Soms ben ik wel eens bang dat ik door de mand ga vallen. Dat ik helemaal niet zo intelligent blijk te zijn als ik zelf denk en zoals ik mij voordoe. Soms heb ik hier dan nachtmerries over. Dat een een of andere quizmaster ineens mijn kamer binnenkomt, met filmcamera en alles erop en eraan, en dat hij mijn intelligentie dan gaat testen. Heel Nederland zal mij dan uitlachen, omdat ik ook maar altijd doe alsof.

Soms ben ik van mening dat domme mensen geen mening zouden moeten hebben. Gelijk daarna bedenk ik mij ook dat dit ook een mening is en misschien wel geen slimme. Ik vind sommige meningen dom. Sommige mensen vinden mijn mening dom. Waar sta ik in de hierachie van intelligentie?

Soms denk ik ook wel eens dat intelligentie en mening niet zo dicht bij elkaar staan. Dat een grote bek belangrijker is dan intelligentie. Dat er eigenlijk helemaal niet naar intelligente mensen geluisterd wordt, omdat deze mensen vaak een genuanceerdere mening hebben.

Soms, en ik besef mij dat dit wel vaak is, denk ik dat er geen hierachie van intelligentie bestaat, omdat schijn en ‘doen alsof je slim bent’ deze hierachie bepalen. Ik ben dus niet de enige.

Soms, denk ik wel eens stiekem, dat nadenken voordat je wat zegt al een best grote vorm van intelligentie is.

Categorieën: Maatschappij

10 reacties

axelle · 15 juni 2009 op 14:06

Ik hoop dat je bij de volgende de puntjes op de ‘e’ zet. 🙂
Axelle

SIMBA · 15 juni 2009 op 14:36

[quote]Soms ben ik wel eens bang dat ik door de mand ga vallen. Dat ik helemaal niet zo intelligent blijk te zijn als ik zelf denk en zoals ik mij voordoe. [/quote]
Bij deze! 😀
Het is namelijk hiërarchie.

DreamOn · 15 juni 2009 op 17:12

Inderdaad, het is hiërarchie (twee fouten in één woord dus) en Intelligentie hoeft in de titel niet met een hoofdletter.

Maar je bent wel de eerste met zoveel fouten in een titel op CX!

Nou vind ik ‘Hannes’ ook niet de intelligentste naam die ik ken…

Toch van harte welkom! 😀

LouisP · 15 juni 2009 op 18:19

H.
De titel vind ik in ieder geval wel leuk.
En de eerste zin kan er wat mij betreft ook mee door.

gr.
L.

lisa-marie · 15 juni 2009 op 18:31

de tweede zin ook wel hoor.
gebruik de spellingscontrole en je komt al een heel eind, val je niet zo hard door die mand 😀

LouisP · 15 juni 2009 op 18:38

Lisa M.

je hebt gelijk. De tweede zin kan er ook mee door.
Zelfs de derde zin is op een of andere manier de moeite waard!

gr.
L

Mien · 16 juni 2009 op 11:52

Verrasend debuut, welkom op CX.
Hier spreekt en denkt een jonge redenaar uit vervlogen tijden. Chapeau!
Niet de mening telt maar hoe het gebracht wordt.
De kracht van het woord zorg ervoor dat gekken zonder (en soms ook met) intelligentie ineens boven in het hier-achie verschijnen. Kijk maar naar die blonde gekke look-a-like Griek die nu de hitlijst in de politieke arena aanvoert.
Spijkertaal leidt tot woordenstrijd en oorlog. Be aware!

Mien Socrates

trex01 · 17 juni 2009 op 15:51

Inderdaad, het gaat niet zozeer om de inhoud, maar meer om de manier waarop het gebracht wordt. Ik vind het goed geschreven, heb het in elk geval uitgelezen.. Puntjes vind ik niet direct iets om over te vallen.
Overigens vind ik intelligentie iets waar wel over te discussieren valt. Wat nu als iemand naar de algemene maatstaven zeer intelligent is, maar geen sociale vaardigheden heeft?

Succes met je verdere schrijven.
Groetjes,
Carla

LouisP · 18 juni 2009 op 10:47

H.
en heel eerlijk gezegd is de vierde zin ook best te pruimen..
en zal ik je eens wat vertellen..die vijfde zin..tja..die staat er gewoon goed!
gr.
L.

Bock · 19 juni 2009 op 13:32

Maar beseffen en bedenken (in deze context) zijn geen wederkerige werkwoorden…

Geef een antwoord