Ken je dat? Beetje weggezakt voor je uit zitten te dromen, niet helemaal aanwezig maar toch wel de juiste aandachtloze volle concentratie voor details? Zo zat ik laatst lekker op mijn werk wat voor me uit te staren. Ik kijk eens rond en zie een rood klein vlekje op de muur dat waarschijnlijk nooit is schoongemaakt of door een andere enthousiaste werknemer opgemerkt. Plots voel ik dat zich iets ergens bevindt waar het niet zou moeten zijn. Terwijl ik al bijna klaar was met uitademen weet ik ergens uit de diepten van mijn longen nog een extra stootje lucht te produceren die mij zeker doet zijn van mijn veronderstelling. Het water loopt me al in de mond…. Van deze kan bij voorbaad al gezegd worden dat hij zal smaken, wat een aagename situatie.
Met het besluit genomen mijn best te doen het volle pond eruit te halen qua genot en uiterarad ook massa, blaas ik sierlijk met m’n volle bewustzijn bij het punt van aandacht wat halen lucht door m’n neus. De weerstand die de luchtstroom in mijn rechterneusgat ergens vlak achter de vleugel oploopt kriebelt zaaalig! Heel voorzichtig inserteer ik mijn pink voor het oh zo belangrijke vooronderzoek. Op dit expertise gebied wordt geopereerd wanneer het terrein verkend gaat worden, aan de hand van de hierbij verkregen gegevens wordt in gedachten een vorm geprojecteerd al waarna opgesteld wordt een plan van aanpak.
In mijn geval was net als de eerste handeling, de luchtweerstandmeting, het inwendige vooronderzoek uitermate veelbelovend.
Mijn wenkbrauwen gingen een fractie omhoog, de lippen krulden, de smaakpapillen waren optimaal geactiveerd. Na een vluggen inspectie van de vingernagel, die uiteraard in sublieme staat verkeerde; (goed gereedschap dient onderhouden te worden (een gevleugelde uitspraak sinds de mensaap de bierpul had uitgevonden)) graaide ik in een ruime beweging om de vaste substantie heen, al draaiend en schrapend met de vingernagel van het neusschotje naar de vleugel toe. Het resultaat was subliem! Uiteraard zal iedereen weten dat de maaltijd eerst bekeken wordt alvoor het nuttigen ervan.
Het massamiddelpunt was van een goede donkere vaste vorm. Het was zelfs rond, en een ronde textuur kan regelrecht vertaald worden naar een ronde smaak. Mazzel op en top dus!! Vanuit dit middelpunt begaven zich 2 smalle verharde zijwegen naar andere kernen. Deze werden vertolkt door het veel gangbare nietszeggende wat zachtere en licht gekleurde materiaal, het standaardwerk dus.
Bij de 2e vormbepaling, die van dichtbij, viel me wat op en ging er een belletje rinkelen, uit de diepte en zacht. Juist op het moment van overgang tussen de theorie en de praktijk; de massa zweefde in de lucht, mijn smaakpapillen riepen hard. Maar toch, het belletje wilde niet direct ophouden.. En in 1 keer !! In een keer drong het tot me door wat het ook alweer was. Een verloren opmerking waar ik eerder nogal sceptisch tegenover stond, maar waarvan ik het “harde bewijs” recht nu voor me had hangen.. Toch maar nog een keer goed bestuderen: Best wel vreemd he? Hoe zo’n lichaampje zo ver in kan krimpen… maar toch, op zijn lichaampje is het kruisje nog goed te zien.
Ziedaar voor mij het bewijs van nachtelijke dodelijke expeditietochten van spinachtige creaturen.. Weg ermee!

Categorieën: Gein & Ongein

6 reacties

Mup · 30 maart 2004 op 18:55

Ken(de) het niet, maar doe wel mijn raam dicht vannacht :pint: en drink me wat moed in. Leuke column,

Groet Mup.

viking · 31 maart 2004 op 08:36

[quote]Zo zat ik laatst lekker op mijn werk wat voor me uit te staren.[/quote]
Werk je bij Philips? Of ambtenaar?

Even dacht ik toch dat hier een sterk staaltje neuskeutelschrapen werd verwoord. Ik heb gisteren van tv geleerd dat neuspeuteren én het eten van neuskeutels zeer gezond is voor lichaam en geest. Kweekt namelijk natuurlijke weerstand en werkt dus als een soort vacin…

Ma3anne · 31 maart 2004 op 10:24

Een gezegend snotje, zo met dat kruisje. Goor hee. 😀

Eftee · 31 maart 2004 op 20:15

Gedver….. 😮

Mosje · 1 april 2004 op 20:12

heel verrassend en mooi geschreven verhaal!!

kruppe · 2 april 2004 op 00:40

[quote]Werk je bij Philips? Of als ambtenaar?[/quote]

hehe, op het moment niet nee 😉 maar destijds heb ik me uitermate vermaakt, is namelijk op waarheid gebaseerd verhaal!
Maar wat een leuke site hier zeg.. ik krijg gewoon zin om wat te schrijven! Wie weet ga ik binnenkort nog es me best doen, onderwerp de rug bruin van opspattingen uit de pot ofzo.. ken je vast ook wel 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder