Bijnamen… In onze school marcheert Hitler (een vrouw, die altijd nors voor zich uit staart), vliegt Finch op (“Zeg me eens, waarom vinden jullie mij nu een klootzak? Ben ik dan stront, misschien?”, waarna iedereen abrupt wakker schrikt van zijn gegooi met schoolboeken), catwalkt Tommy-boy (draagt elke dag Hilfiger), brult Gorillie (bezeten van apen en gorilla’s) en sprint Adam (LO-leerkracht met vooruitstekende adamsappel). Wanneer Nazar de deur van het bamboehuis opent en langs zijn neus weg vraagt ‘hoe het nog met mij en kalasjnikov is’, ben ik dan ook lichtelijk –en dat is dan nog op z’n zachtst uitgedrukt- verbaasd.
Pardón? Kalasjnikov? Wie heeft nou zo’n belachelijke roepnaam? Allesbehalve flatterend ook.
En o jee. Dan begint me wat te dagen. Kalasjnikov. Fijn. Hij bedoelt natuurlijk mijn ‘brave’ wederhelft, die over het algemeen met zo’n hiphop Arashpetje loopt te breakdancen, maar af en toe, als hij “faché” is, zich ook wel eens aan een zwart mutsje met doodskop waagt.
Nazar raakt een onsamenhangend verhaal bijeen, met woorden als “goed schutter”, “leger” en “Kanun” om zijn pleidooi te staven. Jeetje! Ik krijg op slag een appelflauwte! Kappen die handel!

Categorieën: Mannen & Vrouwen

6 reacties

arta · 5 mei 2007 op 19:04

Wat mij betreft had je hier méér uit kunnen halen.
Erg kort en vrij rommelig geschreven, wat ook komt door de vele ( ),” ” en – -!
🙂

dashuri · 5 mei 2007 op 19:19

Dat is jouw mening 😉

axelle · 5 mei 2007 op 19:20

fffff; wist je dat nog niet dan?

axelle die een heel klein beetje verliefd is

pally · 5 mei 2007 op 21:08

Het gaat over bijnamen, op zich een leuk onderwerp. Maar ik kan geen verhaallijn vinden, ook niet na twee maal lezen.
Vooral de laatste alinea begrijp ik niet.Een column voor insiders? :eh:

KawaSutra · 6 mei 2007 op 01:33

Kort en bondig neergezet, rake typeringen ook. Het boeit mij wel, die schrijfstijl van jou. Met al die haakjes en snelle zinnen heb je precies de goede lengte te pakken. De slang-taal begrijp ik ook niet helemaal, maar misschien wil ik dat ook wel niet. 😀

Dees · 6 mei 2007 op 16:03

Mooie beschrijving van een generatiekloof (nee, ook ik snap hem niet, hoewel ik altijd blij word van je weg met woorden)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder