Ik ben om en voor! Ik word carnivoor!

“Het gaat vreselijk aan mijn hart (trouwens ook goed voor de kat en hond, doch dit terzijde), dat ik vleeseter moet worden” Als vegetariër mag je namelijk ook niets meer! Geen komkommer, tomaat, boontjes, wortels, worteltjes in tomaten saus, bonen, precies…bonen in tomatensaus, broccoli en zeker geen taugé. Nee geen kiemgroenten. (Onderzoeksrapport #2315, 2014-2016, pag.1233- 11293, O.I.L.(1955), Leijdecker, R. et.al Opm. Rapport is helaas geheel uitverkocht en niet te downloaden)

Nou, dan wordt je als vegetariër vanzelf wel een plofkip kluiver van de legbatterij boerderij, dat ik overigens al jaren zelf in bedrijf heb, doch dit ook terzijde. U moet wel weten, dat ik zo’n 19.000 kippen en 8500 broedkuiken, netjes verzorg binnen een oppervlakte van 25 x 25 centimeter per snavel. En, WIJ mogen zeggen dat Ik ruim voldoe aan de normen van “Goed kKippen en Broedkuikens fatsoen” Het keurmerk van de PVV; Pluimvee Voor Vrienden Vereniging, hebben wij van de boerderij als sinds 1888.

Mogen wij dat nu zeggen, ja, dat mag ik ( vrij overgenomen van de gepensioneerde TV Anchorman Sart Meets ( tip; binnenkort verschijnt alweer het 2e onderzoeksrapport van Prof.mr.dr.ir. R.Leijdecker verschijnen dat een schok teweeg zal brengen onder  de schaats liefhebbende medelanders. Titel: De Anchorman en Het Schaatsmeisje  (oud schaatster Via Risser) “

Zo! en nu knalt mijn bekendmaking er  toch uit! Ik word vleeseter en om te beginnen ga ik straks leren happen van de frikandel XXL!  bij “Sjakie “ik heb de langste”snackbar in ons dorp, gevolgd door de  gepofte en nog niet ontplofte kipburgers, de met Glenbutorol geinjecteerde rundvlees kroket speciaal, de in Ouwhans dierenpark gekweekte berenhap (met ui en knoflook) en niet te vergeten de kippenpoten ( minimaal 6 stuks) van eigen erf.

Het wordt nog fraaier als ik u – die misschien ook vegetariër bent en wellicht ook naturist ( wat een naturist er mee te maken heeft  is door het feit dat de kip geheel geplukt wordt en als naturist kip aan een haak hangt) – volgend jaar op tweede pinksterdag mijn fraaie boerderij laat zien, in het liefelijk dorpje Edervlees..precies… op de Veluwe in de buurt van Weenendaal, nu al jaren kippenpest vrij.

In Brabant blijf ik weg, alhoewel het daar ooit slecht toeven was door de mond- en klauwzeer, maar nu  varkenspest vrij is verklaard. Ik zag en hoorde namelijk op omroep Brabant, kan ook Limburg zijn, want je weet nooit sinds de vete tussen de Limbo’s en Brabo’s “Ons mams, ja ons mams” zegt nu” Ge moet dat verrken geheel opetuh, da’s goe voor de ekonomie, onze ekonomie! Kom, eet nu de linker poot op Truuske, ge zijt wel 5 jaar, mar ge wil toch wel een grote meit en 6 jaar worduh”

Dus, grijp die kans, vegetariërs! Bouw uw boerderij om tot een vakantiekolonie voor ex–vegetariërs, die uw boerderij als gast a raison van €2.250,–  geheel inclusief, na  gevolgde en uitgevoerde vleesworkshops (de ochtendsessie begint met een stevige biefstuk rare ( dus niet “done” of “medium” ontbijt, je moet wel direct goed beginnen, toch?), gezamenlijke poedelen in de gierputten. Naar keuze: de varkensmestput, de koeienvlaaien put en de kippenmest vaalt als toetje. Net voor het slapen gaan, en voordat  we samen met de schapen en  de overgebleven toeristen kippen onder de wol gaan, is er nog een sessie varkenspootjes grillen in het maanlicht!

Zo heb ik als creatieve boer en nu ex- vegetariër een nieuwe markt ontdekt als troost voor de verdreven vegetariër!

Ham workshops, schapenkoppen pellen, Varkenspoten kluiven, Rundvlees spiesen maar ook de kool en de geit””  niet sparen. Maar kool.. hmmm? Helaas…. geen kool!

Over zure zult en bloedworst handwerken heb ik het de volgende keer. Vergeten we ook niet het uiervlechten en koeienstaart(met of zonder flats) proeven

Nu ga ik- hoe moeilijk het ook is, met pijn in mijn hart, happen in orgaanvlees. Ik heb u tenslotte nu ook deelgenoot gemaakt wat ik op mijn lever heb, toch?

Mijn boerin zegt dat ze graag iedere ex- vegetariër ook een extra hart onder de riem wilt steken en het sop de kool niet meer waard vindt. Wat een geweldig boerin heb ik toch.. ze volgt mij als een makke schaap over mijn dam!

Komt u ook?

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

16 reacties

NicoleS · 13 augustus 2016 op 08:34

Zure zult en bloedworst brrrr. En weer zit ik net aan tafel. Grrrrr. ???zeer grappig. Nou nog mensenvlees?

  Nummer22 · 13 augustus 2016 op 15:28

  Aha NicoleS, u bent wellicht een verre nazaat van “den kannibaal, die graag een mede kannibaal van een andere stam, smikkelend en kluivend tot zich neemt en ter afsluiting een flinke “boer” en mogelijk ook een wind laat”
  Een mooi onderwerp voor onze vrind de prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker van het O.I.L.(1955)

  Ik wens u een menselijke zaterdagavond maaltijd.

van Gellekom · 13 augustus 2016 op 10:38

Maar kijk wel uit dat je niet gebeten wordt door een tijgerbrood. Die kom je veel tegen op dammen en dijken 😀

  Nummer22 · 13 augustus 2016 op 15:32

  Van Gellekom!, Tja… dat tijgerbrood kan net zoals de
  “Negerzoen” een hachelijk en zeer gevaarlijke beet worden, voordat je kermt van de pijn, moet je bijvoorbeeld een linkerbeen (mag ook rechterbeen zijn) i uiteengereten stuk vlees en botten als een puzzel of tangram proberen weer in de oorspronkelijke vorm te krijgen. Dat in E..dam en Volen dam wat anders is dan Monniken dam is duidelijk, wat het wordt geen monniken werk maar een heidens karwei.

StreekSteek · 13 augustus 2016 op 13:34

Van het hele aanbod vind ik alleen de bloedworst te verteren.

  Nummer22 · 13 augustus 2016 op 15:35

  StreekSteek, Jah, bloedworst is als een maaltijd na de slag bij Heiligerlee of de de Hoekse & Kabeljauwse twisten, Het beleg van Leiden of zomaar een burenruzie over een haag dat 2.1 mm te hoog is, om over de 80 jarig oorlog maar te zwijgen ( 80- 12,5 jaar dus).
  Overigens bij onze oosterburen ist Blutwurst verwant aan BlutBruders niet te verwarren met The Blues Brothers, maar dit geheel terzijde.

Mien · 13 augustus 2016 op 15:06

Stuitervlees en wegvlieggroenten, ik ben er gespeend van. Niet in mijn koelkast te vinden. Er buiten ook niet. Ik eet en lust alleen dieren en planten die in het gras staan. Zo te lezen kun je dat beter ook doen. Desalniettemin, succes met de zult en bloedworst. Niet tegelijkertijd nuttigen is mijn advies. En bij voorkeur met mes en vork. ?

  Nummer22 · 13 augustus 2016 op 15:39

  Mien, met de blote ( gewassen natuurlijk) linker en rechterhand is toch een aanbeveling. De nagels van uw vingers kunnen gespaard worden voor het jaarlijkse Blauw Schimmel Tenenkaas festival. Ruilen mag ook voordat de BBQ begint. Ruilen met een dode nagel aan de doodskist verzamelaar. De zeer beende verzamelaar en ruilhandelaar Graf von Zum Kotzen- Jetz & Schnell ( aus Himmelschreiend)

   Mien · 13 augustus 2016 op 15:43

   Gaat helaas niet op voor latente nagelbijters. ?

    Nummer22 · 13 augustus 2016 op 16:32

    Er is dus nog hoop voor de twijfelende nagelbijter.. Ik de prof.dr.mr.ir. etc. even gebeld en zijn mening over” gaat niet op” is als volgt:
    Nee, wat ” gaat helaas niet op” kan betekenen dat de voorraad van nagels reeds jarenlang werd verzameld en deze voorraad niet meer op komt”. ” Ik weet wel dat Nailby , u weet het beroemde veilinghuis in Londen, altijd dergelijke verzamelingen graag wilt veilen” wit u dat schrijven aan Mien?

    De professor vervolgt ” latent, zegt mij niets want als je reeds nagelbijten, dan ben je niet latent, anders is het juiste woord ” twijfelaar”.

    waarvan akte, dus!

Mien · 13 augustus 2016 op 16:46

Vijlen in wording!

  Nummer22 · 14 augustus 2016 op 09:08

  Goedemorgen Mien! Het vijlen dat is inmiddels wereldbekend als de beste therapeutische behandeling. Pas op voor gedetineerden die u vragen om te komen vijlen.

Nummer22 · 14 augustus 2016 op 14:36

Mien…u schrijft als een ervaringsdeskundige. De vleesgevangenis is die van de kippen en kuikens, zoals The Prison of the Holy Chicken in Barneveld!

Mien · 14 augustus 2016 op 15:23

It’s just from an animalfarm. Greetings. G. O. 😉

Geef een reactie