Hee jij! Ja, jij daar. Ik zie je wel! Ik weet alles van je. Je bezoekt van die maatschappijkritische sites. Waarschijnlijk ben je links-radicaal en dus een potentieel gevaar voor de samenleving. Gefeliciteerd! Je bent de nieuwe binnenkomer op Bush’ ranglijst van potentiële terroristen. Pas op wat je doet. Iedereen die hier een visie uit over de samenleving en wat daaraan verbeterd kan worden, loopt het risico geregistreerd te worden. Door het bezoeken van bepaalde sites, door deel te nemen aan demonstraties. Reken maar dat de AIVD je identiteit weet te achterhalen als je je GSM dan bij je hebt.

Ben ik paranoia? En Bush dan? Bush, die van alle luchtvaartmaatschappijen informatie opeist over hun passagiers: wie ze zijn (lees: of hun naam Arabisch lijkt), waar ze in geloven (lees: of ze moslim zijn) en waar ze heen gaan (lees: of ze ergens heengaan waar ze een gevaar kunnen zijn voor de ‘beschaafde’, westerse wereld).

Nergens kunnen wij nog onszelf zijn, nergens zijn wij nog onbespied. Tegenwoordig hangen overal ‘beveiligingscamera’s’! En de identificatieplicht moet ook zorgen voor een veiligere maatschappij. Voor wie wordt het eigenlijk veiliger door die camera’s? Heb je je dat wel eens afgevraagd? Realiseer jij je dat een Arabische dracht je in de ogen van Bush en de AIVD automatisch vatbaar maakt voor “terrorisme van radicaal-Islamitische signatuur?” En voel je je nog op je gemak met je hanenkam, met je tattoo, met je tweedehands leren jas? Vooroordelen op basis van uiterlijk (huidskleur, klederdracht) zullen weer helemaal terugkomen! Tegelijkertijd wordt het vreemdelingenbeleid aangescherpt en is vreemdelingenhaat meer dan ooit tastbaar in de Randstad én op het platteland.

“De samenleving, dat ben jij!” roept de regering, en ze denkt erbij: “En we houden je in de gaten, zodat die samenleving wordt zoals wij willen.”

En diezelfde overheid die de mond vol heeft van normen en waarden, vermoordt miljoenen dieren, nu weer onschuldige hobbykippen. Kort geleden nog miljoenen runderen. Niet omdat zij een gevaar vormden voor onze gezondheid, niet omdat zij vreselijk zouden gaan lijden onder een akelige ziekte, nee, omdat Amerika geen gevaccineerd vlees wil. Alles voor Amerika, waarom buigen wij allemaal als knipmessen voor Bush?

Daarom ben ik lid van het VeiligheidsTheater. Deze organisatie wil de Nederlandse bevolking bewustmaken van de realiteit van geïnstitutionaliseerde spionage. Bezoek hun [url=http://www.veiligheidstheater.nl]site[/url] nooit vanuit je huis!!! Maar altijd in een openbare ruimte zoals een bibliotheek of internetcafé. Anders kan de Binnenlandse Veiligheid Dienst je signaleren.


8 reacties

Yero · 26 juni 2003 op 00:31

[quote]Maar altijd in een openbare ruimte zoals een bibliotheek of internetcafé. Anders kan de Binnenlandse Veiligheid Dienst je signaleren.[/quote]

Je bedoelt zeker de AIVD (ipv BVD). Zou die ook op ColumnX komen????? 😮

Martijn · 26 juni 2003 op 08:10

[quote]En de identificatieplicht moet ook zorgen voor een veiligere maatschappij.[/quote]

[b]Over identificatie gesproken:
Alles over [url=http://www.examedia.nl/columnx/userinfo.php?uid=135]Domino[/url]

Pasfoto: [size=large]?[/size][img]http://www.examedia.nl/columnx/images/avatar/040.gif[/img] [size=large]?[/size]
Echte naam: ???
Email: ???
ICQ: ???
AIM: ???
YIM: ???
MSNM: ???
Regio: ???
Beroep: ???
Interesses: ???
Extra Info: ???[/b]

Groet Martijn 😀

Reyn_Eaglestorm · 26 juni 2003 op 11:35

Camera’s lokken juist geweld uit! Zo van “kijk eens hoe stoer ik ben? Ik doe het zelfs voor een camera!”

En daarbij is het grootste probleem het onveiligheidsGEVOEL. En het GEVOEL van onveiligheid neemt alleen maar TOE als je overal camera’s plaatst!

Als ik hier in een winkelcentrum of op een station twee politiemannen geflankeerd door twee militairen met volautomatische geweren half in de aanslag zie baladeren, voel ik me daar echt niet veiliger om!

MBB · 26 juni 2003 op 21:18

inderdaad. Als in ITALIE EEN AUTO VAN DE Carabinieri langskomt denk je meteen dat er maffia of terroristen op het plein zijn waar ze op gaan schieten!

Knuffietje · 26 juni 2003 op 23:50

En voor je het weet wordt je van je vrijheid (en je leven) beroofd… De dag der dagen zullen nog komen. En Bush zal spijt krijgen.. Altijd alles op geloof gooien. Islam-terrorisme MY ASS! Daar leven we niet voor.. 4 juli INDEPENDENCE DAY!

helaas : “Big Brother Is Watching You”

Maurits · 27 juni 2003 op 01:17

Aan het aantal lezers te oordelen hebben alle inlichtingendiensten van de hele wereld Domino’s column gelezen. Hij/Zij mag wel snel onderduiken.

hennyhuisman · 27 juni 2003 op 10:08

Dat valt ook wel weer mee hoor. Kijk maar eens op http://www.kro.nl

Yannick · 28 juni 2003 op 22:06

Met je camera standpunt ben ik het helemaal niet eens. die camera’s zorgen wel voor veiligheid. Op mijn werk maak ik genoeg agressie mee en dan ben ik blij dat er een camera mee kijkt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder