Vol verwachting zit ik voor de televisie, in afwachting van het enige mijzelf gepermitteerde dagelijkse televisiefragment: het weerbericht. Als ze verschijnt, valt mijn mond open van verbazing. Het is haar wéér gelukt. Marjon de Hond ziet er vandaag voor de zoveelste keer compleet anders uit dan gisteren. Terwijl ik de veranderingen aan kleding en kapsel zorgvuldig analyseer, kan ik me totaal niet meer concentreren op haar stem, die vertelt welk weer het morgen wordt. De make-over shows op televisie zijn er niets bij, want zij flikt dit kunstje elke dag!

Hoe doet ze dat toch? En vooral, waarom? Eerst denk ik nog dat ze misschien vaak haar stylist ontslaat, maar elke dag.. Dat kan toch niet? Misschien wil ze liever niet herkend worden op straat. Of is het soms psychisch en spelen haar alter ego’s hier een rol in? Het blijft maar door mijn hoofd spoken en ik begin op enigszins ziekelijke wijze grafieken en tabellen te maken met dagen, kleuren en symbolen.

Na wekenlang puzzelen (en ruzie over rondslingerende vilstiften en papieren) ben ik er eindelijk uit. Als ze rood draagt gaat het twee dagen later regenen. Een combinatie van zwart en wit betekent de volgende dag kans op onweer en een vrolijk gekleurd shirt duidt op minstens twee dagen mooi weer.

Nu deze column bijna af is, lees ik op internet dat ze zwanger is. Ik ben er helaas nog niet uit welke invloed dat heeft op de weersverwachting. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de lange termijn. In elk geval zal ik haar vreselijk missen als ze met zwangerschapsverlof gaat. Lieve Marjon, van harte gefeliciteerd!

Categorieën: Media

9 reacties

Eddy Kielema · 23 augustus 2006 op 17:23

Wéér een column over Raindog?? 🙂

Marion is een leuk mens, dat ben ik met je eens, hoewel ik wel een gruwelijke hekel heb aan al die andere weermannetjes en -vrouwtjes. Die denken dat ze de belangrijkste mensen op deze aardbol zijn met hun nietszeggend geleuter over het vakantieweer in Wit-Rusland…

KawaSutra · 23 augustus 2006 op 19:06

Leuke titel en column.
Ik ben ook fan van Marion. Dus ik deel je felicitaties.
Het weer zal nooit meer hetzelfde zijn……. 😛

DreamOn · 23 augustus 2006 op 22:20

Leuke column! Ik hoop alleen wel, dat het weer wat beter gaat worden……

WritersBlocq · 23 augustus 2006 op 22:30

Ik vind haar vréselijk! Doe mij Helga van Leur maar, die kan een paar zinnen achter elkaar foutloos spreken en gebruikt niet zoveel ‘euhhhh….’s’ als jouw mevrouw, waar je wel een superleuke titel van gebreid hebt 🙂
[quote]Nu deze column bijna af is, lees ik op internet dat ze zwanger is. Ik ben er helaas nog niet uit welke invloed dat heeft op de weersverwachting. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de lange termijn.[/quote]
Helemaal top!

Mosje · 24 augustus 2006 op 13:32

[quote]Als ze rood draagt gaat het twee dagen later regenen.[/quote]Heeft ze veel rood gedragen de laatste weken? Als ik deze reactie schrijf valt het alweer met bakken uit de hemel.
Leuk stukje.

Dees · 24 augustus 2006 op 17:26

Leuk die koppeling met kleurkleding en weerperikelen. Ik ben tergend vergeetachtig met beroemde namen en gezichten, maar zal een volgende keer eens opletten wie het is en wat ze aan heeft.

Prlwytskovsky · 24 augustus 2006 op 21:08

[quote]dat het weer wat beter gaat worden……[/quote]
@Trudy: of dat het weer weer beter gaat worden?

melady · 24 augustus 2006 op 22:10

[quote]Vol verwachting zit ik voor de televisie [/quote]

Nu is ze dus in verwachting weerschijnlijk.
Diana Woei (wat een naam voor een weervrouwtje) 😀 neemt het weer weer tijdelijk weer.

Leuke column.

Ma3anne · 25 augustus 2006 op 07:16

Ik word altijd zenuwachtig van Woei en de Hond. Er zit iets te veel Erwin Krol in hun motoriek.
Doe mij ook maar Helga.

Leuke column!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder