Soms lees ik berichten in de krant of op het net dat ik echt bij mezelf denk: Hebben die mensen een oneven aantal klappen met een hamer gehad, of zijn ze van de commode gevallen die toevallig net bovenaan de trap stond.
Een kleine opsomming: In Oostenrijk rijdt een stomdronken man over een begraafplaats omdat ‘ie zijn vader zo dicht mogelijk bij het graf van zijn tante Greet wilde afzetten. Zigzaggend crosde hij over de tuintjes van mensen die daar lagen bij te komen van hun laatste adem. Dat hij daarbij 14 graven zwaar beschadigde deerde hem echter niet. Bij een blaastest bleek hij 1,66 promille in zijn bloed te hebben. Echt gebeurt. Je gelooft het niet.

Nog eentje.. In Oosterhout is een 26 jarige man aangehouden nadat hij in de vroege morgen bij een lokale loempiaboer had ingebroken. De politie hield hem aan toen hij met een zak met 29 bevroren loempia’s naar buiten klauterde. Dat je, als je honger hebt, rare dingen gaat doen om aan je eten te komen kan ik nog inkomen maar wat moet je in hemelsnaam met een zak met bevroren loempia’s om 6 uur ’s morgens? Verwarmen onder je oksels? Echt gebeurt. Je gelooft het niet.

Nog eentje.. De laatste. En hij spant meteen de kroon: In Munchen worden de persoonlijke bezittingen van Adolf Hitler geveild. Ondermeer zijn leesbril, vraagprijs slechts €5.800. Een zilveren sigarettendoos versierd met een hakenkruis en zijn initialen. Die trouwens ook van een Nederlandse kruidenier hadden kunnen zijn. Voor nog geen 11.000 Eutjes. Een massief gouden hakenkruis voor €23.000, en een gesigneerd exemplaar van Mein Kampf voor €5.800. Het veilighuis gaat wel bij binnenkomst iedereen fouilleren om te voorkomen dat er neonazi’s op afkomen. Alsof neonazi’s allemaal clubcards en rekwisieten in hun zak gaan stoppen voor ze boodschappen gaan doen in Hitlers Garagesales. In Godsnaam! Waarom?

Waarom zou een weldenkend mens een gouden hakenkruis op zijn schoorsteenmantel willen hebben? Omdat het zo gezellig staat? Waar gaat de opbrengst naar toe? Naar de nabestaande van Ome Adolf? Naar de Nederlandse Spoorwegen omdat de Duitsers nog een 60 jaar oude rekening hebben open staan? Kopen ze van dat geld allemaal nieuwe fietsen die we met terugwerkende kracht weder krijgen?

Waarom is er niemand op deze Aardkloot die zegt: “En nou is het GVD genoeg geweest.” Dit kan niet, dit mag niet. Dit is te gek voor woorden..

Wie die veiling bedacht heeft moet per direct op het vliegtuig naar Libie worden gezet, met een T-Shirt aan met de tekst: I Love Kadafi. Maar dat zal wel niet gebeuren.

Hij komt er vast vanaf met de klassieker: “Ich had es nich gewusst”

(meer Columns op http://erikbemmle.blogspot.com )[img align=left]http://1.bp.blogspot.com/-88-155CFU4U/TqR62HYwRPI/AAAAAAAAAII/6JYp1-R78Js/s1600/veilinghamer_m.jpg[/img]


7 reacties

Ferrara · 25 oktober 2011 op 15:01

Als je citeert doe het dan goed:
” Wir haben es nicht gewusst”
enkelvoud: “Ich habe es nicht gewusst”

Meralixe · 25 oktober 2011 op 17:59

Goede poging om de grapjas uit te hangen. Als men dat echter doet door gewoon ’t één en ’t ander uit de krant te pikken dan getuigt dit van weinig originaliteit voor column x.

arta · 25 oktober 2011 op 20:41

Erik, persoonlijk verkies ik kwaliteit boven kwantiteit, dus mijn tip voor jou is: Probeer eens de helft minder columns te schrijven en daar de dubbele tijd aan te besteden. Je kunt het!

Misschien dat tenenkrommers als ‘echt gebeurT'(Aaaaah!!!) er dan niet meer in sluipen.

Mien · 26 oktober 2011 op 00:36

Nou dat bemmelt van alle kanten dit schrijfsel.
We zullen er maar niet de blogspot mee drijven. :hammer:

Mien

DACS1973 · 26 oktober 2011 op 16:27

[quote]Hij komt er vast vanaf met de klassieker: “Ich had es nich gewusst”[/quote]

Een klassieker moet je wel foutloos kunnen opschrijven 😉

erikbemmle · 26 oktober 2011 op 18:46

Je hebt gelijk.. Bedankt voor je verbetering.. Duits is nooit mijn sterkste kant geweest.. (gelukkig)..

Libelle · 27 oktober 2011 op 19:02

Ik vind de voorbeelden zwak. Die vent met die bal in zijn anus, die had ik er zeker in verwerkt.
Trouwens ik heb een magnetron in mijn bus, die fricadellen zijn zo warm! “Gefundenes Fressen”.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder