Beste zeiler(ster),

De boten en het eiland zijn gehuurd. We gaan weer naar het Holtus Eiland voor de 20ste keer van vrijdag (morgen-middag-avond?) tot … De scheepshoorn toetert. Gauw rugzak of hippe zeiltas pakken en op naar Breukelen. Bij de Chinees links- of rechtsaf. Het kriebelt en het jeukt. Het water, de zeilen, de zon, het kampvuur. De baard groeit drie dagen. Mascara loopt door. Of zijn het de houtskooltjes die roodgebrande gezichten van oorlogskleuren voorzien. The answer is blowing in the wind. Row, row, row, your boat. Langs het kampvuur zijn overal meisjes loos. Honderd gezichten hebben Holtus gezien. Sommigen bleven maar heel even. Zoals Laurent die spontaan de bibberietus kreeg. Maar de meesten kwamen terug. Telkens weer, sommigen twintig jaar lang.

Vriendschappen werden er gevierd. Verjaardagen, Moederdagen, Koninginnedagen, Bevrijdingsdagen en Dodenherdenkingen. Memorabel, net als de vuren die rookten op het eiland. Bomen, bielzen, boten alles verging tot as. Tot het ijzer toe. De buurman loerde door het struikgewas, de stoute indiaan. Hij beloerde Eindhovense randgroepjongeren op oorlogspad.

Blauwe kratjes stapelen aan de waterkant. Droge witte wijn die prikkelt aan het gehemelte. Met uitzicht op een blauw strak meer. De warme zon in het gezicht. Ben ik al bruin? Familie- en modeperikelen worden langs de waterkant gedeeld. De jongens zeilen naar de Snollenbeach. Laven zich bij Piet Heijn en de SS-bar. Seisto senso, linea recta naar de tap. Daarna nog eventjes naar Dunne Dirk. Allang niet meer aan de dikke. Spuitpoep op het water.

Zaterdagavond culinaire hoogstandjes in de campingkeuken. Uitgebreid Indonesisch en lekkere taarten toe. Ontbijt, steevast met spek en eieren. Met als toetje zoete witte boterhammen met veel chocola. Luieren en risken. Witte nivea prikt in de ogen. De teletubbies zijn ook aanwezig. Chips en rosé gaat mee op de BM2. Hoe heette die boot nu ook alweer? Ietje of Margrietje?

Rietvaren wordt verheven tot nationale sport. Of gaan we liever splijtend door het water, met de golven in de rug? Nachtzeilen en varen op de maan. De ultieme test. Vissen lusten geen urine. Van studeren komt weer niets terecht. Te brak voor klein of groot vaarbewijs en wie wil er nu weten wat een wrakkenschuitje is?

Nee, dan maar liever waterskiën in veel te strakke pakken. De dames hebben fun, à la Miami Vice met John de Don op een snelle speedboat. Wat een mooie feestjes en vriendschappen worden er op Holtus-eiland gevierd. Stoere mannen, diep in de nacht snurkend op de ome Jan. Hee, wat zijn dat voor geluiden en wat stinkt het hier? Het ruikt en klinkt op de ome Jan naar bierscheten en sex.

Zondag lam met de motorboot op kanaalvaart door klein Breukelen. We laten vijf Loosdrechtse plassen even voor lief. Tot slot brengen we een ode aan echte mannen. Stijn en René, wat een bikkels. Blind kunnen we erop varen. Dankjewel voor jullie jarenlange inzet. Het wordt enorm gewaardeerd. Door jullie is het toch nog goed met ons gekomen. Randgroepjongeren van weleer.

Beste Stijn en René, jullie zijn altijd goed gemutst. Als trouwe Hol(tus)bewoners geven wij dan ook graag als blijk van waardering een klein cadeau voor al jullie onvoorwaardelijke inzet. Het helpt tegen wind en regen en tegen zon. En met een beetje mazzel houdt het ook nog jaren de wildste haren bij elkaar. Thanks, thanks, thanks.

Yours truly, alle Holtusbewoners die van jullie fun, zorg en drank mochten genieten!!!

[b][url=http://www.holtuszeilkampen.nl/geschiedenis.html#Holtus Eiland]Holtus Eiland[/url][/b], 7 mei 2011

[b]Mien[/b]

[img align=left]http://www.holtuszeilkampen.nl/images/logo3x3cm.jpg[/img][img align=left]http://www.souvenirs-shop.nl/shop/afbeelding/detail/1011/zuidwester%2Bgeel.jpg[/img][img align=left]http://www.souvenirs-shop.nl/shop/afbeelding/detail/1011/zuidwester%2Bgeel.jpg[/img]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

6 reacties

Mup · 10 mei 2011 op 13:46

Een ode, en een mooie!

[quote]De baard groeit drie dagen. Mascara loopt door. [/quote]

Heimwee naar camperen/creperen krijg ik er van,,

Groet Mup

klapdoos · 10 mei 2011 op 14:16

Herlijk eindje met je meegevaren, leuk en intens geschreven,
groet van leny

SIMBA · 10 mei 2011 op 16:39

Bijna net zo leuk dan de meeting 😀

embee · 10 mei 2011 op 20:19

Als het over boten en varen gaat ben ik in!!
Leuk stuk, voor mij herinneringen aan De Kaag!!

Ship ahoy!!

embee

sylvia1 · 11 mei 2011 op 21:38

Ik vat hem helaas niet helemaal… zelfs niet na op de link geklikt te hebben. Waarschijnlijk vooral een leuke column voor zeilers of Holtus Eiland kenners?

Mien · 13 mei 2011 op 08:39

Bedankt voor jullie reacties, ook namens de Holtusbewoners. 😉

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder