[i]Het was een kwestie van geduld.
Rustig wachten op de dag,
dat de rechter tot hen zei:
“Mannen, dat kappen mag!”[/i] Het is natuurlijk van de zotte. In beginsel al dat deze (veelal) lokale Paulus de Boskabouters niet alleen spreekwoordelijk-, maar ook nog letterlijk de boom in gedwongen worden. Want daar vecht je natuurlijk met je goed fatsoen en al je idealen voor. Daarbij gaat het gerucht dat niet de Awacs toestellen de boosdoeners zijn geweest, maar de oogafwijking van de gehele [i]Mastreechter Staar[/i] er debet aan bleek te zijn. Je moet tenslotte ook in mineur door de bomen het bos wel blijven zien. Helemaal met André Rieu in het kielzog en de nog vrij te komen subsidiegelden.

Philip ‘antiheld’ Freriks nam al een loopje met de vrije interpretatie van de nieuwe spelling en noemde de plek des onheils: ‘Onderlaken’. Terwijl Onderbanken nu toch echt de gemeente is met een absurd groot cellentekort. Dat heeft gemeente Haarlemmermeer net iets effectiever opgelost tijdens de Schipholbrand. Ideetje voor de volgende actie? Of zie ik dan vuur waar alleen rook dient te zijn, mevrouw Rita Verdonk?

Aangenaam warm was het dan wel weer te zien dat de nog in leven zijnde oud nieuwslezers zich in het Gooise Pluche her-zetelde tijdens het 50-jarig jubileum van het NOS-journaal. Dat heet meen ik een win-win situatie. Tenslotte met de invoering van het werken naar vermogen concept, de WIA, was de hele jubileumuitzending niet meer dan een amusante auditie voor deze revival messengers van ellende.

Diezelfde Philip Freriks kreeg buiten beeld tactvol door de commandant van Awacs-vliegbasis Geilenkirchen een gouden handruk van 100 euro overhandigd. Een beleefd ‘merci’ viel de bevelhebber ten deel. Wat Philip echter niet wist is dat hij vanaf heden nooit meer de gelauwerde woorden [i]bosschage en struweel[/i] tijdens het Nationaal Dictee mag voorlezen. Naar verluidt is Philip inmiddels een WIA traject ingegaan bij de stichting tegen geweld in het openbaar;
Kappen Nou!


10 reacties

Kees Schilder · 10 januari 2006 op 15:31

Ik zie door de bomen het bos niet meer.Maar nu de bomen gekapt worden ten faveure van wat ongeregeld Awactuig wordt mijn zicht op de bosschages er toch niet beter op.Kortom; waar barbarisme verschijnt,beschaving verdwijnt.
In een democratie heeft de meerderheid het voor het zeggen.Dat zou zo althans moeten zijn.Echter,de praktijk leert ons dat in een democratie een minderheid het voor het zeggen heeft.Namelijk:het circus Balkenende! Niemand heeft mij namelijk gevraagd of ik het er mee eens was dat het betreffende bos gekapt zou worden.Evenmin aan de andere ca 18 miljoen mensen in dit land.

Trukie · 10 januari 2006 op 16:15

En wie zegt nu nog dat Nederland saai is?
Ik ben benieuwd of we iets van die AWACS te zien krijgen.
Ik bedoel op het goede moment. Als ze nodig zijn.

Ma3anne · 10 januari 2006 op 20:55

Ik vond het een geweldige actie. Zeer terecht ook, want het is een uniek historisch landschap daar en heel belangrijk in het Nederlandse eco-systeem.
On-ge-loof-lijk hoe omwille van laagvliegende Awacs de natuur en de mensen daar in de buurt geweld wordt aangedaan. En nog meer, hoe ondemocratisch deze beslissing tot stand is gekomen.

Bah bah en nog eens bah.
Petje af voor de actievoerders.

WritersBlocq · 10 januari 2006 op 21:20

Werk dit en nog veel meer uit tot 1,5 uur spreekstof en doe ons 1 plezier: Oudejaarsavond met jou ipv die GooiKabouter. “Gelukkig” zal er tussen heden en eind van het jaar nog zat voer voor je zijn, ik denk dat je het niet eens redt in zo’n korte zendtijd.
Groetje van de PauKabouter, die helaas weer strot is op haar landje, ipv een anagram van datzelfde woord……..

DirkJan2 · 10 januari 2006 op 22:47

Ik snap er nie echt veel van, maar misschien ben ik net even te lang weg uit NL.
Wat is een Awac en WIA enzo?

WritersBlocq · 10 januari 2006 op 23:13

WIA is de Wet Inkomen naar Arbeidsvermogen, en vervangt de WAO. Nu moet je kop er helemaal af voordat je een uitkering krijgt, àls je al een uitkering krijgt. Meer over de WIA is [url=http://www.uwv.nl/Werknemer/Arbeidsongeschiktheid/Inkomen_bij_arbeidsongeschiktheid/WIAuitkering_hoogte_duur.asp]hier[/url] te lezen, als je het echt wilt weten. En als je het echt helemaal snapt, vertel je het mij dan ook?
Gráág wil ik weten waarom een bepaalde WAO’er wèl voor zichzelf kan beginnen onder andermans naam, en dus volledig arbeidsgeschikt is, een luttele duizend euro per maand, netto ja, vangt, en niet voor herkeuring voor de oude WAO of de nieuwe WIA in aanmerking kwam of komt ‘omdat diegene te oud is’. Gráág zou ik dit willen snappen, maar volgens mij moet je daar politicus M/V voor zijn. Voor dit, en nog meer dingen.

Wie vertelt wat over de Awacs?

Trukie · 11 januari 2006 op 00:33

Even bij een collega-site http://www.hernehim.nl/proza-gasten.htm
onder ´Onderbanken´ gekeken 😉

Mup · 11 januari 2006 op 13:36

Het gaat nu wel sneller rondkomen dat heel Holland Limburgs gaat lullen, de bossen houden de taal niet meer tegen.

O nee, de AWAC overbrult, boom van een column,

Groet Mup.

Troy · 11 januari 2006 op 15:40

Knap, hoe je onderwerpen iedere keer weer op zo’n eigen, originele manier weet te belichten. Waar heb je die pen gekocht?

Mosje · 11 januari 2006 op 17:27

De bestuurderen zullen wel gedacht hebben, een landingsbaan met een flinke bos hout voor de deur, dat kan niet. Kappen dus.
En zo werden de tegenstanders van de kap het bos ingestuurd.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder