Gisterenavond was ik alleen thuis, dus ging ik eens lekker vroeg naar bed, met een spannend boek.
De wind gierde rond het huis, hoewel het begin juli was, leek het wel november. Maar in bed was het lekker warm, geen overbodige luxe met een boek waar je de koude rillingen van kreeg.
Er rammelde van alles, maar vanwege die wind vond ik dat niet vreemd. Toen mijn ogen dicht begonnen te vallen boven het boek besloot ik toch maar om te gaan slapen, eerst nog even naar het toilet. Ik liep de gang op en plotseling suisde er iets langs mijn hoofd, één tel bevroor ik van schrik maar direct daarna vluchtte ik terug in m’n kamer om mijn hart tot bedaren te laten komen. Wat vloog er in hemelsnaam door ons huis, we hebben geen parkieten, kanaries of ander vliegend “vee”, dus datgene wat rondvloog moest een verdwaalde vreemdeling zijn.

Voorzichtig en doodsbang deed ik de deur op een kiertje om dat ongeleid projectiel eens goed te bekijken. “Zoefffffffff” deed het en in de schaduw op de muur zag ik wat het was.
Vlug deed ik deur dicht, jeetje wat moest ik doen? Dit was enger dan eng en zo enorm groot!
Paniekerig dacht ik na en ik besloot dat ik moest wachten tot man en zoon thuiskwamen uit de bioscoop, ik hoopte dat ze vóór twaalf uur arriveerden want om middernacht schijnen deze beestjes op hun gevaarlijkst te zijn.

Inmiddels ijskoud, kroop ik terug in bed en probeerde te lezen. Maar het “gezoefff” in de gang hinderde me in mijn concentratie.
Net voor twaalven hoorde ik de auto, de redding was nabij!
Vanuit het raam maakte ik hen duidelijk dat er een monster binnen was wat het op mij voorzien had. Als twee koene ridders stormden ze naar binnen om de bange jonkvrouwe te redden.

Na een intensieve speurtocht in alle hoeken en gaten werd het monster ontdekt; een piepklein vleermuisje hing aan een plant te slapen. Het was zo moe van al het “zoeven” dat het al vóór middernacht in slaap was gevallen.

Categorieën: Diversen

12 reacties

pepe · 11 juli 2008 op 17:34

Leuk verhaal, pas maar op met vleermuizen!!
[url=http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/39792183/][b]vleermuisvirus[/b][/url]
Gelukkig kwam deze vleermuis niet uit Oeganda denk ik.

Leuk weer iets van jou te lezen

lagarto · 11 juli 2008 op 17:52

Om je rot te schrikken dat geloof ik, maar waarschijnlijk zocht hij de uitgang.

😉

Prlwytskovsky · 11 juli 2008 op 18:20

Dus je hebt je zelf zoëven druk gemaakt om niets? 😉

WritersBlocq · 11 juli 2008 op 22:25

Het is echt wel spannend geschreven, en leuk!

KawaSutra · 12 juli 2008 op 02:33

Misschien was het wel ‘The son of Dracula’…. 😮

Fem · 12 juli 2008 op 09:22

Bij ons in de tuin zoeven ze ’s nachts regelmatig voorbij op grote afstand. Ik moet er niet aan denken er één in mijn huis te ontdekken 😕

Kleine griezeltjes zijn het en ze blijken niet zo onschuldig dus ik kan me je schrik voorstellen, wat fijn dat je twee echte helden in huis hebt!

Dees · 12 juli 2008 op 11:00

Tja, ik vind ze, naast ook wel eng, erg mooi en fascinerend. Bij mij op het werk zitten ze vaak binnen, aan een muur gekleefd. En zo saai en onbeweeglijk als ze daar dan zitten is het interessant genoeg om ze een tijdje te bestuderen. Zolang ze maar niet te hondsdol zijn om hun weg te bepalen.

Leuke anekdote.

arta · 12 juli 2008 op 11:01

Hahaha, humor!
Leuke titel, lekker geschreven!

🙂

pally · 13 juli 2008 op 12:20

Heel leuk geschreven en best spannend gemaakt, Sim! Lieve griezeltjes die vleermuizen. Ze zijn ook zo onzeker, want ze weten niet of ze bij de vogels of de muizen horen….

groet van Pally

SIMBA · 13 juli 2008 op 19:23

Bedankt allemaal voor de leuke reacties! Zo’n klein beestje, zoveel schrik…maar ach wel een stukje in komkommertijd 😀

schoevers · 17 juli 2008 op 22:06

Al bij het begin van het verhaal had ik het idee dat er een ‘fledermaus’aanwezig was, maar toch…..het bleef spannend tot het eind.
Heel leuke column.

LouisP · 13 maart 2009 op 08:04

S.

een prachtig spannend verhaal met een vertederend einde.

L.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder