Een vers kopje koffie na het ontwaken en een koekje bij de thee. Douchen na een drukke dag en slapen onder pasgewassen lakens. Een kus voor het slapen gaan en de warme omhelzing van een geliefde. De eerste bloemknopjes in de lente en het geluid van spelende kinderen voor de deur. Het warme zand tussen mijn tenen en een verkoelend windje na een hete zomerdag. Dat ene liedje op de radio of een mooie herinnering die door een geur wordt aangewakkerd. Plassen na een lange autorit en een ijsje na het eten. Een wijntje in de tuin of een gezellig avondje met vrienden op de bank. Het gevoel van trots bij een prestatie van mijn kinderen en de onvoorwaardelijke liefde die ik van ze ontvang. Een kaartje van een verre vriendin of de bemoedigende woorden van een vreemde in een berichtje via Hyves. In bad met de kinderen en een knuffel in de morgen. Thuiskomen na een drukke werkdag, een glas rosé met een stokbroodje aïoli. De boel de boel laten of de voldoening van een opgeruimd huis. Blij zijn met wat ik bereikt heb en fouten accepteren. Een goede spreekbeurt van mijn dochter en de zachte, kleine handjes van mijn zoontje op mijn huid. Het warme zonnetje in de voortuin of een boterham pindakaas met suiker. Een vers bosje tulpen op de eettafel en waardevolle vriendschappen.

Het zijn de kleine dingen die het leven mooi maken, maar om deze dingen op waarde te schatten is kunstzinnig inzicht nodig.

Wie de kracht heeft om kleine ergernissen opzij te zetten en wie de wijsheid heeft om het leven te omarmen, heeft de gave om kleinkunst om te zetten in iets heel bijzonders.

Open je ogen voor alle mooie dingen van het leven en geef jezelf de kans om uit te groeien tot een groot kunstenaar in kleinkunst!


Fem

"Today is a gift, that is why it is called the present"

13 reacties

arta · 19 mei 2010 op 07:09

Het leven kan zo simpel zijn…

Ik vind dit stuk geweldig!
🙂

LouisP · 19 mei 2010 op 07:54

Femke,

da’s raar…het begin lijkt clichéachtig…niets is minder waar….het wordt mooi..gevoelig…waar…kiekevlees….en dan…die laatste drie alinea’s die het bijzondere gevoel net weer even te veel relativeren…vind ik…ach…dat is misschien wel de bedoeling…

groet,
Louis

SIMBA · 19 mei 2010 op 08:42

Genieten van de kleine dingen, zó óntzettend waar!
Een stukje naar mijn hart! :kus:

Ontwikkeling · 19 mei 2010 op 08:49

Met deze kleinkunst is een een kleine kunst om gelukkig wakker te worden.
Dank, Fem! Erg mooi, in deze tijd waarin we nog wel eens…..willen muggenziften.
:wave:

Avalanche · 19 mei 2010 op 09:44

Helemaal waar en helemaal mooi!

Dees · 19 mei 2010 op 09:48

Vind hem prachtig en krijg meteen zin in The Sound of Music. Jouw [i]few of your favorite things[/i] zijn bovendien veel aansprekender.

Opmerking, de laatste drie alinea’s geven eigenlijk een licht belerende draai aan de smaakmakers van daarvoor, je hebt die drie niet nodig. Vind ik. Maar het mooie overheerst.

Fem · 19 mei 2010 op 09:58

Thnx allemaal!

Het contrast tussen de eerste twee alinea’s en de laatste drie had ik kracht willen bijzetten door de eerste alinea’s cursief neer te zetten. Daar heb ik bij het inzenden dus iets verkeerd gedaan :oeps:, maar kloppen de bevindingen van Louis dat het wel opzet is geweest…

Chucky · 19 mei 2010 op 11:10

Geheel waar , je moet de kleine dingen willen en durven zien om ervan te genieten. Leuk stuk.

lisa-marie · 19 mei 2010 op 17:21

Helemaal geweldig 😀

DreamOn · 19 mei 2010 op 22:42

Helemaal mee eens. Mooi stukje, en ik ga dan alleen nog maar meer naar de zomer verlangen… maar ik geniet ook van het nu. 😀

Spencer · 2 januari 2017 op 13:16

Ja, het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen.

pally · 5 januari 2017 op 12:00

Mooi stukje, fijn dat het hier nu CVDM is, een ode aan Fem.

Nummer 22 · 5 januari 2017 op 18:12

Jezelf kennen! Mooi geschreven en toch een vraag: waar ben jij bang voor?

Het leest als een ‘Libelle, Linda, Margriet’ verhaal. Jk word er vrolijk van.?

Geef een antwoord