Wat ik me wel eens afvraag, is hoe het nou toch verder moet met Nederland. Als ik bijvoorbeeld om mijzelf heen kijk, wanneer ik loop in mijn eigen winkelcentrum, dan zie ik allemaal hangjongeren die aan het kloten zijn. Dan zie ik prijzen die nog hoger zijn dan de Franse Alpen. Ook zie ik mensen steeds meer met minder respect naar elkaar toe praten. Jongeren die ouderen mensen zonder te vragen met ‘je en jouw’aanspreken. Hoe zou over en paar jaar de tweede kamer eruit zien? zouden alle mensen, inclusief de minister alles behalve een pak aanhebben. Of zou de kamer uit een meerderheid van vrouwen bestaan. Zouden de kippen en de hanen gaan emanciperen en de kippen gaan kraaien en de hanen eieren leggen? Ach, we moeten het er maar het beste van maken. Mijn moraal die ik in deze zinnetje aan u mee wil geven, is dat we meer respect voor elkaar moeten hebben, onze normen en waarden verdedigen en voorral elkaar in onze waarden laten.

R.Miltenburg


7 reacties

fjag2003 · 6 oktober 2006 op 11:21

het kan aan mij liggen, maar is dit niet meer een soort van ingezonden brief?

Mug · 6 oktober 2006 op 13:19

Het is in ieder geval geen column te noemen. Als het een overtuigende brief moet zijn is dat overtuigen niet echt goed gelukt. Je taalgebruik is slordig, er staan punten waar vraagtekens moeten.
[quote]wanneer ik loop in mijn eigen winkelcentrum, dan zie ik allemaal hangjongeren die aan het kloten zijn.[/quote]
Het eerste deel van de zin is krom Nederlands, het tweede deel is kinderlijk taalgebruik en niet duidelijk. Wat is kloten?
Daarbij komen nog de nodige spelfouten.

Volgende keer beter?

arta · 6 oktober 2006 op 14:46

Ook ik kan hier niet echt een column in zien.
Plus kan ik het ook niet eens zijn met je standpunten. Wat is er bijv. mis met een meerderheid aan vrouwen in de tweede kamer?

pally · 6 oktober 2006 op 16:16

Nee, dit spreekt me niet aan. En wel erg slordig nederlands….

DreamOn · 6 oktober 2006 op 22:10

Nou, dat is ook niet echt een warm welkom zeg! Hee, welkom op cx en als je iets doet met de kritieken die je krijgt dan schrijf je binnen een jaar als een tierelier! 🙂

Shitonya · 7 oktober 2006 op 12:41

Dit is echt om van te janken. Beargumentatie is niet eens nodig. Kijk maar eens hoe anderen hier schrijven, daar kun je een hoop van opsteken.

KawaSutra · 7 oktober 2006 op 18:24

Je houdt er nogal verjaarde denkbeelden op na.
Het lijkt of je een vrouw in de Kamer wil vergelijken met een kip die kraait? 😕
Over waarden gesproken. Maar je zult het niet zo bedoeld hebben. Een column schrijven is toch nog wel wat meer dan even vlug een hersenspinsel opkrabbelen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder