Het is mei 2012 en ik kijk naar een fantasy serie [i]Game of Thrones[/i], een serie bemachtigd via een proxyserver die mij, ondanks enge Brein blokkades, doorsluist naar [i]The Pirate Bay[/i]. Ik vind het illegaal en wel een mooie serie, zelfs ondanks die afgrijselijke Carice van Houten die haar taal- en dentale gebreken in vol ornaat tentoonspreidt vanuit een rol als priesteres die haar held naar de ijzeren troon wil manoeuvreren. In deze fantasy is de rol van de vrouw op zijn zachtst gezegd opvallend. Er is een grote hoeveelheid hoeren, die altijd binnen een mum van tijd volledig ontkleed de helden of schurken van de betreffende momenten bedienen. Daarnaast heb je koninginnen, van wreed tot nobel. En als laatste is er een aantal dames, dat zich niet bij het gebrek aan broodnodige penis wil neerleggen en zich gedraagt en tooit als man. Kortom, de vrouw als koningin, hoer, of halve vent. De rest is figurant.

In de meest recente aflevering woedt er oorlog. De vrouwen worden gedurende de strijd op een afgelegen locatie opgeborgen. Ze worden vergezeld van een man die, naar snel blijkt, is aangesteld om bij verlies alle vrouwen van de eigen zijde uit te moorden. De boosaardige koningin legt haar maagdelijke, toekomstige schoondochter de [i]way of war – a female’s prospect[/i] nog even uit. Als mannen uit oorlog komen, vinden ze alles met tieten aantrekkelijk, vertelt ze. En doet nog even fijntjes uit de doeken dat haar schoondochter in het bijzonder een gewilde prooi voor verkrachting zal zijn. Kortom, de vrouw als koningin, hoer, halve vent, of verkrachtingsmateriaal. Waarbij vooral de laatste categorie overkoepelend is. Kijk uit met oorlog; voor je het weet zijn je benen wijd gespreid en ligt de vijand ertussen.

Was verkrachtingsmateriaal beperkt tot fantasy, dan zou het al erg genoeg zijn. Maar dat is niet zo. Oorlog is een mannenkwaal, die vaak eindigt met het plunderen van vrouwenschoten. De ultieme overmeestering en onderwerping. Ofzo. Je hebt niet gewonnen, voor je lichaamslans een ander lichaam in is gestoken. Ik weet het niet precies, ik ben geen man in oorlogsmoodswing.

Als je naar de andere kant van de medaille kijkt, zie je dat vrouwen en kinderen nog altijd eerst geholpen moeten worden bij een ramp. Vrouwen en kinderen eerst, zo gaat de uitdrukking. Dat klinkt natuurlijk wel goed. Ik zou graag als eerste op de reddingsboot plaatsnemen bij een ramp. Als het op overleven aankomt ben ik waarschijnlijk heel primair gericht op het redden van mijn eigen hachie en vege lijf.

Toch is het mogelijk meer van hetzelfde. Want onder extreme omstandigheden is de helft van de mensheid genaamd vrouw nog altijd onderverdeeld in de uitersten van volstrekt waardeloos en uiterst waardevol, om te verneuken, of te verlossen. En de vrouw die zich daar niet direct aan onderwerpt, heeft dan meteen weer ballen, of ze staat haar mannetje. Kortom, wederom de vrouw als halve vent en dat is dan meteen haar grootste compliment.


23 reacties

Mien · 6 juni 2012 op 08:32

Eindelijk weer eens een onvervalste Dees.
Mooie, goed geschreven column van een echte [b][url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Amazonen]Amazone[/url][/b].

Mien

lisa-marie · 6 juni 2012 op 08:38

heb ook een aantal afleveringen van die serie gezien en inderdaad was mij ook al opgevallen.
Gelukkig hebben ze een oude serie Xena princess warrior waarin de rollen zijn omgedraaid. 😀
Een goede column waar ik mij wel in kan vinden.

Pierken · 6 juni 2012 op 09:32

De ogen hebben stevig ontbeten, Dees. De vrouw als rekwisiet. Rechtuit verwoord, zoals je commentaar geeft. Ik geef je graag het eerste en de laatste twee woorden uit je werkje terug en ik zal het woord schootplunderen toevoegen aan de Oneworders.

sylvia1 · 6 juni 2012 op 09:54

Goede analyse met fijne nuances en verschillende kanten van dezelfde medaille. Je hebt zeker een punt. Qua thema vind ik het jammer dat vooral het begin (als ’t over de film gaat) de strekking veel lijkt op de VEC van Neuskleuter. Volgens mij is dit nu pas mijn tweede Dees dus hoop dat er meer volgen!

Libelle · 6 juni 2012 op 10:00

Voor u persoonlijk. Ik weet nog een cruise maatschappij waar ze een vacature hebben voor een kapitein, die altijd als eerste van boord mag. Verder forceer ik me niet om inhoudelijk in te gaan op het verhaal dat met groot gemak is geschreven. Ik ben slim en zeg;
‘Dit is een echte Deescolumn, bravo’. Niemand merkt zo dat het grotendeels boven mijn pet gaat. En; ik preëjaculeer altijd als ik uit de oorlog kom.

LouisP · 6 juni 2012 op 10:02

Jip, dit is een échte Dees.

Origineel en toch zo oud als de wereld.
Wat is zwak geslacht toch een rare uitdrukking, nu ik dit lees.
Laatste alinea is echt heel bijzonder om over na te denken.

Dees · 6 juni 2012 op 10:07

Jee Sylvia, je hebt gelijk! Wat apart, ik heb me dat niet gerealiseerd. Begrijp ik wel waar eindelijk die schrijfkriebel weer eens vandaan is gekomen. Dus, met dank aan Neus!

Bedankt voor de reacties op deze druilerige woensdagochtend.

SIMBA · 6 juni 2012 op 10:24

Ik ken de serie niet en na deze column ben ik blij 😀 Zoals altijd, goed geschreven en heerlijk leesvoer!

Mien · 6 juni 2012 op 10:27

@Dees:
Druilerige woensdagochtend???
In Brabant schijnt de zon hoor! 😆

WritersBlocq · 6 juni 2012 op 11:15

Dit is een winaar, jouw column. Perfect opgebouwd en geschreven. Zo lees je ze zelden, en dat maakt het misschien nog extra bijzonder.

Treffend, dat is het. En zeker iets om bij stil te staan en mee te nemen.

De vergelijking met een andere column zie ik niet, eerlijk gezegd – integendeel. Ook dat maakt het weer leuk en veelzijdig hier 🙂

lisa-marie · 6 juni 2012 op 12:22

@Mien : echt????
in dit deel van brabant niet hoor 😉

Nimrod1979 · 6 juni 2012 op 14:00

Ik volg de serie trouw, maar dan ben ik ook een fantasy fan van het eerste uur. Je column is een heel sterke analyse, maar ik vind hem wel een beetje afstandelijk. Ofzo. Wat betreft Carice, mijn verwachtingen waren hoog. Ze maakt ze bij lange na niet waar…

Nachtzuster · 6 juni 2012 op 14:11

Met veel plezier gelezen, Dees.
Ik ken de serie niet, maar ben het op alle fronten met je eens voor wat betreft Carice.
😀

Overigens las ik de eerste paar keer je titel als: “Je vrouwtje slaan”. :stom:

Harrie · 6 juni 2012 op 17:06

Nachtzuster, dat had ik ook. Het is een prachtige column. Vrouwvreindelijk. Deed me ook denken aan John. Woman is the nigger of the world. Wel heel fout. Maar een geweldige song(text).

Sagita · 6 juni 2012 op 17:24

Ik ken de serie niet. Carice kan – zeker na Black Butterfly – voor mij niet meer stuk. En het gerotzooi tussen vrouwen en mannen onder welke omstandigheden ook, heeft mijns inziens alleen als doel het promoten van de eigen genen! En het huwelijk vind ik de grootste vorm van gelegitimeerde hoerderij!
Maar je hebt – hoewel erg eenzijdig belicht – een prima column geschreven!

sylvia1 · 6 juni 2012 op 19:25

Uh Pierken, ik wil geen spelbreker zijn, maar heb je in je grenzeloze enthousiasme niet zelf een oneworder gecreeerd? Ik zie ‘schootplunderen’ nergens nie… :eh:

Pierken · 6 juni 2012 op 20:27

Tsja, hebbie letterlijk gezien een punt, Sylvia. En nu? Het is zo’n mooi samengesteld synoniem in dit verhaal, al dan niet gescheiden van elkaar.

Dees · 6 juni 2012 op 20:56

Leuk hoor, zo’n waslijst reacties, dat smeert de schrijfroest weer wat verder uit. Een paar terug: Pierken, dank voor je mooie oneworder, niet helemaal een op een, maar mooi istie wel. Sagita, kom maar door met je denkbeelden, want die zijn columns waard. Nimrod, heb het vaker gehoord, afstandelijk. In dit geval, gezien het onderwerp, ook maar beter. Ofzo.

Mien en LM, het is hier nu prachtig 😉

Ow en tandjes Carice die heb ik in mijn allergische zone zitten. Samen met Nicholas Cage en Tom Hanks, ik weet niet wat dat is, of waarom. Misschien schrijf ik het nog eens van me af 😀

arta · 6 juni 2012 op 23:11

Wat een pracht van een column, precies in balans. Dees, wat kun je toch mooi, goed onderbouwd, schrijven, zzzucht… Tnx, Neus, je hebt het em mooi geflikt: Dees weer aan de schrijf!

Nachtzuster · 6 juni 2012 op 23:16

TandjesCarice, dat is een nominatie voor one-worder waard! Scherp gevonden en heelmaal eens!

Nimrod1979 · 7 juni 2012 op 00:40

Tom Hanks?!

sylvia1 · 7 juni 2012 op 09:43

En nu niks 😀 Het is een prachtig woord! Heb ik geen bril nodig en ook lof voor jou, is ’t toch ook een beetje jouw oneworder.

Jip · 8 juni 2012 op 16:40

Dees ik wou dat die vrouwtjes eens bleven staan, maar ze nemen altijd de benen of gaan snel op hun gat zitten! :stom:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder