“Bij de volgende afslag rechtsaf.”
“Is het niet verstandiger om de tweede afslag te nemen?”
“Bij de volgende afslag rechtsaf.”
In enkele seconden maakte hij de keuze: gevoel, vrouw, gevoel vrouw. Vrouw. De man gooit het stuur naar rechts, hoort wat gespetter en zakt langzaam tot stilstand in een dikke laag nat beton. Luister nooit naar een vrouw. Als een man rijdt, dan moet hij dat zelf doen. Mannen kunnen nu eenmaal geen twee dingen tegelijk. Luisteren en kijken is al moeilijk genoeg als de radio aanstaat. Maar soms moet je kiezen. Verwijten als “dan had je maar naar me moeten luisteren,” kunnen nog lang tegen je gebruikt worden.

In een waas ziet hij, hoe zijn auto wordt uitgehakt door de hulpdiensten.
“Ga nu rechtdoor.”
“Ga nu rechtdoor.”
“Ga nu rechtdoor.”
Kwaad loopt hij naar haar toe, haalt de batterijen uit Beton-Tom-Tom en smijt ze uit het raam.

Een andere man besluit in een opwelling om zijn auto creatiever in te zetten om van zijn vrouw af te komen. In een voorzichtig opgebouwd imago van parkeertalent, overtuigt hij zijn vrouw van zijn kunsten. Jarenlang plaatst hij zijn auto hortend en stotend in de grootste parkeervakken. Als ze dan eindelijk voor zijn auto staat en richtingaanwijzingen dirigeert, ziet hij zijn kans. Hij trapt hij vol op het gas, ramt nog wat extra auto’s voor de show en parkeert zijn auto spectaculair tegen een benzinepomp. Zij was hem na zeventig jaar huwelijk een doorn in het oog. Maar hij verklaarde tegenover de politie natuurlijk dat het gebeurde vanuit een blinde paniek.

Er bestaan ook mannen, die blij zijn dat hun vrouw geen bril draagt. Willem-Alexander is daar een van. Bij zijn eerste kennismaking met Maxima, dacht hij nog dat zijn talenkennis niet goed genoeg was, waardoor ze alleen maar ‘si, si,’ kon zeggen als hij haar dingen in de verte aanwees. Bij nader inzien, besloot hij dat hij haar na het derde kind toch maar een bril zou aanraden. Daar is ook het derde kind erg blij mee.

De Rijksvoorlichtingsdienst is daar echter niet zo blij mee. Ze verbieden het de Nederlandse media om foto’s van Maxima met haar bril te plaatsen. Ze zeggen dat het vanwege privacy redenen is. De RVD is bezorgt. Net nu de Bob-campagne erg succesvol is, geeft Maxima het verkeerde voorbeeld door publiekelijk met minstens twee glazen op het verkeer in te gaan.

Toch is Bush degene die de bril het hardst nodig heeft. Zijn luie oog voor ziektevoorzieningen, armoede en martelingen lopen de spuigaten uit. In het geval van waterboarding, waarbij een mogelijke terrorist steeds bijna wordt verdronken tijdens ondervragingen, loopt het zelfs de mond, neusgaten, traanbuizen en alle andere vochtuitstotende holtes uit. Amnesty noemt het middeleeuwse martelingen. Bush noemt het ondervragingstechnieken.

Iemand die deze verdrinkingen en andere praktijken toestaat, verdient niet een, maar twee pleisters op de luie ogen, met doornen erin, zijn favoriete auto in het beton, een lelijke echtegenoot met drie kinderen en dat zeventig jaar lang.


2 reacties

Mosje · 4 mei 2008 op 17:10

Zo vrouw, een stukje schrijven over mannen en autorijden. Heel gevaarlijk. Ik zou de komende week maar niet voor mijn auto verschijnen. Stel je voor dat ik per ongeluk het gaspedaal indruk.

lisa-marie · 5 mei 2008 op 15:33

[quote]Iemand die deze verdrinkingen en andere praktijken toestaat, verdient niet een, maar twee pleisters op de luie ogen, met doornen erin, zijn favoriete auto in het beton, een lelijke echtegenoot met drie kinderen en dat zeventig jaar lang.[/quote]
Helemaal mee eens!

In het begin heb ik erg gelachen, moest meteen denken aan het feit dat vele mannen met een tomtom er een vrouwenstem opzetten.
Zouden ze weten dat dat toch het beste werkt 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder