Recentelijk heb ik me nogal opgewonden over een meneer die niet wilde dat er bij hem in de buurt een woongroep voor verstandelijk gehandicapten zou worden gevestigd. Verloedering van het straatbeeld, waardedaling van de huizen enzovoort. In eerste instantie vond ik het een schande. Maar opeens zie ik het licht. Die meneer had gewoon gelijk. Duizend maal excuses van mijn kant. Want stel je toch eens voor dat Patty Brard naast je komt wonen… Nee, dat gun je je ergste vijand nog niet! Mag je zomaar een foto van een vuilniszak publiceren? Ja. Mag je een plaatje van een Kliko afdrukken? Jazeker. Een afbeelding van een groot uitgevallen vrachtwagen? Geen probleem. Een foto van Patty Brard? Nee. Niet als het aan Patty ligt.

Bulderend van de lach bewonderde ik het omslag van de nieuwe Party. Dat is zo’n roddelmagazine. Op de voorpagina toevalligerwijze een foto van Patty en de tekst “Tokkies leven nog.” Hoe treffend… Maar Patty is woest. Op de televisie kwam ze niet verder dan de sneer “Ik lees de Party nooit, ik koop hem alleen om mijn reet mee af te vegen.” Patty is kwaad omdat ze op de gepubliceerde foto niet al te slank overkomt. Maar ja, dat ís ze ook niet. Toch? “Ze hebben van mij de meest onflatteuze foto van de wereld geplaatst”, pruilde Patty, “en die foto is gemaakt op mijn privégebied op Ibiza.” Maar ja, zeg nou zelf: probeer zonder fotoshop maar eens een plaatje van haar te maken dat wél plezierig overkomt… En om heel eerlijk te zijn: ik moet er niet aan denken, een foto van Patty’s privégebied. Ik bef nog liever een dooie kip.

In ieder geval is Patty op de avond-BLO gezakt voor het examenvak aardrijkskunde. Mag ik haar even citeren? “Het maken van foto’s op een privéterrein is in Nederland niet toegestaan.” Ibiza ligt niet in Nederland, Patty!

Categorieën: Media

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

3 reacties

senahponex · 29 juli 2007 op 12:56

😀

Troy · 30 juli 2007 op 09:09

Ik vind dit niet echt een column, maar meer een soort van onbeduidende opinie die je graag even met wat meer mensen wilt delen. Niet erg, maar je kunt beter dan dit, Driek…

DreamOn · 31 juli 2007 op 10:49

Maak jij je nou maar niet druk over het prive gebied van Patty…. wij maken onze eigen leuke foto,s wel… :kus:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder