De heerlijkste tijd van het jaar is aangebroken en dat noemen we kerst. Mensen rennen op het laatste moment naar de winkel om kerstcadeautjes te kopen voor hun dierbaren. Mensen rennen naar de winkel voor die overheerlijke maaltijden die worden klaargemaakt om heerlijk op te peuzelen met hun dierbaren. Ik doe hetzelfde, geniet namelijk ook van deze warme dagen met een beetje ijs, sneeuw en lekker eten. We zijn vrij op de kerstdagen, maar sommige mensen moeten werken. Helaas voor deze mensen, maar hoop voor hen dat ze goed betaald worden door hun werkgever. Arme gezinnen halen hun samengestelde pakketje op bij de voedselbank, die opgesteld zijn door winkels en bedrijven. Daklozen overnachten en eten bij de nachtopvang. Blij dat het er is, maar maakt iedereen die dat nodig heeft er ook gebruik van?

In sommige landen gaat kerst aan mensen voorbij en ook bij ons in Nederland, want wie staat stil dat sommige mensen niks te eten hebben? Ik kijk machteloos toe en dan denk ik gelijkertijd aan de tsunamie ramp drie jaar geleden op tweede kerstdag. Opeens denk aan onze jongens in Afghanistan en de oorlog die daar aan de gang is. Door die gedachte denk ik gelijk aan oorlogen in bepaalde landen en dan denk ik ‘’Damn’’ wat heb ik het goed eigenlijk.

Centrale verwarming, eten, cadeautjes en lekker eten. Ik heb het allemaal. Anderen mensen hebben niets, wat een ellende voor hen! Met kerst sta ik stil bij deze gedachtes en hoop dat er ooit verandering komt in deze wereld. Waar liefde en vrede (over)heerst….

Ik wens iedereen een fijne kerst en hoop dat iedereen stilstaat bij deze gedachtes!


18 reacties

dj_Eddy · 26 december 2007 op 11:32

Een hoop clichés bijelkaar geveegd en we sturen de rommel maar weer op naar CX. Je moet je diep schamen voor je luiheid. Neem een voorbeeld aan Kawasutra, Trawant en Arta die tenminste werk hebben gemaakt van een goede kerstcolumn.

Siebe · 26 december 2007 op 12:41

😆 @ Eddy

Overigens: eens.

Fijen krest!

S

lagarto · 26 december 2007 op 12:54

Ronald,
ik waardeer je doorzettingsvermogen. Ondanks de vele negatieve reacties die je iedere keer maar weer krijgt, vindt je toch de energie om door te gaan met schrijven. Duimpie!

Van de week schreef je dat je wekelijks één uurtje besteed aan schrijven. Aan je columns te zien levert dit ook steeds één verhaal per keer op.

Schrijf eens een verhaal in één uur, leg het een week weg, denk erover na en besteed de volgende week weer één uur aan hetzelfde verhaal. Doe dit vier weken lang en zie: De quantiteit wordt misschien minder, maar de kwaliteit van je verhaal zal toenemen.

Probeer dat eens Ronald, voor mij, voor jezelf en voor alle anderen hier op Cx..pleese.
Groeten Lagarto

dj_Eddy · 26 december 2007 op 13:48

Ik heb de hoop opgegeven, Lagarto. Deze auteur heeft tot nu toe elk advies in de wind geslagen en de vervelende, betweterige toon waarop hij elke keer maar weer grote onzin als diepzinnige waarheden verkondigt, begint zo langzamerhand bijzonder te irriteren. Ik denk dat hij een hoop mensen blij maakt door te stoppen met schrijven in 2008. Hij heeft geen enkel talent en, veel erger nog, hij staat volstrekt niet open voor goed bedoeld advies. Misschien wordt het ook tijd dat de redactie ingrijpt, want ik vind dit een schande voor CX.

lagarto · 26 december 2007 op 15:07

Ik weet dat er meer zijn die de hoop hebben op gegeven Ed. Ik ken ook de verhalen over Ronald’s gedrag van voor dat ik hier op Cx was. Ik ben een onverbeterlijke optimist en ik zie wel een aantal talenten. Ronald heeft enthousiasme en doorzettingsvermogen en ik vind ook dat hij vaak goede uitgangspunten heeft. Alleen zijn uitwerkingen zijn bellaberd. Te haastig, te snel en te ondoordacht.
[size=xx-large]KOMOP RONALD..Bewijs dat ik gelijk heb.[/size]

Grumpy-old · 26 december 2007 op 19:10

Ehh prettige feestdagen en een voorspoedig 2008
en zo …. Ik zou dit soort reacties liever via PM zien hoor.

Greetz
Grumpy

lagarto · 26 december 2007 op 20:28

Via PM zien ???
Dan zie jij het toch juist niet !!!

Grumpy-old · 26 december 2007 op 20:41

@ Lagarto

my point exactly. En ik heb dan over de 2e respons van Eddy.

DriekOplopers · 26 december 2007 op 23:15

Tsja, zoals mevrouw Oplopers al mompelde: “Ach, die jongen bedoelt het goed…” :stom:

Ronaldjecas · 27 december 2007 op 02:04

Pff, al die kritiek.. Hou dr toch van! Wie schrijft die blijft 😆 Bedoel het goed en maak gewoon een wekelijkse column die bedoelt is voor vrienden en bekende en ja CX is hard dat weet ik. Kijk geef gewoon een goede tip voor diegene die mij niet waarderen.Niet lezen! Simpel toch! Ik schrijf voor mijn plezier en maak er geen sport van.. Spelling etc jullie sturen over en weer jullie columns naar elkaar. Dat weet ik uit betrouwbare bronnen. Ja en mijn mening is dan dat het niet uit je eigen pen komt. Laat mij maar schijven ontwikkel mij steeds meer en ooit uit eigen kracht is het voor jullie ogen goed..

dj_Eddy · 27 december 2007 op 10:26

Lees de reacties nou eens goed, Ronaldje. Het gaat NIET OM DE SPELLING!!! Het gaat om de inhoud. Je schrijft elke keer kinderopstellen die door een kleuter bedacht zouden kunnen zijn. Probeer nou een keer met iets origineels te komen en iets met de kritiek te doen. Zoals jij schrijft, kan mijn nichtje van zeven het ook en die doet tenminste nog haar best om van haar fouten te leren.

Dees · 27 december 2007 op 11:31

[quote]Spelling etc jullie sturen over en weer jullie columns naar elkaar. Dat weet ik uit betrouwbare bronnen. Ja en mijn mening is dan dat het niet uit je eigen pen komt. [/quote]

Echt?? 😮

Die vermadelijde cx-ers, die zomaar een d-tje door een t-tje laten vervangen zonder dat het zelf verzonnen is.

Kan de redactie niet ingrijpen?

Krest is gelukkig voorbij. Ik ga er geen gedachte meer aan vuil maken. Maar fjin uod en neiuw! Het lijkt potdorie wel Fries.

arta · 27 december 2007 op 11:36

Ik vind het juist goed van Eddy dat hij zijn mening hier ventileert…
Overigens ben ik het ook volledig met hem eens!
🙂

Enne…gelijk maar even biechten: Er was een ‘d’ in mijn één-na-laatste stukje die voorheen ‘dt’ was. Tnx nog, nakijkster! 🙂

SIMBA · 27 december 2007 op 18:19

[quote]Bedoel het goed en maak gewoon een wekelijkse column die bedoelt is voor vrienden en bekende [/quote]
Waarom zet je hem dan toch weer iedere keer hier neer? Je wil geen kritiek, niet op spelling en niet op inhoud merken we, dus waarom?? :eh:

lisa-marie · 27 december 2007 op 20:05

Het gaat niet enkel om de spelling maar om de stijl en de inhoud.
En zoals Eddy in zijn eerste reactie vermeld heb je gewoon een hoop clichés bij elkaar geveegd.En daar ben ik het volledig mee eens!
Dat doe je wel vaker en dan even zeggen dat je dat bezig houdt of ermee eens bent. Maar wat jij er nou van vindt dat komt nooit uit de verf.

Nee ik ga wel de hoop opgeven en inderdaad dit was mijn laatste keer lezen van jou schrijfsels.

pally · 27 december 2007 op 22:37

Mijn vorige reacties zijn hier verdwenen, maar dat geeft niet, er zijn er nog genoeg over, Ronaldje.
Het vreemde is dat ik het gevoel heb, dat jouw reacties op de kritiek( er wordt een hoop moeite gedaan) lijken op een antwoord in een andere taal.
Het raakt elkaar niet.
Wat betreft het sturen van te voren, ja van de 70 die er op CX staan, heb ik er één weleens eerst naar iemand gestuurd, dus je hebt helemaal gelijk.

Pally

Ronaldjecas · 27 december 2007 op 23:32

Alles verwijderen

weathergir · 28 december 2007 op 12:12

Als onverbeterlijke optimist probeer ik het even zo.

Ronaldjecas, je doet je best. Het resultaat is niet altijd helemaal succesvol, maar: “succes is de reis en niet de eindbestemming”.

In een PM zal ik je de rest laten weten…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder