Sinds kort ben ik in het bezit van mijn nieuwe In Between gordijnen. De naam zegt het al, het zijn gordijnen die er net een beetje tussenin zitten. Persoonlijk vind ik het wel een prettige gedachte, dat deze gordijnen me eindelijk de mogelijkheid geven om op zondagmorgen ongegeneerd in mijn blote kont door huis te kunnen lopen, zonder de gapende blikken van mijn overburen in mijn rug te voelen prikken.

Pottekijkers heb ik een pesthekel aan, en met name de mensen die blijkbaar zelf een dusdanig oninteressant leven hebben, dat ze zich de hele dag spiedend voor de ramen positioneren, om zodoende een glimp op te vangen van de mensen die tegenover hun wonen.

Laat ik nou net een overbuurvrouw getroffen hebben, die daar wel heel veel genoegen in schept. Haar maaltijden nuttigt ze voor het raam, en haar telefoongesprekken worden ook meestal op de vensterbank van datzelfde raam gevoerd en ze weet elke dag wie er door de straat heen is gereden. Zoekt u een alibi? Bel gerust Agnes, zij weet als geen ander wie er op welk tijdstip thuis aanwezig was.

Het bespieden van mensen is echter nog niet voldoende om haar innerlijke ontevredenheid te bevredigen, dus wordt er een soort dagboek aangelegd, waar ze het volledige dagschema van haar slachtoffers in vastlegt. Heerlijk zo’n oplettende buurvrouw toch?

Niet echt dus, want juist dit soort mensen maken er een sport van om uitspraken te doen die kant noch wal raken. Uitspraken die een mens voldoende aanleiding kunnen geven om er een rechtzaak mee te kunnen winnen.

Na enige weken ziektewet kom ik een goede vriendin van me tegen, die me met een meelijwekkend gezicht vraagt of ik inmiddels alweer een nieuwe baan heb. Ik kijk haar verbaast aan, want naar mijn weten heb ik nog steeds een baan, maar door omstandigheden sta ik momenteel netjes in de boeken van de arbodienst als tijdelijk arbeidsongeschikt geregistreerd.

Waar het verhaal vandaan komt wordt me al snel duidelijk, wanneer ze over mijn immer gesloten gordijnen begint. De overbuurvrouw heeft haar bevindingen mooi weergegeven in een verhaal waarin ze haar fantasie de vrije loop heeft laten gaan.

Morgen ga ik eens lekker uitgebreid achter de gordijnen een lange neus naar mijn overbuurvrouw maken, want dat is zo handig van in betweens…. Zij zien niet wat er achter die gordijnen afspeelt, maar jij ziet hun wel!

Categorieën: Maatschappij

17 reacties

Mosje · 18 april 2004 op 20:07

[quote]…..dat deze gordijnen me eindelijk de mogelijkheid geven om op zondagmorgen ongegeneerd in mijn blote kont door huis te kunnen lopen[/quote]De laatste keer dat ik jou dat heb zien doen was toch echt op een zaterdagmorgen hoor! Of vergis ik me nu?

R@@F · 18 april 2004 op 22:08

[quote]Persoonlijk vind ik het wel een prettige gedachte, dat deze gordijnen me eindelijk de mogelijkheid geven om op zondagmorgen ongegeneerd in mijn blote kont door huis te kunnen lopen,[/quote] Eigenlijk zou er een wet moeten komen die dames die er uit zien zoals jij VERPLICHTEN dit soort gordijnen aan te schaffen….

Hij is weer top!!!
R@@F

Shitonya · 18 april 2004 op 23:46

Altijd leuk, die mensen die de hele dag achter de geraniums als een kat op de loer leggen 😛
Hij is wun-der-ful 🙂

Godspeed · 19 april 2004 op 08:49

In ons vorige huis hadden we ook van deze inbetweens.

Best handig als je ze dan ook dicht maakt.
Mevr. Godspeed liep op een vroege ochtend in haar nakie door het huis, en achter waren de inbetweens gewoon open.

Nu stond de buurman toevallig een sigaretje te roken al leunend op de schutting. Hij wilde aangezien hij hartpatient is niet meer binnen roken en op de meest vreemde tijden staat hij dan ook buiten te paffen.

Enkele dagen later is hij op de koffie, … enne heb ik jouw eergisteren in een [b]balletpakje[/b] door het huis zien lopen:-D

Kees Schilder · 19 april 2004 op 08:54

Sterker nog, je zou die gordijnen bij je geboorte mee moeten krijgen.
Top

Irma · 19 april 2004 op 15:14

Mooie column en zeer herkenbaar. Ik heb gelukkig geen overburen (en gras zwijgt…) maar wel ‘in betweens’ voor de nieuwsgierige toeristen, die door mijn katten nogal eens onverbiddelijk worden opengeschoven; of je nou wel of niet ‘gekleed’ bent. En voor wat de ‘geraniumzitters’ betreft:
helaas geldt voor hen ‘de ondraaglijke leegheid van het bestaan’ 😉

Mercurius · 19 april 2004 op 18:34

Deed me denken aan mijn vorige adresje, waar een keertje het koord van mijn rolluik overbrak. 1 Week lang was het rolluik van mijn slaapkamer 24 uur per dag omlaag. De buurvrouw waande me al morsdood. Waar ik ook een gloeiende hekel aan had, waren de oudjes die om 6 uur ’s ochtends de stoep gingen zuigen! Gelukkig woon ik nu tegenover een prachtig veld en lekker hoog zodat ik zo’n beetje alles in mijn woning naakt kan doen. 😀

Weer leuk geschreven!

Ciao Mercurius

pepe · 19 april 2004 op 21:50

Weer lekker om te lezen.

Hoewel ik zelf niet een gordijnen mens ben, ik zit er ook niet echt mee als ze me bloot zouden zien hoor. Op het strandje heb ik ook niet veel aan 😉

Mosje · 19 april 2004 op 22:01

[quote]Op het strandje heb ik ook niet veel aan [/quote]Welk strandje is dat pepe? Al zou het in Almere liggen…….

Godspeed · 20 april 2004 op 07:33

[quote]Gelukkig woon ik nu tegenover een prachtig veld en lekker hoog zodat ik zo’n beetje alles in mijn woning naakt kan doen. [/quote]

Dan zal ik de volgende keer de verrekijker mee nemen als ik in de buurt ben:-D:-D

Is er verderop geen berg met een mooi uitzicht:-D

deZwarteRidder · 20 april 2004 op 08:30

herkenbare column pleureo en lekker kort en krachtig

Ma3anne · 20 april 2004 op 11:40

Mijn uitzicht is een zijgevel van een blok huizen met een klein keukenraampje erin, waar ik vaak het gordijntje zie bewegen als ik iemand binnenlaat. Als ik het toevallig zie, dan zwaai ik altijd even vriendelijk naar het gordijntje. Sja, wat moet je verder met zo’n bemoeizieke overbuurvrouw?

Veel plezier met in je blote kon lopen!

Mosje · 20 april 2004 op 11:57

[quote]Veel plezier met in je blote kon lopen![/quote]Eindelijk kunnen we onze juf betrappen op een d-t fout

Ma3anne · 20 april 2004 op 12:21

Juffen zeggen nooit vieze woorden. Zo zeggen ze ook “sjips” in plaats van… “shi*”

Mosje · 20 april 2004 op 12:23

:-)[quote]Juffen zeggen nooit vieze woorden. Zo zeggen ze ook “sjips” in plaats van… “shi*”[/quote]Je luld je er weer aardig uit

Ma3anne · 20 april 2004 op 12:29

Goet hè? 😀

pepe · 20 april 2004 op 15:59

heel goei ma3 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder