De oliebollen zijn vroeg, dit jaar. In mijn geliefde Amsterdam exploiteert het Rheuma-fonds een aantal kramen. Ze hebben heel uitstekende oliebollen, heel wat soepeler dan de gewrichten in kwestie. Ik had wel zin in een bolletje, maar dat ging niet door. De oliebollenman stond somber te kijken. “Sinds er net iemand kwam vertellen dat de TROS een soapserie gaat maken over het hoempapa-orkest van André Rieu zakt mijn beslag steeds in.” Mijn hoop is definitief de bodem in geslagen. Eventjes dacht ik dat het nog goed zou komen met de TROS. Karel van Doodewaerd met pek en veren de deur uit. Tijd voor een nieuw elan. Dacht ik.

Ik ben van plan, een nieuw kastje te maken voor mijn favoriete cd’s. Tekeningetje gemaakt, en even naar de houthandel. Te vergeefs. De meneer van ‘Het Plankenpaleis’ stond verbijsterd naast zijn zaagmachine. “Op de radio werd gezegd dat de TROS een soap gaat maken over die Andé Rieu en zijn inhaakband, en nu trekken al mijn planken krom.”

Het had zo leuk kunnen worden bij de TROS. Van Dodewaerd eruit, frisse programma’s erin. Leuke series, shows met échte muziek. Een spel waar je wel bij na moet denken. Maar nee hoor…

In de winkelstraat waar ik niet ver vandaan woon, hangt opeens een penetrante walm. Doet mij vaag denken aan een soort bedorven zeelucht. Waar die geur vandaan kwam? De uitbater van ‘Volendammer Vishandel Schilder’ (nee, geen familie van) stond met betraande ogen in de deuropening. “Ik wikkel de vis altijd in kranten. Opeens zag ik daar staan dat er bij de TROS een nieuwe realitysoap komt. Over André Rieu. Ik hou de vis niet goed; in één klap alle haring tranig…”

De TROS gaat André Rieu volgen bij zijn tournee door Amerika. Zo jammer van een tournee: hij komt dan ook weer terug…

In westelijke richting zie ik donkere rookwolken. Komt een beetje bij Velsen vandaan. Maar even gebeld met de Hoogovens, u weet wel, waar ze rollen staal walsen. Tegenwoordig in Engelse handen. Dus ik in mijn beste steenkoolengels: “Zis zhere zomesing rong wis jour hoogoffen?” U raadt het antwoord natuurlijk al: “We have problems with the second waltz”.

Categorieën: Media

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

12 reacties

SIMBA · 26 november 2006 op 13:04

Whahahahhahahahahahaha :laugh:

Prlwytskovsky · 26 november 2006 op 13:08

Ahahahaaaaa, pracht plot! 😆

Catladylia · 26 november 2006 op 14:29

hahahaha, meesterlijk einde!
groet,
Lia

pally · 26 november 2006 op 14:43

Geweldig origineel perspectief, Driek!
Niet oubollig maar oliebollig….
Compliment,
Pally

arta · 26 november 2006 op 15:27

Een geweldige, hilarische column, Driek!
Ik durf hem hier niet hardop voor te lezen, uit angst dat mijn penselen morgen ook werk weigeren!

🙂

Chantal · 26 november 2006 op 15:33

:-D:-D

Bitchy · 26 november 2006 op 18:40

Heerlijk Driek, heb weer genoten van je!!

Li · 26 november 2006 op 20:56

Geweldig! 😛

Li

Estrella · 27 november 2006 op 09:13

Meesterlijk Driek!
Inhaken en meedeinen, brr…..

Mup · 27 november 2006 op 15:41

Top! 😀

Groet Mup.

Mosje · 27 november 2006 op 21:27

Jezus Driek, allemaal positieve reacties op je stukje. Daar zal ik eens een stokje voor steken.

Ik mag hem wel, die André Rieu.
Zo, die zit.

WritersBlocq · 27 november 2006 op 22:07

ik hou niet van Rieu
hij hout er ook niet van? :laugh:
Goed verhaal 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder