Dinsdagavond kijk ik altijd naar “het elfder uur”. Geestig programma van de Evangelische Omroep. Een tokshow onder leiding van de rechterhand van God, de weledele Andries Knevel, de aanstichter en grondlegger van het Knevelisme.
Amusant om te zien hoe deze vleesgeworden achterneef van God zijn gasten verhoort. Met wapperde handen stelt hij vragen om vervolgens niet de antwoorden af te wachten. Want die weet hij al. Hij staat in directe verbinding met zijn oudoom daarboven dus dan weet je het wel weer.

Op het moment dat de gast zijn mond opendoet om een begin van een antwoord te formulieren, is hij al weer twee vragen achter want Knevel formuleert uit de losse pols al zijn derde vraag..
Als er nog geen ADHD bestond dan zou Knevel het wel hebben uitgevonden.Soms glipt er wel eens een gast tussen door die nergens in gelooft. Dat vindt Knevel niet geestig waardoor hij tijdens de hele ondervraging met gefronste wenkbrauwen verontwaardigt zit te pruilen.
Je ziet hem gewoon denken dat hij na de uitzending eens flink de bezem zal halen door het redactieteam dat deze van God los zijnde gruwel Gods door de mazen van het evangelische psalmendrab liet zwemmen.

Nou, die jongens kunnen hun hart vasthouden want dat wordt een paar uurtjes extra zweten op de zondagschool voor moeilijk in het gareel te houden bijbelfanaten.
Nee, liever heeft hij een gelijkgestemde bijbelvreter op bezoek. Dan kunnen ze even lekker ouwehoeren over de voor en nadelen van psalm 45 gedeeld door 39. En met name wat die psalm voor effect heeft op de kerkgang tijdens een hoosbui bij windkracht 12.

Het gerucht gaat dat ook Andries Knevel door onze inlichtingendienst de AIVD werd geschaduwd. Op zichzelf niet onterecht in aanmerking genomen dat Knevel terroristische trekjes vertoont waar het gaat om zuiverheid in de leer.Ik bedoel maar, het is toch op z’n minst verdacht dat hij er stellig van overtuigd is dat alleen leden van zijn reli club het eeuwige leven ontvangen?
Niet dat ik zit te wachten op een eeuwig leven en zeker niet als ik dan ook nog het eeuwige risico loop hem tegen het evangelische lijf te lopen, maar wie denkt hij wel dat hij is met zo’n abjecte bewering?

Nu schijnt het dat de AIVD foto’s heeft genomen terwijl heer Knevel lag te krikken met herenliefdeliefhebber Paul de L. Dat deden ze in een moskee en het schijnt dat de Imam er over viel dat de heren hun schoenen niet hadden uitgetrokken.
Waar gaat het heen met de wereld.

Wat mij betreft verdient het Knevelisme, in de persoon van A.Knevel, “the reli on the rocks trofee” Geen idee wat dat is maar wat eeuwig samen zijn met Den Here is, heeft ook nog niemand behoorlijk aan mij uit kunnen leggen.En mocht dat
dus iets zijn waarbij je je schoenen moet uittrekken, laat ik die beker graag aan mij voorbij gaan..

Categorieën: Media

19 reacties

Ma3anne · 17 december 2005 op 08:20

Als ik dit lees, vind ik het toch jammer dat ik te laat was met het reageren op de uitnodiging om met hem te komen praten in zijn programma over heksen en zo.
Maar dan had ik het wel fijn gevonden als jij rechts van me had gezeten, Kees. 😀

Outsider · 17 december 2005 op 08:35

[quote]deze van God los zijnde gruwel Gods door de mazen van het evangelische psalmendrab liet zwemmen.[/quote]

Erg origineel en grappig uitgedrukt.

Het stuk staat trouwens vol met rake en geestige opmerkingen.
Je neemt het geloof, dat bij Knevel niet veel meer is dan een Sinterklaasgeloof, wel aardig op de hak.

WritersBlocq · 17 december 2005 op 10:57

[quote]maar wie denkt hij wel dat hij is met zo’n abjecte bewering?[/quote]De achterneef van God, inderdaad.

Goed geschreven Kees, de balans tussen trappen en inhoudelijk goed bezig zijn vind ik gaaf.
Ciao, Pau 🙂

Mup · 17 december 2005 op 16:46

[quote]Nu schijnt het dat de AIVD foto’s heeft genomen terwijl heer Knevel lag te krikken met herenliefdeliefhebber Paul de L. Dat deden ze in een moskee en het schijnt dat de Imam er over viel dat de heren hun schoenen niet hadden uitgetrokken.[/quote]

Dat zou mooi zijn voor de tolerantie in Nederland! 😀

Groet Mup.

Maurits · 17 december 2005 op 18:05

[quote]Nu schijnt het dat de AIVD foto’s heeft genomen terwijl heer Knevel lag te krikken met herenliefdeliefhebber Paul de L. Dat deden ze in een moskee en het schijnt dat de Imam er over viel dat de heren hun schoenen niet hadden uitgetrokken.[/quote]
Waarde Keezz, het valt me zwaar jou, als icoon van columnx te bekritiseren. Maar het moet me van het hart dat je scherpe observaties van het Knevelisme een beetje ondergesneeuwd worden door je aandrang het (te) leuk te willen opdienen. Rechttoe rechtaan was in dit geval effectiever geweest. En waarschijnlijk ook leuker. Humor is een serieuze zaak! Maar verder sans rancune, amice!

Kees Schilder · 17 december 2005 op 19:01

Daar heb je een punt mauritzz.Ik vind eigenlijk wel dat je hierin gelijk hebt.

sally · 17 december 2005 op 20:55

Ik ben met Mauritz eens dat jouw humor de scherpe kantjes er een beetje afhaalt. Maar juist om deze reden vond ik de column perfect.
Wat juist niet jouw bedoeling was natuurlijk, want hij was harder bedoeld door jou dan hij overkwam. Hahahaha, jou kennende!
Overigens die Knevel is inderdaad nóg erger dan Jos Brink en Paul de Leeuw.Een drieeenheid om van te kotsen.Om het maar in bijbelse termen uit te drukken.
liefs
Sally

wendy77 · 17 december 2005 op 21:45

Nou ik vind hem geweldig hoor Kees. Vanaf regel 1 heb ik met een grote lach op mijn gezicht gezeten en dat is ook precies hoe ik dat Knevelpersoontje bekijk. TOPPERTJE!!!

pepe · 17 december 2005 op 22:13

Ik heb er wel om moeten lachen.

Ik zag jou ook al zitten voor de tv, kijkend naar het elfde uur. Met een krakend hoofd over de opborrelende column. 😛

Bakema_NL · 18 december 2005 op 00:31

Ik stem er nooit doelbewust op af maar soms zap ik er toch, als door een hogere macht geleid, op af. En dan blijf je nog kijken ook, van verbazing, want dat dit soort mensen godallemachtig bestaan zeg, ze lopen gewoon los rond ook……

Goddelijk columnpje. 😛

Outsider · 18 december 2005 op 07:25

[quote]Maar het moet me van het hart dat je scherpe observaties van het Knevelisme een beetje ondergesneeuwd worden door je aandrang het (te) leuk te willen opdienen. Rechttoe rechtaan was in dit geval effectiever geweest. En waarschijnlijk ook leuker. Humor is een serieuze zaak! [/quote]

Het is best mogelijk dat ik verkeerd begrijp wat Maurits bedoelt, maar als men een rechttoe rechtaan column schrijft, dan wordt het waarschijnlijk een heel hatelijke column in de trant van: ‘Die Knevel is een domme kloot met een achterlijk, bekrompen geloof enz.’ Dat zou in mijn ogen helemaal niet leuk zijn. Dan heb ik veel liever dat er wat leuke grappen over gemaakt worden.

Troy · 18 december 2005 op 14:18

goede, spitsvondige column.

DirkJan2 · 18 december 2005 op 15:48

Smaken verschillen maar ik had enige subtiliteit mooier gevonden, zeker aangezien het onderwerp Andries Knevel natuurlijk een prachtkans is om een column over te schrijven.

Kees Schilder · 18 december 2005 op 17:54

Voor subtiliteiten moet je niet bij mij zijn.Er zijn al mensen genoeg die daar tot in het oneindige van voorzien zijn

JanBontje · 18 december 2005 op 23:32

[i][b][size=large][color=003300][font=Helvetica]Dat was effe lekker genieten![/font][/color][/size][/b][/i]

Shitonya · 19 december 2005 op 12:03

🙂

Dees · 19 december 2005 op 12:57

reli on the rocks? Zoals in [url=http://www.ncbi.ie/images/fundraising/rio.jpg]Rio[/url]?

Supercolumn!

DriekOplopers · 19 december 2005 op 22:00

Waar Kees eerder reageerde op een column van mij, heb ik vandaag gereageerd op deze column. Even geduld dus, a.u.b.

Groet,

Driek

heupie · 20 december 2005 op 23:00

Knevel knevelt ieder gesprek in de kiem tot een monoloog. Als hij vast zit met balken mmag de gast de stille momenten invullen. Zou Andries een afgehaakte acteur zijn en zo z’n verslaving aan aandacht bevredigen ? Het zal toch niet zijn dat hij werkelijk gelooft zoals hij kakelt ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder