Ieder z’n meug maar met voetballen heb ik niet veel. Ik begrijp niets van die sport behalve dat er meer geld dan ballen in omgaat. Toevallig staat de zender op voetballen. Alhoewel, zo toevallig is dat ook weer niet want als ik 10 keer doorzap zie ik negen keer van die kereltjes achter een bal aanjakkeren alsof die bal de formule voor het eeuwig leven bevat. Nee, ik heb er niets mee. Termen als linksbuitenadem, over de hele, hij laat z’n man gaan, kan ik niets mee.
Omdat mijn hond met zijn tong uit de bek naar dat geklooi op TV zit te kijken laat ik het maar zo en probeer op mijn gitaar mijn zoveelste song te componeren.Nu al weet ik dat het weer op niets uit zal lopen.
Als ik een regel op papier heb, word ik weer afgeleid door de wartaal uitslaande voetbalcommentator:’ Kerstman aan de bal’. Dan slaat zijn stem over: ‘KERSTMAN??? KERSTMAN?? NEEEE!!! Hij schampt de lat’. En terwijl ik nu toch wel belangstellend naar de TV kijk om de voetballende kerstman in actie te zien, zakt het hitrefrein van mijn aanstaande hit uit mijn brein weg.
In paniek probeer ik het refrein weer naar boven te halen terwijl de commentator ons ontspannen kont doet van een elleboogstoot die ene Veldmajoor uitdeelde aan ene Anastatius.
Of Hesseling deed het, dat kan ook want daar is de commentator niet zeker van. Anyway, het is in ieder geval Veldmajoor of Hesseling.
‘Nou nou, scheids’, keuvelt de commentator Hier wordt PSV wel erg benadeelt hoor.’Moet je daar nou een rooie kaart voor geven? Zo erg was het toch niet?’
En daar heeft de commentator een punt want een rooie kaart houdt echt die waterval aan bloed niet tegen hoor. Twaalf hechtingen en zes pond watten zou beter werken. En terwijl de scheidsrechter met een rooie kaart om zich heen blijft wapperen, ligt Anastatius onderhand leeg te bloeden. Niemand die er op let want de aandacht gaat naar de kaart.
Ook zoiets, die rooie kaart. Is daar wel goed over nagedacht? Om voetballer te worden moet je op z’n minst de eigenschappen van een dolle stier hebben. Daarom rennen zo ook allemaal als gekken in een wei rond. En zoals bekend, hebben dolle stieren het niet zo op de kleur rood. Ik begrijp dan ook niet waarom zo’n scheidsrechter uitsluitend met een rooie kaart op zak voor deze stieren wordt gegooid. Een rooie cape en het zwaard van de Matador zou doeltreffender zijn geweest. Dan had hij nu het zooitje ongeregeld, dat hem van alle kanten bespringt, van zich af kunnen steken..
Anastatius ligt onderhand een beetje in de weg en wordt ,als een gevelde stier, aan zijn voeten het veld uit gesleept terwijl hij tevergeefs tracht met twee handen het bloed te stelpen.
‘Een gele kaart was echt wel genoeg geweest, Scheidrechter’, keuvelt de commentator verder.
Een gele kaart? In hoeveel kleuren hebben ze die dingen? Bestaat er ook nog een zwarte kaart voor het geval Anastatius deze poging tot doodslag niet overleeft?
Afijn, tien minuten later gaat de vredesmissie weer verder. KERSTMAN SCOORT!!! Jezus waar kijk ik nou eigenlijk naar. Naar voetbal of naar een kerstbal? Verbijstert zie ik een mannetje ,die in niets op een kerstman lijkt, beffend , trekkend en kontneukend onder een berg medespelers verdwijnen. Ik zie alleen zijn witte schoentjes nog.
Kan hier een roze kaart voor worden getrokken, ja??

Ik flikker de tv uit en concentreer me weer op mijn potentiële hit. Gisternacht betrapte ik een inbreker die mijn deur probeerde te molesteren met een koevoet. Aangezien mijn hond nog drie straten verderop aan een drol lag te snuffelen had ik aan hem ook niets.
Laat mij volstaan te zeggen dat de inbreker thans in het ziekenhuis ligt alwaar men tracht zijn kloten weer op de juiste plaats te rangschikken.
Een tikje met de koevoet kon ik niet voorkomen zodat mijn elleboog nu een beetje vreemd uitsteekt. Maar daar hoor je mij niet over. Waar je mij wel over hoort is , dat ik drie uur op een politiebureau zat waar men mij een proces-verbaal aansmeerde wegens gebruik van overdreven geweld.
Denkend aan die voetbalorgie mag ik hier toch wel even stellen dat een gele kaart echt wel voldoende was geweest….
Jezus,wat zonde. Ik had echt een big hit in m’n hoofd..


11 reacties

pleuro · 27 februari 2004 op 11:31

Binnenkort staat sc Heerenveen versus Volendam op de agenda…. ik denk dat ik Kees maar eens mee op sleeptouw moet nemen 😀 Kunnen we fijn langs de lijn het verschil tussen de corner en de hoekschop doornemen.

Geweldig genoten van je column Kees…

Mosje · 27 februari 2004 op 11:34

Een groene kaart voor deze column Kees! 🙂

Mup · 27 februari 2004 op 11:48

Ook ik heb absoluut niks met voetbal. Toch lees ik hier met plezier de columns erover, zo ook deze.
Helpt jouw hond de inbrekers ook de auto mee inladen? Als ze eenmaal langs jou gekomen zijn dan.

Groet Mup.

pepe · 27 februari 2004 op 12:00

Regenboogkaart voor Kees en een snoepje op de zere elleboog. Ja, ja dat krijg je ervan als je met ellebogen werkt 😉

Nee gekheid, het is van de zotte dat je tegenwoordig de deur open moet doen voor de inbrekers om te voorkomen dat je zelf de pisang wordt!!

Sterkte Kees!! Leg voortaan Ab voor je deur, dan komt er vast niemand meer binnen 🙂

Kobus · 27 februari 2004 op 12:18

[quote]Ik had echt een big hit in m’n hoofd..[/quote]
Heeft jouw succesnummer te maken met “paard in de gang” ?
Maar dan iets van “groot paard in mijn kop”.
Jouw columns scoren altijd in ieder geval. Ook deze !

Suus · 27 februari 2004 op 12:28

Weer gelachen. Vooral om die roze kaart. Hoe krijg je het weer allemaal aan elkaar gebreid..

Ma3anne · 27 februari 2004 op 13:25

Jammer van die hit, maar blij dat je naar deze wedstrijd hebt gekeken. Had dit commentaar niet willen missen! Zelfs een inbraak wordt leuk als jij hem beschrijft. :laugh:

viking · 27 februari 2004 op 13:31

Mijn gevoel zei het al, er hangt iets (ge)weldadigs in de lucht. Een column van ons Kees. Je had die kankerlul in de plomp moeten gooien, na een goede hit onder z’n ballen was hij toch wel blijven drijven. Mocht het nu zijn dat we je een tijdje moeten missen, justitioneel gesproken, wil ik de opvoeding van je dochter wel op mij nemen… 😛

Kees Schilder · 27 februari 2004 op 15:42

jezus, Viking.Je hebt pech.Vanmorgen werd ik gerehabiliteerd.Mijn dochter blijft bij mij.
Mijn hond hoefde niets meer te doen.Alleen maar te kijken naar de inbreker tot hij weggevoerd werd.
En Pleuro, kunnen we wel doen naar Volendam-Heerenveen. Moet ik dan een overlevingspak meenemen?
Kobus,die hit had niets met een paard te maken.Ik weet alleen de titel nog:blood and tears.
Ab was er niet.Die zit ergens in het Caribisch gebied voor ons onderzoeksburo.Hij wel..

pleuro · 28 februari 2004 op 09:48

[quote]En Pleuro, kunnen we wel doen naar Volendam-Heerenveen. Moet ik dan een overlevingspak meenemen?[/quote]

Dat duurt nog erg lang voor die wedstrijd gespeeld gaat worden. De rebound wordt echter binnenkort al gespeeld en wel op:

Za 13/3 sc Heerenveen – Volendam aanvang 19.30 uur

Een overlevingspak is niet noodzakelijk, zolang ik mijn plasmagestuurdeUSBcyberspacesekspak niet aantrek (en het is nog te koud voor mijn Lara Croft outfitje) 😀 Laat me maar weten of je in de gelegenheid bent, dan zorg ik voor de kaarten!

Eftee · 28 februari 2004 op 13:26

Ik heb hier even aan de voetbalexpert gevraagd of er een voetballer bestaat die Kerstman heet. Ik weet nu hoe hij echt heet. Hahaha, hij is weer leuk.
Al jaren vind ik het een bespotting dat je inbrekers zowat moet uitnodigen in je huis en dat je je dan kunt verantwoorden als je ze, per ongeluk 😀 , laat struikelen ofzo. Ze lokken het toch zelf uit.
Ik hoop dat je weer snel op je wereldhit kunt komen. Wil je hem dan plaatsen, als geluidsbestand?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder