Een warm dekbed valt over me heen. Het is donzig zacht en heerlijk warm. Ik wil me er in koesteren. Een heel weekend lang het leven van alledag van me afzetten en gewoon puur genieten van de mensen die dit gevoel op een natuurlijke manier bij iedereen kunnen oproepen.
Thuiskomen. Even mag hun omgeving mijn omgeving zijn. Het poldermeisje lijkt van haar foto afgesprongen te zijn, recht in de armen van Marie. Opa Lagune bestaat niet meer uit woorden, maar heeft zich opgeheven tot een sterke jonge vent van 82. Over oma Achter heb ik nog nooit gelezen, maar mijn woorden zijn bij haar bekend. Kinderen lopen de tuin in en uit. Knuffels en lieve woorden zijn de beloning waar zij graag voor terugkomen.
Delen.

De sfeer is hier als in een ver warm land. Veel kan en niets moet. Dit is een huis wat het woord ‘stress’ uit zijn vocabulaire lijkt te hebben geschrapt. Tijd voor elkaar lijkt belangrijker dan die laatste boodschap. Het eten kan ook wel wachten tot ná dat glaasje wijn. De afwas komt wel als de inmiddels aangeschoven visite weer verder fladdert. Nagenieten van het heerlijke eten en bijpraten met de gast is immers veel belangrijker.
Gastvrijheid.

Mijn kinderen zwerven door de buurt alsof ze nooit anders gedaan hebben. De zoon heeft zich als kindergastheer ontpopt en sleept een slinger kinderen achter zich aan. Kikkers worden gevangen en bewonderd om vervolgens hun eigen weg weer te mogen gaan. Dit is topentertainment voor elke leeftijd, van kleuter tot puber.
Leeftijdsloos.

Bij stichting Aap wordt vol bewondering naar de bewoners gekeken. Ook een kunstmarkt wordt bezocht. Alles in hetzelfde aangename tempo. Na het hebben van veel prettige gesprekken die variëren van diepgaand naar oppervlakkig en weer terug, is het tijd om weer huiswaarts te keren. Veel te snel is de tijdloosheid voorbijgegaan.
Nagenieten.


Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

22 reacties

lagarto · 8 juli 2007 op 10:11

Moggu Arta,
Ik begrijp niet iedere zin, maar ik kan wel voelen wat jij bedoeld. Ik hoop dat iedereen zo’n plekkie kent.
Groeten Lagarto

arta · 8 juli 2007 op 10:42

Voor de onbegrijpbare zinnen voeg ik even twee linkjes toe:[b][url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=thread&order=ASC&topic_id=37&forum=3]poldermeisjes[/url][/b] en [b][url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1094]Lagune opa?[/url][/b] !
Hopelijk helderen deze wat op!

SIMBA · 8 juli 2007 op 11:30

Een ontroerend stukje.

Li · 8 juli 2007 op 13:25

Ik wist het meteen. Dat gevoel kan alleen P te A oproepen! :kus:

Li

Dees · 8 juli 2007 op 16:21

Kijk maar uit met die familie Arta, voor je het weet zeggen ze je thuis te brengen, maar vervoeren ze je zo naar Belgie..

Een mooie ode aan een bijzondere familie 🙂

Ma3anne · 8 juli 2007 op 17:29

Ach, wat vind ik dit leuk om te lezen!
Ode aan één van de liefste en leukste families die ik ken in Nederland. :hammer:

KawaSutra · 9 juli 2007 op 16:00

Nou het duurde even, maar ik begrijp nu welke hotel deze column beschrijft. Een warme impressie.

Quinn · 9 juli 2007 op 17:25

Als ik niet beter wist, zou ik denken dat dit door P zelf geschreven was. Met die lijdende vorm en die tussenwoorden. Vandaar dat het me ook geen moeite kostte om te weten waar het over ging 😉

arta · 9 juli 2007 op 20:08

[quote]Dat gevoel kan alleen P te A oproepen![/quote]
Jaaa, het is een superleuke familie!
[quote]Kijk maar uit met die familie Arta, voor je het weet zeggen ze je thuis te brengen, maar vervoeren ze je zo naar Belgie..[/quote]
Hahaha, Dees, dank je voor de tip! Ik neem de trein wel! Alhoewel…België is wél een leuk land!
Dank jullie wel voor de reacties, niet slim gegokt met insturen, want nu hij er staat is die beruchte P. richting Oostblok vertrokken…

lisa-marie · 10 juli 2007 op 09:04

In een woord prachtig !!
Toch nog een woord ontroerend want dat is het zeker en zeer herkenbaar maar dan bij een andere familie ook te A maar die plaats is louter toeval.
😀

pepe · 29 juli 2007 op 19:15

:oeps: Jeetje Arta toch.

Wij vinden het altijd leuk aardige mensen te ontvangen.
Jullie zijn absoluut nog eens welkom hier, net als anderen die wel eens binnenkomen waaien, gewoon voor een bakkie, een logeerpartij of wat dan ook.

Het hotel was inderdaad even gesloten, maar we zijn er weer 😉

WritersBlocq · 30 juli 2007 op 22:24

Sooooowwwwwlieffff!!!!!!!!!!!!!

Mooi geschreven ook, een pareltje voor de pen en het gezin. Ik ben blij dat ik degene achter de pen en de mensen in het gezin ken. :kus:

pally · 1 augustus 2007 op 09:30

Nogmaals proficiat met je prachtige CVDM, Arta! :kus:

groet van Pally

Wright · 1 augustus 2007 op 11:37

Lang geleden dat ik hier gereageerd heb. Maar lezen doe ik nog heel regelmatig en graag. Zeker de maandcolumn sla ik niet over. Ik vind dit een mooie ode aan het warme gezin van Pepe. Maar waarom de keus van maandcolumn hierop is gevallen begrijp ik minder. Heb zoveel mooie columns voorbij zien komen. Redactie’s wegen zijn soms voor mij niet te volgen..Ode aan Pepe van redactie? Persoonlijk zou ik liever zien dat een column pas maandcolumn wordt wanneer je kunt zeggen dat het een schrijfjuweeltje is. Dan heeft het ook echt waarde, of noem het ‘status’. Dit is absoluut niet negatief bedoeld naar Arta, maar wou het wel even kwijt..

pally · 1 augustus 2007 op 11:53

Ieder zijn smaak ,natuurlijk , Wright.
Maar ook zonder op de inhoud in te gaan , vind ik het mooi geschreven. Dus ik begrijp de redactie hierin wel,

groet van Pally

SIMBA · 1 augustus 2007 op 20:23

Gefeliciteerd arta!
Het is zeker niet jouw beste column, misschien had je hier liever een andere zien staan. Maar ik zie het gewoon als een ode aan het gehele ouvre!!!!!!!! 😀
:kus:

WritersBlocq · 1 augustus 2007 op 23:55

[b]Toppie!![/b]

Een ‘duo’ bovenaan, deze maand, grappig!

Arta, jij kunt wat mij betreft elke maand wel bovenaan staan; jouw diversiteit aan schrijvelarijen is onuitputtelijk.

Ciao, Pau

Dees · 2 augustus 2007 op 12:56

De column is zo feel-good, dat een maandje bovenaan prima is (vind ik dan).

Nee, Arta’s beste is het niet, maar Arta zal vast nog een hoop andere CvdM’s produceren, no doubt 😉

Arta gefeliciteerd (en Peep ook, je wordt toch mooi een maandje in het zonnetje gezet :-))

lagarto · 2 augustus 2007 op 19:20

Superrrr…ik ben blij voor je. Gefeliciteerd.
Lagarto

arta · 3 augustus 2007 op 07:40

Jeetje, CvdM, daar had ik helemaal niet op gerekend! Wel superleuk!
@ Pally: Dank je, erg fijn om te lezen!
@ Wright:[quote]Redactie’s wegen zijn soms voor mij niet te volgen..Ode aan Pepe van redactie? Persoonlijk zou ik liever zien dat een column pas maandcolumn wordt wanneer je kunt zeggen dat het een schrijfjuweeltje is. [/quote]
Ik begrijp jouw reactie wel, (vaak ben ik het helemaal eens met de CvdM, maar soms ook niet) maar deze discussie is een tijdje terug al in het café gevoerd…
@ Sim: Ik vind het wel gezellig om een maandje met Pepe bovenaan te staan, maar dit is inderdaad niet mijn beste!
@ WB en Dees: :oeps:
@ Lagarto: Dank je! 🙂

lisa-marie · 6 augustus 2007 op 15:38

Gefeliciteerd met de column van de maand :kus:

Mup · 23 augustus 2007 op 16:43

[quote]Alles in hetzelfde aangename tempo. [/quote]

Tot deze zin was ik er helemaal van overtuigd dat het het over P te A ging, maar P en hetzelfde aangename tempo? Jee, heb je al wel eens gefietst met d’r?;-)

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder