In het O.I.L.(1955) hét wetenschappelijk onderzoeksinstituut van het AV: Absurdistisch Verbond (2006) werd in 2006 stekjes geplant van  kamerplanten die kunnen luisteren, hun bladeren stil houden en van Wittgenstein, Voltaire, Sartre, Prinses Irene en Donald Duck houden.

Na 13 jaar zijn de resultaten bekend. Opmerkelijk, baanbrekend en plantwaardig. Zoals Prof. Dr. Mr. Ir. R. Leijdecker (1955)  omschrijft als absolute doorbraak in de plantenwereld om nog even te benadrukken dat de koning – jawel ook hij – hem heeft gebeld om zijn bestelling te plaatsen. ‘ Ik zoek 225 planten die kunnen luisteren, professor. Wat is u reden om 225 te willen bestellen, majesteit? Professor, 150 en 75, zeggen deze getallen u iets? Majesteit even mijn planten vragen, een momentje. Majesteit, dat is het parlement! Klopt, professor, u en uw planten begrijpen mij!, maar dat terzijde.

Daarnaast kunnen we nu gesprekken opnemen tussen planten onderling: Prof. Leijdecker: Wij namen een gesprek op tussen twee planten op onze vensterbank. Een van de twee zei: ‘Mijn sexleven is toch zo eentonig..’.Waarop een andere plant reageerde; Ja, dat weet ik had je maar niet met een vingerplant moeten trouwen!’ Wat we toch een regelrechte significante doorbraak kunt noemen.

Wij van Absurdistisch Magazine kwamen het volgende artikel tegen van Google: “Als jij ook altijd tegen je planten, bloemen en bomen praat  en het gevoel hebt van ‘guilty as charged’ lees dan vooral even verder.

Vandaag lanceert Google namelijk Google Tulip, een app waarmee tulpen niet alleen terug praten, maar die jou ook nog eens vertellen wat ze nodig hebben. De Tulip Wish samen met Tulip Talk Met deze feature maak je van jouw plant dus een échte groene vriend.  Maar Google doet nog meer! De ontwikkeling en testen met een andere nieuwe apps w.o. de slingerplant voor gebruikers die verslingerd zijn aan van alles nog wat en met hun plant in gesprek willen gaan. Voor eenzame digitale snelweg bezoekers is er nu al de Wallflower Friend

Het klinkt als een droom: planten die zélf aangeven wanneer ze extra water nodig hebben, wanneer ze graag in een grotere pot overgepot willen worden of wanneer ze liever in de zon staan. Met de komst van Google Tulip kan dit wel eens mogelijk worden. Google Tulip vertaalt ‘plantentaal’, en geeft precies aan wat jouw plant nodig heeft om gelukkig te zijn. 

Wij van het AV vroegen Leijdecker om commentaar en werden verwezen naar zijn externe communicatie consultant – denet aangestelde – Horseflower ’Well, our professor is not available aber wenn Sie a demain, arigato perfecto, si padvarken en drukknoppie, prutfiersjeepargh’.  De Horseflower vasthouder verontschuldigde zich ‘ Excuus, excuus, deze Horseflower begrijpt de mens nog niet. Wij van het O.I.L.(1955) gaan nu verder met het stekken en in diepe stilte luisteren wat planten ons willen vertellen, dus…..opzoutuh nu!

Wat zeg je Passie Bloem? ‘ Liefde meer liefde elkaar geven en ontvangen’

Categorieën: Co-ColumnFictie

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

3 reacties

Mien · 29 september 2019 op 19:36

Ik ben toch meer into Blossfeldt.

    Nummer 22 · 30 september 2019 op 09:22

    Vroeger had ik een collectie gedroogde bladeten in mijn herbarium. Foto’s van planten, mooi maar het blijft stil.

Nummer 22 · 30 september 2019 op 09:29

Vroeger had ik een collectie gedroogde bladeten in mijn herbarium. Foto’s van planten, mooi maar het blijft stil.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder