Tijdens de lunch dinsdagmiddag heeft mijn baas een onrustig gevoel, alsof er iets staat te gebeuren. Op de vraag of hij denkt de lotto te winnen komt het cliché antwoord: ‘Dat zou wel erg apart zijn want ik speel niet mee’. Op de vraag of het gevoel ook op ons van toepassing is, of wij kunnen meedelen in de vreugde die hij voelt zegt hij: ‘Nee helaas het is een erg egoïstisch gevoel’. Nou daar ben je lekker mee dan. Een uur later komt hij vrolijk binnenstormen en zegt: ‘Ik wist het wel, ik kreeg net een telefoontje! Jan en Yolanthe zijn uit elkaar! Ze heeft toch voor mij gekozen!’. En schaterlachend verdwijnt hij weer zijn net wat te grote kantoor in.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel even verbaasd was. Het droompaar van Nederland. Iedereen was jaloers. De vrouwen op Yolanthe, de mannen op Jan. En in sommige gevallen ook andersom.
Hoe kunnen die nou uit elkaar zijn?

Nederland is in rep en roer, de kranten staan bol, de nieuwsuitzendingen gaan nergens anders over en zelfs JP Balkenellende heeft laten weten dit erg treurig nieuws te vinden.

Wat heel Nederland vergeet is dat er wel vaker mensen uit elkaar gaan. Mensen die het veel zwaarder hebben. Mensen die met 4 kinderen achterblijven en daardoor de bijstand in moeten. Jan heeft het zo zwaar nog niet met zijn tien duizenden euro’s verdiensten voor elk optreden. En Yolanthe al helemaal niet. Die hoeft zich geen zorgen te maken over de bijstand als voetbalvrouw.

Voor mij is dit hele verhaal geen nieuws meer. Laten we als Nederlanders mensen gewoon in hun waarde laten en ons bezig houden met echt belangrijke zaken als armoede in de derde wereld en oorlog in het midden oosten. Of zijn wij als Nederlanders zo sensatie belust dat wij een break-up in Bekend Nederland veel erger vinden?

Ik droom weer even weg naar vroeger. Ik zie weer voor me hoe ik met mijn eigen oma danste op ‘Lieve Oma’ Van Jan Smit. Jantje moet ik eigenlijk zeggen. Die herinnering betekend heel veel voor mij, zeker omdat mijn oma er niet meer is. Gelukkig staat er binnenkort vast weer een nieuwe break-up voor de deur zodat ik daar niet meer aan hoef te denken.


8 reacties

LouisP · 24 mei 2009 op 08:52

Phoebe,
‘k dacht eerst aan twee fictieve namen en verheugde me erop.
Jantje Smit getrouwt!!, die viel toch altijd volwassen mensen lastig?

‘k vond het niet zo leuk of goed om te lezen.
groet,
Louis

doemaar88 · 24 mei 2009 op 09:34

Ik vind het echt belachelijk hoeveel aandacht er aan die twee wordt besteed. Op de voorpagina van de Telegraaf nog wel!! :eh: :eh: :eh:

Zoals je in je stuk schreef, er zijn mensen die het veel zwaarder hebben. Dagelijks zullen meer dan tientallen relaties/huwelijken op de klippen lopen. Dat is nu eenmaal zo. Leuk geschreven, maar bij de titel kreeg ik dus al kotsneigingen 😀

DACS1973 · 24 mei 2009 op 09:46

[quote]Een uur later komt hij vrolijk binnenstormen en zegt: ‘Ik wist het wel, ik kreeg net een telefoontje! Jan en Yolanthe zijn uit elkaar! Ze heeft toch voor mij gekozen!’.[/quote]
Werk jij voor Wesley Snijder? 😀

Jammer van de taalfoutjes in het stuk.

Balkenellende, Bak-ellende en alle varianten op de naam Balkenende zijn niet zo origineel. Bovendien doet het voor dit stuk helemaal niet ter zake dat jij Balkenende maar niks vindt. Het gaat hier over J en Y en de gekte erom heen.

[quote]Of zijn wij als Nederlanders zo sensatie belust dat wij een break-up in Bekend Nederland veel erger vinden?[/quote]
De vraag stellen is hem beantwoorden, vrees ik.

arta · 24 mei 2009 op 18:43

Aaaaah, hier heb ik zelfs wat over opgevangen….
Vanaf het moment dat je door een heel land als droompaar wordt bestempeld kan het alleen nog maar slechter gaan, hè? 😀

Anne · 24 mei 2009 op 21:09

Ik begrijp echt niet waarom jij er dan nog een column over schrijft na al je conclusies, laat staan dat ik mezelf snap dat ik dan ook nog reageer :eh:

maurick · 24 mei 2009 op 21:40

Die herinnering betekend
hmmm…

Verder wel een leuke column

fijnedagnog · 25 mei 2009 op 00:38

Ik heb steeds de hoop gehad dat dit walgelijke onderwerp hier genegeerd zou worden.
Jammer. RTL boulevard heeft nu ook column X bereikt.

Mien · 25 mei 2009 op 11:20

Potverdikkie … houdt het dan nooit op?
Bestaat er nu naast het Internetjepesten ook al het BNettertje-pesten?

Er is slechts een enkele troost. Het wachten bij de kapper, tandarts, dokter, geeft weer voldoende stof tot blaadjesnadenken.

Mien boulevard of broken dreams

Geef een reactie

Avatar plaatshouder