben we het over de televisie, maar dat snapte u al..
Er is niks op TV alleen maar herhalingen zegt men dan.. En dat is zo..maar stap eens over naar een nederland 3 en verbaas u tijdens de uitzendingen van bijvoorbeeld Nova of een goede Docu op Nederland 1…
Een voorbeeld zegt u?
Nou neem de afgelopen maanden….
Een onderwerp over AMA’s dat zijn Afgewezen Minderjarige Asielzoekers..
Die zitten hier in centra en zijn NIET tevreden..daarom lopen ze te demonstreren en willen (zonder te betalen) met de trein even naar Den Haag om met de minister te bespreken wat er schort aan Nederland. Dit geschiedt dan bij voorkeur gemaskerd door middel van een bivakmuts. Terwijl de Nederlandse knuffelcultuur toeslaat en hulpverleners, medewerkers jeugdopvang, RIAGG, gemeentelijke sociale dienst, justitie en politie,alsmede medewerkers immigratie en naturalisatie en wellicht nog vele andere instanties, al mobiel bellend trachtten te voldoen aan de wensen/eisen van de AMA’s Kijk dan denk ik bij mezelf…..had je dit gedrag ook getoond in je het land waar je uit weggevlucht was of maakt dit deel uit van onze knuffelcultuur.
Het is te gek voor woorden.. als vluchteling te gast in een land en dan klagen en demonstreren wat er allemaal niet deugt aan dit gastland… Dan denk ik, niemand verplicht je om te blijven…niet goed..?? Weggaan..!!

Een ander mooi voorbeeld, alhoewel mooi…Nee eigenlijk triest: Hollandse truttigheid en regeltjes.

Een onderwerp over een alleenstaande moeder die haar 4 kinderen kwijt raakte aan de kinder bescherming omdat de buurt zei dat de kinderen tekort gedaan werd, mishandeling? Wonen in een vuilnisbak? Noem het maar op en de buurt wist het en de kinderopvang geloofde het…
Ja zei de moeder, er stonden verhuisdozen in mijn huiskamer want de verwarmingsmonteur zou komen om de ketel na te zien en het stookhok moest dus leeg..Aaah zei de kinderopvang dan moeten uw kinderen maar uit huis geplaatst worden..en zo geschiedde het.

De rillingen lopen over je lijf als je vervolgens de argumentatie en handelswijze van de medewerkers kinderopvang hoort.. Politie assistentie, oppakken, uit de ouderlijke macht..de buren zeggen, het schijnt dat., .naar verluidt, en als je ze dan achteraf confronteert met de gevolgen van foutieve beslissingen……DAN zeggen de heren en dames “-logen” van de kinderopvang dat er misschien wel een versnelde procedure opgestart kan worden teneinde te evalueren waar en hoe ze tekort geschoten hebben.
En na afloop daarvan en de afhankelijk van die uitkomst kunnen we dan gaan praten hoe de ,moeder haar kinderen terug krijgt..
Twee voorbeelden van sociale deskundigen die van het belastinggeld van ons allen, dingen doen namens ons allen???
Ja Nederland…Regelland..en hulpverlenerland…maar slaan we soms nou niet te ver door??
Je zou ze soms dood willen kuffelen de “deskundige”!!
Rich@Rd

Categorieën: Media

deZwarteRidder

Schrijver van de columnbundel: "Misschien word ik wel honderd en andere enge gedachten"

2 reacties

pepe · 25 november 2003 op 08:17

Hoe pijnlijk waar deze woorden. Men (De deskundige) beslist maar, kijkt niet verder dan de neus lang is.
Men ziet ook inderdaad alleen de fouten van die ander, maar zal zelf zelden toegeven een fout te hebben gemaakt. 😮

Kees Schilder · 25 november 2003 op 12:39

helemaal waar.Kunnen we niet beter helemaal opnieuw beginnen? Zoiets als terug naar Af.
Maar aan de andere kant, die asielzoekers worden ook behandeld als minder dan honden door het halfslachtige beleid.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder