Een wereld zonder zorgen, het droombeeld van menig mens en de voorstelling van de hemel in vrijwel elke godsdienst. In een probleemloze wereld is iedereen volmaakt gelukkig, althans dat zou zo moeten zijn. Feit is helaas dat zo’n zorgeloze samenleving per definitie onmogelijk is. Heeft een mens namelijk totaal geen problemen, dan verzint hij er zelf wel een paar. Zo zijn er mensen die zich van wanhopige gelukkigheid plotseling zorgen gaan maken of hun schoenen wel passen bij de kleur ogen van hun vriendje of erop staan hun haar alleen met Evian te wassen, omdat alleen dat water de chemische balans van hun haardos in ere houdt. In een schijnbaar eindeloze vakantie als deze komt ook bij mij de komkommertijd opzetten en worden sommige, in het dagelijks leven vanzelfsprekende zaken plotseling van levensbelang. Vanaf het moment dat ik ’s ochtends -op een zeer aangenaam tijdstip overigens: het is tenslotte vakantie- wakker word stel ik mijzelf maar één vraag: wat zal ik vandaag eens eten?
De dag begint meestal nog redelijk fantasieloos: uren in de keuken staan voor het ontbijt gaat zelfs mij te ver. Tijdens een simpel schaaltje yoghurt is er echter wel alvast tijd om eens een kookboek of de nieuwste Allerhande van Albert Heijn door te bladeren, op zoek naar een leuk idee of een lekker receptje voor vanmiddag en vanavond. Wat wordt de lunch: een zelfgemaakt bagel met kruidenkaas of zomerse salade met avocado? En als diner een tarte tatin van tomaten of couscous met korianderdressing?
Ik blader en ik kijk, vergelijk, wat is lekker, wat past er bij het weer vandaag en wat bij mijn stemming? Tijd genoeg, dus laten we dat andere kookboek er ook nog eens bij pakken. Na zorgvuldig afwegen en uren bladeren ben ik eruit en kan ik aan de slag. Boodschappen doen, ingrediënten afwegen, mixen, kloppen, kneden, bakken, wachten… en opeten natuurlijk. En als ik klaar ben, kan ik alweer gaan denken over het avondeten. Ja, zo kom ik die komkommertijd wel door. Komkommersalade, misschien een ideetje voor morgen?

Categorieën: Diversen

4 reacties

Mosje · 30 augustus 2006 op 17:24

De wereld kent inderdaad vele zorgen.
Zo haal ik wel een eens een broodje kaas bij een bakkerswinkel in de buurt waar ik werk.
– Bruin of wit broodje?
– Hard of zacht bolletje?
– Met of zonder boter?
– Oude of jonge kaas?
– Beetje sla erbij of niet?
– Inpakken of hier opeten?
Potverdorie trut, ik wil een broodje kaas!
Het erge is dat ik er regelmatig kom, steeds door de zelfde vrouw word geholpen, maar toch elke keer dezelfde keuzes krijg voorgelegd.
Vandaag dacht ik handig te zijn.
– Kan ik u helpen?
– Hetzelfde als gisteren.
– Wat had u toen?
– Een broodje kaas.
– Bruin of wit broodje?
– …..

Waar hadden we het ook alweer over? O ja, jouw stukje.
Leuk geschreven.

😉

Ann · 30 augustus 2006 op 18:47

Leuke column!
Meestal denk ik op een vakantiedag wanneer ik niks te doen heb over wat ik gisteren gedaan heb!
En meestal op het einde van de dag schiet het me dan te binnen. 🙂

Dees · 30 augustus 2006 op 18:51

Ofwel hoe verveling leidt tot lekker eten en een leuk stukje. Doe mij eens wat verveelmomenten!

lychee · 1 september 2006 op 21:19

Thanx voor alle (positieve) reacties! Ik heb inderdaad precies hetzelfde, mosje, kan ook uren erover doen om te beslissen watvoor broodje ik zal kopen…;-)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder